amigdalita se transmite la bebe?

amigdalita se transmite la bebe? | Autor: demiankiki

Link direct la acest mesaj

POate ca nu m-am exprimat bine in intrebarea pe care am pus-o asa ca
o sa explic despre ce este vorba:
de 2 zile am amigdalele inflamate,puncte de puroi, o deglutitie extrem de dureroasa, toate astea insotite de febra 38.1-38.3.
Ce ma framanta pe mine e daca nu cumva i-am transmis si leutului meu, pt ca am inteles ca ar fi vorba de o bacterie,si noi inca mai sugem tzitzi.Astazi am fost la medic, mi-a dat antibiotic si mi-a spus gata cu alaptatulMAREEEEE PROBLEMA!!!!!!!!
Ma puteti ajuta cu un sfat care sa ma linisteasca?
Oare o sa fie bebe OK?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Nu stiu ce sa iti spun in ceea ce priveste transmiterea amigdalitei la bebe. Dar sunt sigura ca medicul ti-a zis sa nu mai alaptezi pentru ca ti-a prescris antibiotic, iar acesta se transmite prin lapte.
Eu de cate ori am fost racita sau am avut febra am continuat sa alaptez, singurul medicament pe care il luam era paracetamolul.
Tu trebuie sa continui neaparat cu antibioticul pentru ca ai si pungi cu puroi. Dupa ce te vindeci si termini si cura ai sa continui cu alaptatul. Intre timp, ca sa nu pierzi laptele, i-ati o pompa pentru tras laptele ca sa nu il pierzi.
Curaj ca va trece. Trebuie sa te faci bine ca sa ai grija de bebe.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelamatei spune:

nu ti-a dat un antibiotic care sa nu treaca prin lapte? Aceeasi problema am avut-o si eu si dr mi-a prescis Klerimed astfel ca am putut alapta.Am auzit si de Cefaclor sau Ampicilina. Cu ele poti alapta in mod sigur.mai stiu ca nu e bine sa alaptezi cand ai febra.Sper ca ti-am fost de folos cu aceste sfaturi.Multa sanatate si mult laptic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analessya13 spune:

Eu am alaptat cu febra, bebe avea o luna jumate si nu a avut nimic. Bineinteles ca am vorbit cu dr mea si a intrebat-o.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanab125 spune:

Eu stiam ca raceala se ia. Am fost racita si de fiecare data a racit si copilul.Poarta o masca in timp ce alaptezi.Raceala luata de copil de la adult e f. periculoasa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucia52 spune:

Amigdalita se ia nu prin lapte, prin sarut, stranut, daca dormiti amandoi fata in fata, daca folositi aceeasi lingurita etc. Masca este cea mai indicata.
Sanatate multa!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Antibioticele trec oricum in lapte. Si nu este sigur indicat sa incarci un bebe care poate nici nu are nevoie, poate nu a luat raceala de la tine. Daca va avea nevoie, este bine totusi sa ia antibiotic in doza conform greutatii lui, nu cinestiecit trece in lapte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

nu stiu ce varsta are bebe, dar de ce nu te mulgi pe perioada antibioticului si apoi reiei alaptatul. I nperioada asta ii dai formula sau alte felur ide lactate care sa suplineasca cat mai mult laptele in cele 7-10 zile de antibiotic.
Ce usor indica unii medici intreruperea alptatului. Unele mamcii fac eforturi extraordinare sa-si mentina laptele, sa alapteze cat mai mult si vine si medicul care foarte degajat spuen gata cu alaptatul.
La cata-i lista de antibiotice pe lumea asta, el n-a gasit sa-ti dea unul care nu interfereaza cu alaptatul? Dar de ce sa se chinuie ei sa cerceteze si sa caute? De ce sa vina efortul din partea lor? Nu-i mai usor ca efortul sa-l faca mama si bebe? Aaaahhhmmmm

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian 24 Aug. 2006 ......... poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Antibioticele trec oricum in lapte, chiar daca in doza mica. Dar daca iei doza de antibiotic chiar dupa masa la sin a bebeului, are timp ca sa scada concentratia in singe pina la urmatoarea masa. In acest caz nu iei oricum ceva nou, super-puternic si care se administreaza in doza unica sau la 12 ore. Alea au timpul de injumatatire mai mare. Ia unul bine cunoscut si care se administreaza la 8 ore.

Multa sanatate!

Mergi la inceput