FIV cu DONATOR sau IAD
Raspunsuri - Pagina 11
davtide spune:
Pai noi de fapt am incercat la toti doctorii care ni s-au parut mai buni in Romania, Munteanu TM, Laura Dracea, Tutunaru, Marinescu Buc, si Radu Chicea la Sibiu. Toti au zis ca numai cu donatoare de ovocite, eu suferind o ovarosectomie totala dreapta si o ovarosectomie partiala stg. dr.Chicea ne-a dat varianta cea mai rapida,dat fiind si varsta inaintata 36, cica in Spania ar fi mai usor de gasit si de facut, dar sincer mi-e frica ptr ca nu stiu pe nimeni care sa fii facut macar FIV acolo, sa-mi spuna si mie cum stau lucrurile. Speram ca poate stie cineva cum se selecteaza donatoarele, dupa ce criterii, etc., etc., sincer imi trec o mie de intrebari prin cap nici nu le pot pune in ordine.
dma2007 spune:
davtide tot ce pot sa iti spun e ca la giulesti sigur au banca de ovocite pentru ca am auzit chiar eu ca pacientele care fac FIV daca doneaza platesc doar jumatate din pretul intreg al procedurii.
ma mir ca dracea nu ti-a zis nimic despre asta.
cand am fost ultima data la giulesti era pe hol o tipa care facuse FIV si chiar ea a zis ca a donat ce i se recoltase in plus.
in ceea ce priveste intrebarile pe care ti le pui legate de donatoare, lasa lucrurile sa curga de la sine, si mi-am pus o mie de intrebari in leg cu donatorul dar am ajuns la concluzia ca sunt degeama tot DD hotaraste pt noi.
montytaiana azi declar Z1 si maine o sa sun pt programare pt 28.iti scriu daca merg pe 28 sau nu.
aspiranta din 2006
http://tt.lilypie.com/4pMGp3.png
davtide spune:
Da nu stiu de ce nu mi-a zis poate ca singurul motiv poate fi ca nimeni nu-mi mai da nici o sansa, avand in vedere antecedentele mele, nu prea mai au incredere in reusita si cred ca nu vor sa ia un caz in a carei finalitate nu cred. Consider ca au destula experienta si isi dau seama daca se poate sau nu! Dar nici nu vor sa-mi spuna in fata! Am scris in mare cam ce probleme am avut dar pe langa toate astea am avut in acelasi timp si pelviperitonita, periapendicita si transversostomie! Mai pe inteles dupa ce ca am ramas fara ovar si trompa pe dreapta si un rest de tesut ovarian pe partea stanga am avut si sac de colostomie pana acum un an. In 2006 m-am recanalizat si de atunci sunt disperata sa fac un bebe mai ales ca la min ceasul face tic, tac, tic, tac... si uite asa trec anii. Eu cred ca avand in vedere toate astea le-a fost destul de greu sa-mi dea sperante cu cu atat mai mult ca la noi nu este inca o lege cu privire la donarea de ovocite. Donatoarea de ovocite nu are voie sa primeasca bani, chestia cu plateste jumate nici ea nu este legala... Este o intelegere intre ei, pacienta care saraca ar face orice pentru un FIV si doctor, pentru ca ei la randul lor vand acele ovovcite. Adica eu daca ma duc imi spun clar FIV-ul este 2000-3000 iar ovocitul inca 2500. Asta am mai auzit-o. Dar nu e nimic legal. Plus de asta cele care fac FIV trec prin stimulare, pentru ca undeva este o problema nu, ii recolteaza 5-10 ovocite, folosesc 2-3 restul le pun deoparte sa le aiba data viitoare pentru ca se stie nu reusesti din prima de fiecare data. Si ca sa nu mai treci din nou prin toate procedeele de stimulare le foloseste pe cele congelate. De acord cu toate astea! Dar din pct. meu de vedere daca iau un ovocit care deja a trecut prin eu stiu cate procedee de stimulare, eu stiu din ce motive? Eu mai pot avea incredere ca ele sunt viabile, ca sunt sanatoase,ca in timp nun sunt urmari, ca rezista la mine avand in vedere ca eu la randul meu neavand nivelul hormonal corespunzator pentru a mentine o sarcina va trebui sa iau suplimente hormonale in primele luni, ce va iesi? Cred ca v-am zapacit! dar am atatea intrebari si nu le gasesc raspuns! Sper ca poate cineva, undeva, a citit despre toate astea cu tot ce implica si imi spune si mie!:(((
luci.eilm spune:
Davtide,
- citeste si pagina http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=84244&SearchTerms=ovule,donate
- povestea Iliutei o gasesti la pagina http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=87355
- deasemenea, contacteaza-o pe Gianni.
Multa bafta!
L.
Binecuvantati animalul fara stapan si copilul fara parinti!
www.flickr.com/photos/13222161@N07/" target="_blank">catelusi
psj spune:
Davtide, donatoarelor li se fac multe analize deci sunt sanatoase. Cel putin cele care fac ele insele FIV sigur isi fac foarte multe analize ( unele inclusiv analize genetice).
dma2007 spune:
salutare fetele!
azi mi-am facut analizele hormonale din z2
vineri 28.09 merg la eco pt monitorizare.
de maine incep ova-mit sper sa nu ma prea tare
aspiranta din 2006
http://tt.lilypie.com/4pMGp3.png
nucutza spune:
davtide, in legatura cu fiv in Spania, poti sa iei legatura cu Kla de la subiectul fiv, ea face in Spania si ar putea sa-ti dea detalii, probabil. Mai sint fete pe forum care au facut in Spania (irina stef, daca nu ma insel si iliuta, sper sa nu gresesc)
Blanche25 spune:
Buna fetelor!
Dma, Iuca, va ''cunosc'' de la aspirante si va tin pumnii stransi tare ca sa fie inseminarile reusite. Ma rog pentru voi sa fie bine si sa aveti teste pozitive!
Davtide eu stau in Spania, si intr-adevar se face aici donatie de ovule, si FIV cu ovule donate. Sunt multe clinici, preturile nu prea le stiu. Daca ai nevoie de ceva, te pot ajuta cu cea mai mare placere. Multa bafta iti doresc!
si tuturor multa bafta!!!!!
maybe baby? -august 2005
marumiha spune:
Salutare fetelor!
Eu am aceeasi problema ca si voi adica am nevoie de ..."ovocite"
Am ėncercat de fapt de doua ori ėn Spania fara nici un rezultat si va pot spune cum se procedeaza cu donarea de ovocite.Clinica respectiva se ocupa de tot ,tu trebuie sa duci fotografii si sa complectezi un formular cu aspectul ,ėnaltimea ,ochii,parul ,statura si tot ce cer ei.Dupa o perioada de timp (ėn care ei cauta o donatoare )cu aspect asemanator ėncepe procedura de ...ovodonatione.Procentul de reusita pe care-l dau ei e f.mare dar din cėte am vazut eu ....e exagerat.Adica nu cred ca e asa cum spun ei.Nu stiu cėt costa-n Ro. si ce proceduri au dar ėn Spania pt.straini e f.f. scump.Daca cineva stie cum se procedeaza la noi si cėt costa v-as ruga sa-mi spuneti si mie. Multumesc.
[uri="http://community.webshots.com/user/mihaela2703"]Poze[/url]