Copii din 1996 (11)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Vreau si eu in Tahiti!

Noi suntem inca in vacantza mai avem citeva zile de "zbenguiala" si apoi gata s-a terminat!

Eu sunt intoarsa rau de tot,am fost ieri la endoscopie si m-au programat pentru operatzie pe 5 noiembrie!N-am putut sa ma odihnesc cum trebuie asta noapte,n-am avut timp sa ma informez despre ce inseamna operatzia(am programare pe 31 octombrie si atunci aflu mai multe dar pina atunci trebuie sa mai "scormonesc" de una singura),asa ca va datzi seama cam ce-i pe capul meu!

Acum m-am intors de la oftalmolog bine macar ca ochii sunt in regula,am ramas cu aceleasi dioptrii!

Cam astea ar fi"noutazile" de la noi,ma duc sa ma pregatesc de munca!

Mult succes tuturor la testari!Tzinem pumnii din Germania sa fie totul bine!

Dana

Editez special ca sa-i spun MIHAELEI(de fapt asta era mai mult scopul interventziei mele decit faptul sa ma jelesc pe aici)eu daca as fi avut posibilitatea ta la inceputurile noastre in Germania,l-as fi lasat pe Andrei sa mearga in continuare la acea scoala unde poate invatza limba!Faptul ca deja merge la cealalta scoala -chiar si numai pentru desen ,muzica sport,este iarsi un mare lucru,in felul acesta Diana intra in contact cu copii poate isi face prietene printre colege si apoi se vor vizita dupa scoala,deci va avea posibilitatea sa exerseze limba!

Mai mult de atit spui deja ca Diana este mult mai avansata ca materie fatza de ceilaltzi copii(la fel a fost si la noi desi Andrei a facut doar clasa I in Ro)deci eu zic ca e mai bine s-o lasi sa aprofumdeze limba!

Daca va intimpina probleme transferind-o la cealalta scoala,s-ar putea sa te lovesti de problema ca invatzatoarea(parca asa am intzeles ca inca au un singur profesor)sa-tzi spuna ca nu are cum sa se ocupe de Diana in mod special!

Eu itzi spun acum si o parte din problemele cu care m-am lovit eu,poate ca la voi este altfel si sper draga Mihaela sa iei decizia cea mai buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Miki...pai nici eu n-as fi stiut sa scriu famelia lui "umbrit" asta....si profa aia ce cuvant a gasit...ma mir ca nu i-a venit cine stie ce aberatie prin cap...Mie mi-a trecut o chestie prin cap o data,ca atunci cand o sa dea Alex la facultate sa dau si eu o data cu el,daca tot repet inca o data 12 ani de scoala,pai nu?Vorba ta:doctoranzi ajungem....
Dana,ce operatie?Nu am citit cu atentie in urma...Hai curaj,ca n-o fi dracu' chiar asa negru...despre ce e vorba?Cred ca pe net poti gasi toate informatiile de care ai nevoie....
In Tahiti?????Nici nu ai gusturi rele....

Hai sa va spun ultima faza cu aerianul de Alex:in mod normal el pleaca la 12.30 de acasa,ca are ore de la 13.00.Azi la 12.10 ma suna disperat :"mamaaaa....plec ,fug la scoala,ca am uitat ca aveam meci azi,de la 12.00 si am intarziat si daca nu ajung imi pune doamna 4...pa,pa".Pana sa zic eu stai may copile,ce meci,de ce ai uitat...a si inchis telefonul...iaca cum iarasi au zburat zburdalnicii cai verzi pe peretii lu' fi-miu...Sunt curioasa ce-o fi facut ...

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Cit am editat eu,ca uitasem esentzialul,vad ca a scris ANA!

Fisura anala draga Ana,oi vedea eu ce va fi!Am scris si la clinica virtuala sa vedem daca obtzin ceva informatzii!

M-am tzinut de mai multe ori sa-tzi spun sa stii ca leusteanul meu,s-a prins pina la urma,a avut apoi o perioada in care am zis ca-l pierd dar acum vad ca ii dau frunze noi!oricum am si semnintze de rezerva pentru la primavara!

Dana

Mergi la inceput

Dana,imi pare rau de necazul tau...si ma bucur ca leusteanul a prins radacini,inseamna ca a fost ingrijit cu dragoste.
Cat priveste operatia ta:o colega de a mea,cu mari probleme proctologice si cu fisuri ca si tine,cu consipatii cronice si asa mai departe...mai cu rusine,mai de nevoie,a mers si ea la un consult si medicul i-a propus operatia.Clinica este particulara,Proctoline,cred ca ai auzit de ea si operatia a facut-o cu laser.A fost ok si acum nu mai are probleme,nu se mai constipa....singura problema este ca trebuie sa-si educe muschii anali ...in sensul ca ea nu prea mai are senzatia aia cand iti vine kk...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mikimihaescu spune:

Dana, tinem pumnii la operatie!!!

Mergi la inceput

Dana,iaca ce am gasit googalind:

" FISURA ANALA

Fisura anala este o mica ruptura la nivelul liniei muco-cutanate a anusului, cauzata frecvent de constipatie, dar cauza aparitiei sale poate fi reprezentata si de inflamatie sau diaree acuta. Acest proces de inflamatie locala este insotit de iritatie si uscaciune a zonei, determinand ruptura la nivelul acestei linii mucocutanate. Alta cauza poate fi influentata de folosirea abuziva a laxativelor si de leziuni ale canalului anal la nastere. Anatomic, la nivelul anusului si canalului anal se afla muschi circulari, inserati precum un inel, ce controleaza pasajul scaunului si mentin inchis anusul in lipsa defecatiei. Atunci cand acesti muschi se intind fisura se alungeste determinand durerea, simptomul principal descris de pacient. Poate sa apara si sangerare sau senzatie de arsura. Fisura este localizata de cele mai multe ori la nivelul peretelui posterior al anusului si poate fi insotita de un hemoroid, respectiv “hemoroidul – santinela”, strajuind marginea fisurii.

Tratament: Mai mult de jumatate dintre fisurile anale sunt rezolvate spontan, fara nici un tratament sau cu tratament medicamentos cum ar fi: unguent cu antibiotic si antiinflamator aplicat local si antibiotice per os pentru o scurta perioada de timp. Este important sa se mentina zona uscata si curata. Sezutul in apa calduta pentru 15-20 minute poate indeparta durerea si disconfortul, accelerand vindecarea ; zona afectata se poate usca cu un prosop moale. Daca fisura nu raspunde la tratament conservator, pacientul trebuie reexaminat de medic. In aceste cazuri pot exista local spasme musculare sau leziuni cicatrizate ce previn vindecarea, fiind necesara tratarea acesteia chirurgical. Este o operatie simpla constand in excizia fisurii si a tesutului lezional adiacent ; spasmul muscular este prevenit prin efectuarea unei incizii la nivelul inelului muscular, ajutand la vindecare mai rapida, neinfluentand defecatia sau contentia. Fisura anala se vindeca complet in cateva saptamani , iar durerea dispare in primele zile de tratament. Mai mult de 90% din numarul pacientilor cu fisuri anale operate nu vor mai avea astfel de probleme.

Ce masuri trebuiesc luate?
-regimul dietetic trebuie sa fie bogat in fibre (celuloza, hemiceluloza, mucilagii, polizaharide, guma, pectine, etc.) acesta prevenind constipatia, cauza principala a aparitiei fisurii
-multe lichide zilnic, cel putin doi litri pe zi
-igiena regulata a regiunii perianale ".

Mai caut si ce mai gasesc iti mai scriu...

Mergi la inceput

Dana,am mai gasit si asta:

http://www.emcb.ro/article.php?story=20060328140624231

din care am retinut ceva,ai sa gasesti textul asta in context:

"Tratamentul chirurgical a fost aplicat la 89 pacienti, dintre care per primam la 70 cu fisură veche si la 19 per secundam, după esuarea metodelor conservatoare. Interventia a constat în toate cazurile în fisurectomie cu sfincterotomie internă transfisurară (de regulă posterioară), după un procedeu Gabriel modificat. Pregătirea preoperatorie a fost nulă în toate cazurile. Pozitia pacientului pe masă a fost aceeasi ca pentru consultatie. S-a practicat dezinfectia regiunii anoperianale, urmată de anestezie locală cu xilină 0,5% 3-5 ml injectată subfisurar. În timp ce ajutorul depărtează fesele, operatorul introduce indexul mâinii drepte în canalul anal, iar cu mâna stângă încarcă cu ajutorul unei pense Mosquito curbe fascicolele cele mai inferioare ale sfincterului anal intern, trecând la 3-4 mm sub fisură si dirijând vârful pensei cu indexul drept. Se basculează apoi fascicolul încărcat spre exterior, unde acesta se sectionează la vedere. Controlul digital poate reclama încă una sau două manevre asemănătoare dacă inelul contractil tusat de indexul drept si dat de sfincterul anal intern nu este desfiintat în dreptul fisurii. Sectionat astfel, sfincterul permite eversarea la vedere a marginilor caloase ale fisurii, care se excizează. Se realizează în acest mod o dublă interventie: fisurectomia - îndepărtează leziunea si suprimă spina iritativă, sfincterotomia - amendează spasmul si întrerupe mecanismul patogenic. Hemostaza prin coagulare sau sutură nu este necesară, hemoragia fiind minoră si controlabilă cu mesă intraanală fină pe 12 ore.
Cu ocazia fisurectomiei s-au efectuat si manevre chirurgicale asociate (tab. 5).
Interventia propriuzisă este minoră, cu o durată de 5-10 minute; disconfortul intraoperator pentru pacient este minim; pacientul pleacă după 15 minute, timp necesar verificării hemostazei. Cu exceptia unei hemoragii locale de cauză hipertensivă remisă după diuretice, nu s-au înregistrat incidente peroperatorii notabile.
Postoperator toti pacientii au beneficiat de indicatii privind reglarea tranzitului precum si de unguent local cicatrizant pe bază de nitroglicerină 0,2%.
Controalele s-au efectuat la 2-4-6 săptămâni postoperator, asupra a 81 pacienti ce au respectat calendarul vizitelor."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Saluti!
Fetelor va multumesc mult pentru raspunsuri, vom mai vedea pana in decembrie cum va simti Diana ca e sigura pe ea. Mai sunt pana atunci 2 luni, abia a trecut una de cand a inceput suedeza. Pana atunci va mai merge progresiv si la alte materii si va vedea cat de bine intelege. Acuma poate nu ar trebui sa vorbesc eu, ca suntem si noi emigranti, dar la scoala unde e Diana acum, ca sa invete suedeza, e cam pestritza lumea...adica e singura scoala din oras unde se invata suedeza de catre copiii emigranti si asta face ca ccc clasele de acolo sa fie asa colorate. Nu ca as avea ceva impotriva unei natii, Doamne fereste, dar asa am fost crescuti noi...poate ca n-ar fi nici o problema, Diana s-a imprietenit deja cu fete din Thailanda si ii place compania lor. Si cu baietii din Irak se intelege bine, sunt copii de treaba, s-ar putea sa am eu idei preconcepute. Sper sa ma intelegeti. Si nu as vrea ca aceste idei sa-i dauneze Dianei, ca din cauza ideilor mele sa ma grabesc si sa o mut la scoala asta de langa noi. Va trebui sa punem bine in balanta toate avantajele si dezavantajele.
Cei de aici de la scoala unde ar trebui sa vina Diana, au vrut ca de la inceput ea sa inceapa scoala cu clasa ei si sa mearga la cursurile de suedeza doar de cateva ori pe saptamana, dar profesoarele ei de suedeza n-au fost de acord. Si atunci le-am dat dreptate, era prea putin sa mearga doar din cand in cand...Ok, ramane de vazut cum vom proceda.

Dana, tinem pumnii pentru operatie! Daca va fi cu laserul nu va fi problema, am auzit si eu la Proctoline de operatii cu succes, fara recidive si dureri.
Voi terminati vacanta, noi o incepem...saptamana viitoare are si Diana vacanta.

Ana, Miki, mai ce probleme de mate! Noi suntem in afara materiei deja, asa cum v-am zis Diana n-a inceput inca matematica, doar teste ca sa vada unde se situeaza si cum va continua. Mama vine peste 2 saptamani la noi si a cumparat o culegere de mate pentru cl.V-a si un manual de a V-a de mate, sa vedem atunci cum ne vom prinde si noi de cap . Mama ii va aduce si un manual de Limba Romana, sa continuam cu texte si gramatica.

Bafta copilasilor la teste!
Va pup.

Mihaela si fetele mele

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

Mama mia ce probleme.... Habar nu am sa le fac, nici macar sa le traduc, sa vad daca am un geniu pe langa casa... Dar nu inteleg rostul la aceste probleme. Daca copilul nu stie sa vina cu solutia de unul singur, si ii arati tu ca parinte, sau profesor, ce ai rezolvat? Copilul o sa memoreze mecanic solutia si in cateva luni probabil ca o v-a uita.... Asta e opinia mea. Anul asta e primul an cand nu am mai cumparat culegerile de matematica din Romania. Inca din clasa a V a nu au mai inceput sa corespunda cu ce se preda aici, si le luam degeaba. Sa incep sa predau matematica la un nivel mai avansat, nu merge, asa ca facem ce avem la scoala, si cu asta, basta.

Dana, sanatate. Ce nasol trebe sa fie, daca te pun astia la operatie. Dar nu se numeste endoscopie ce faci tu. Endoscopia e cand iti baga tubul pe gura sa-ti vada in stomac, ca iara ma faci sa cred ca suferi de ulcer.... Tie iti face colonoscopy. Uite poti intra si www.webmd.com/digestive-disorders/tc/rectal-problems-topic-overview" target="_blank">aici sa citesti in engleza de pe webmd.

Mihaela, daca tot sant multe natii pe acolo, poate e cineva si din Tahiti, si ne aranjezi si pe noi cu o vacanta pe acolo.. ..
Vacanta placuta, cred ca deabea o asteptati sa mai explorati zona. Deabea astept sa mai vad si eu poze de pe langa noua casa. Sa va povestesc si eu "amintiri de emigrant?" In primele luni cand suna telefonul la noi, parca era sirena de alarma. Alergam care sa iasa primul pe usa din camera cu telefonul, numa sa nu fie pus sa raspunda la telefon... Daca mai apucam si un sales call - aia eram, ca era circul de pe lume...

Ana, simpatica faza cu Alex, m-a amuzat telefonul lui in viteza. Si ai dreptate cu scoala pe care o facem iara. Si pe mine ma bate gandul sa ma reprofilez. Arhitectura mi-a placut intodeauna, dar nu am avut curajul ca eu nu am fost buna la geometrie. Dar noroc cu Elliot, si am inceput sa pricep si eu subiectul asta, si ma bate gandul sa dau la Arhitecura in 2-3 ani...

Miki, sper sa ti se repare calculatorul cat mai repede.

Alma, sant de acord cu fata ta, mai ales cand e vorba de sport. Intodeauna trebuie sa ai incurajare pozitiva, la orice faci. Ar putea sa faca echipele pe varste, ca sa incurajeze copii sa joace sport, mai ales daca tot il baga pe gat la copii.

MqqM cred ca se muta de nu a mai intrat aici.

o saptamana buna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

quote:
Originally posted by Sanca

Mihaela, daca tot sant multe natii pe acolo, poate e cineva si din Tahiti, si ne aranjezi si pe noi cu o vacanta pe acolo.. ..
Vacanta placuta, cred ca deabea o asteptati sa mai explorati zona. Deabea astept sa mai vad si eu poze de pe langa noua casa. Sa va povestesc si eu "amintiri de emigrant?" In primele luni cand suna telefonul la noi, parca era sirena de alarma. Alergam care sa iasa primul pe usa din camera cu telefonul, numa sa nu fie pus sa raspunda la telefon... Daca mai apucam si un sales call - aia eram, ca era circul de pe lume...

Mey, in Tahiti nu, dar e buna si Thailanda? Ca de aici are fata mea 2 prietene, asa ca e simplu :)).

haha, faina faza cu telefonul, la inceput aveam si eu un morcov in (scuzati expresia), aveam trac ca nici engleza nu stiu, dar mi-a trecut din a 2-a zi cand a sunat telefonul si sotul meu era indisponibil :)) si am raspuns. Am spus frumos cum ma cheama, am zis ca sorry, nu vorbesc suedeza si am inceput conversatia in engleza. Culmea ca m-am descurcat onorabil, era un doctor cu care lucreaza acum Ovi si care ne facea invitatie la el acasa, mi-a spus si adresa si mi-a explicat pe unde vine, am inteles si ora la care ne asteapta...ei, nu era ceva greu, dar la nivelul meu.... Si de atunci am mai raspuns, am spus dupa prima fraza auzita in suedeza ca nu inteleg (am spus in engleza) si cum aici limba engleza e a 2-a limba obligatorie, am putut sa ma inteleg cu cei de la capatul firului. Acu' nu stiu cat de repede ma voi incumeta eu in suedeza...asta-i nasol!

Mihaela si fetele mele
www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina ,calatorii,1,2,3,4

Mergi la inceput