cum scap de soricelul din casa ca vine bebe?

cum scap de soricelul din casa ca vine bebe? | Autor: robymary

Link direct la acest mesaj

sunt gravida in luna a 9a , bebe trebuie sa vina din clipa in clipa si ieri am descoperit ca am un soricel destul de gras in casa.eu stau la parter si poate a venit din subsol, nu am pisica si casa mea e extrem de curata si nu las mancare pe masa sau alte tentatii.am cumparat deja o cursa de soareci si am pus o bucatica de cascaval pe ea.azi dimineata cascavalul nu mai era dar cursa nu s-a declansat.ce ma fac ca nu vreau sa vin cu bebe acasa si sa-mi fie frica de rozator ca cica ataca urechile copiiilor? aveti vreun sfat? please!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns doradora spune:

pune-ti sotul sa il caute temeinic si eventual sa il goneasca afara din casa, daca nu reuseste sa il prinda intr-o cutie. noi am avut 2. mi-e scarba de ei de nu mai pot, ma gandesc la cate boli transmit si nu pot sa ii sufar. pe primul l-a dat afara din casa, iar pe al doilea l-a prins intr-o cutie.

chris + alexandra
varsta alexandra
bebeii nostri

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nati spune:

Cauta niste capcane cu lipici, clei.
Sunt ca un fel de tavita (are si acoperitoare,ca si cum ar fi o casa),are cleiul ala,pui ceva momeala,cascaval,paine in mijlocul tavitei, si el are sa calce in cleiul ala daca vrea momeala, si acolo il gasesti dimineata.
Problema mare, nu e o priveliste draguta cand te trezesti dimineata si-l gasesti, sau poate te trezeste in miez de noapte din cauza ca are sa chitaie incercand sa iasa din clei.
Alta solutie e sa pui otrava, dar s-ar putea sa moara undeva prin apropiere si nu e bine pentru tine si cei din jur.
Cauta bine prin casa pe unde ar putea intra, si reparati,ca asa o sa stati la vanatoare de soricei, si bani pe capcane.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Mijloc eficace din batrani

Iei o nuca si bagi un capat de sarma in ea. La celalalt capat pui o bucatica de branza. Iei un castron/farfurie adanca, o pui pe o bucata de carton/sticla, ridici o margine a farfuriei si o rezemi de nuca, branza sa fie orientata inauntru. Soricelul intra sa pape branza, nuca se misca si farfuria cade.

Pare prostesc, dar am prins doi nazdravani o data intr-o singura noape, dupa lupte crancene, dus pisici infometate, capcane, urlat si alergat cu matura ca la nebuni.
Am avut sticla dedesubt, si cand am intors sticla in sus am avut satisfactie cand i-am vazut pe amandoi cum se invarteau inebuniti in capcane, de fapt foste farfurii de bors.
De scarba am tipat si am scapat \puscaria\ pe jos, noroc ca eram afara, si au fugit lighioanele, unu era sa-mi intre inapoi in casa, te tii urlete si maturi si tropaieli din picioare, eram noi speriati, se speriase si bietul soricel, ca intre timp mi se facuse mila de el! Era sa moara de inima, a scapat si el si noi .

Shery 26+ Alesia

my precious
eco-uri
burticuticuta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulia1977 spune:

si eu am patit-o cu soricelul. i-am pus lipici special si-l ocolea. cred ca s-a lipit o data, un pic si-a scapat.
am gasit la selgros o capcana de 200.000lei. nu exagerez, dar l-a prins in primele 5 min de la instalare.
succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Hai sa va spun si eu o poveste cu soricei , intamplata acum 3 ani!

Noi stam la casa langa oras. Desi avem gradina foarte mare nu cultivam legume sau porumb. Cateva floarea soarelui(pur decorativ) , in rest flori si pomi fructiferi.
Dar vecinii , cred ca au ceva in pod , si nu vecinii de langa mine ,ci cei din capatul gradinii. Asa ca am primit vizita a 2 soricei. Pe unde au intrat nu imi pot imagina , dar eu iti spun cu mana pe inima ca soriceii astia erau unsi cu toate alifiile.
Am imprumutat o capcana traditionala si ce crezi , in fiecare dimineata o gaseam goala. Am crezut ca nu am pus eu cum trebuie si m-am dus la vecina ca sa puna ea momeala ... Urmatoarea dimineata nimic in capcana.
Ma umfla si rasul acum dar la vremea respectiva nu era deloc amuzant.
M-am plans mai departe , iar soacra mea mi-a dat un tub cu lipici. Asa ca am ajuns acasa si am rupt niste cartoane mai maricele , le-am umplut cu lipici si am pus miezul la nuca in mijloc. In prima dimineata nimic , a doua nimic si deja ma cam saturasem. Cum stateam eu in bucatarie si ma jucam la telefon , il aud ca rontaie. Cum ma opream se oprea si el. Am zis , gata asta e ! Si butonand aiurea a iesit.
Nu am facut nici o miscare si am asteptat pana sa vina mai aproape sa pot sa il prind. Nu ai idee ce scarba mi-a fost de un animalut asa mic!Bleah!
In momentul cand m-am miscat a zbughit-o ca din pusca, se catara pe pereti cu viteza.Culmea era usa deschisa si a iesit.
De al doilea , habar nu am ce s-a intamplat cu el , dar am pus pe o farfurioara malai si am netezit sa vad daca vine sa manance. Am gasit farfurioara neatinsa.

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

eu stiu de niste capcane cu feromoni pt.rozatoare si gandaci
sunt acele cartoane cu lipici care prind dracoveniile astea, dar au si feromoni ca sa-i atraga...acum nu va inchipuiti ca toata soricimea vine la voi acasa....numa' aia care sunt f.f.aproape....raman lipiti acolo...si lipiciul e al dracului de bun...ca mi s-a lipit de gresie si acum mai am urme
este o firma specializata care vinde asa ceva, dar nu mai stiu cum se numeste...tot pe net am gasit-o

bafta la vanatoare

Lilina si Vlad - Alexandru (23 septembrie 2006)
cum s-a nascut bebe site-ul lui bebe varsta lui bebe
JUCATI TRIBURILE

"Is nice to be important, but is more important to be nice"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Otilia spune:

Adu o pisica acasa (daca nu vrei s-o adopti imprumuta de la cineva) si lasa usa deschisa, soricelul va pleca (in viteza) singurel...

Adélie la p'tite souris
Bijoux passion
Floricici din gradina mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns teo37g spune:

sigur e soricel , sa nu fie sobolan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

si noi am avut neplacuta surpriza anul trecut cand am venit din concediu. era un miros in dormitor...si plin de kk la bebe in patut si pe dulapuri. am pus niste otrava luata de la veterinar, era asa solida si frumos mirositoare. am pus-o prin colturi, am gasit de cateva ori mancata, chiar bine din ea, soricelul insa nu l-am mai gasit.
se zice ca otrava asta ataca intestinele si provoaca hemoragie. cred ca a murit pe-afara pe undeva, de era in casa nu puteam sta de miros.

_
Gio si Marco (6 ian. 2006)
poze Marco, filmulete Marcowww.dropshots.com/ioana_purdea" target="_blank">(1),www.dropshots.com/giova2" target="_blank">(2),www.dropshots.com/giova" target="_blank">(3)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=20b0170d301bd72a22e2bb&skin_id=0&large" target="_blank"> Marco- ingerashul nostru(montaj)
nunta noastrawww.youtube.com/watch?v=wKLkV7KmSYQ" target="_blank">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabbriela spune:

simplu si usor o capcana cu slaninutza in ea, roade atza, papa slanina, prinde gatu.. vai ce rea sutn, dar nu suport razatoare in casa...

Sanatate si numai bine

Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian

www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
scaune de masina pt copii

Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato

Mergi la inceput