Cu ce/Cum se curata aurul?
Multumesc pentru raspunsuri...
Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis
Raspunsuri
Soleil spune:
Cu pasta de dinti.
crista-s spune:
daca vreau sa curat printre pietricelele de la inele / cercei sau bijuurile cu lucratura mai deosebita le pun intr-o ceasca cu otet cit sa le acopere - atentie sa fie de aur bijuteriile de la 14 K in sus ca sa nu risti - si le las in otet 1-2 ore, apoi le spal cu apa sunt gata curatate ...
karinabianca spune:
Ariana,cum procedezi cu sarea de lamaie? as vrea sa incerc si eu...merci
ca tot vorbim de curatarea bijoux-urilor , pe cele din argint cum si cu ce le faceti frumoase?
Alynutza spune:
O modalitate este sa le spalati cu perie de dinti (una mai veche si pe care n-o mai utilizati pentru igiena dentara, evident) si cu pasta de dinti. O alta modalitate este sa le fierbeti cateva minute in apa cu soda (sau detergent) - la foc mic mic si sa aveti grija ca da usor in foc datorita sodei - ies super, metoda asta mi-a recomandat-o o matusa care a lucrat in bijuterie ani de zile.
Ambele metode functioneaza si pentru argint si pentru aur. Atentie totusi la a doua metoda daca aveti pietre sau alte lipituri, acestea ar putea ceda, fiind preferabil sa le curatati cu periuta si pasta.
www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636179296/" target="_blank">prajituresc si www.flickr.com/photos/9684774@N08/sets/72157600636180054/" target="_blank">bucataresc
monica-elizabet spune:
da si eu folosesc metoda fierberii in apa cu detergent si se curata f bine, apoi sterg fiecare bijuterie cu o batistuta din bumbac
pentru argint am cumparat de la un magazin din unirii o solutie speciala pentru curatat argint
monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)
florentza spune:
se fierb in apa + detergent + 1 picatura de clor
nu am incercat, asa mi-a recomandat o colega ...
Bombonicaaaa spune:
quote:
Originally posted by florentza
se fierb in apa + detergent + 1 picatura de clor
nu am incercat, asa mi-a recomandat o colega ...
Florentza
Clorul este cel mai mare DUSMAN al aurului . Nu este indicat sa purtati bijuterii din aur la piscina dar sa le mai speli cu clor
Oana de Iustiana Noemy(4.11.1999) si Jasmine Neidyn(28.12.2005)
POZE
www.dropshots.com/Bombonica" target="_blank">VIDEO 1 , www.dropshots.com/bombonica1" target="_blank">2, www.dropshots.com/jasmineB" target="_blank"> 3
www.onetruemedia.com/shared?p=189e1555048a1ba8191351&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MY ANGEL
timna spune:
Mie mi se inegreste argintul ,dar rau de tot de la un singur parfum J'adore .
A mai patit cineva asa ceva?