* Mamici de Ianuarie - Februarie 2008 (18) *
Raspunsuri - Pagina 5
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by zeririlouiza
Virgo mie acum vreo luna mi s-a spart o masea, am fost mi-au pus pansament si lunea trecuta am reusit sa ajung la prietena mea care este stomatolog, mi-a cimentat maseaua, a zis ca nu va tine ca nu are suport pe ce sa stea, si mi-a pus o plomba care picase dar doar a curatat atat cu freza acee. Si mi-a zis de aceea masea sparta ca daca nu ma doare sa ma mai duc la cate un pansament si un curatat din cand in cand si sa incerc sa evit totusi anestezia ca e mai bine, daca ma doare de nu mai pot atunic asta e.
Louiza 15s +
http://bd.lilypie.com/vkuap3.png
http://www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/
Poti sa mergi sa-ti faci maseaua fara nici o problema. Eu in sapt. 12 am facut un abces, si m-am dus la medic, mi-a taiat abcesul , dar mi-a facut anestezie inainte, mi-a scos si maseaua, care era pusa, ca sa-mi poata drena tot puroiul. Acum am un pansament cu medicament in masea , ca sa omoare toata infectia , iar peste 2 sapt. cand merg acasa, merg sa-mi puna maseaua, din portelan. Si nu am nevoie de anestezie. Si daca esti trecuta de primul trim. nu se intampla nimic rau. Eu am luat si 5 zile de antibiotic. Si bebe e bine. Totul e sa nu exagerezi cu anesteziile sau medicamente multe.
www.flickr.com/photos/10675576@N07/sets/" target="_blank">Noi 2 singurei
Cum creste pisoiul nostru 17+
irlandeza spune:
quote:
Originally posted by laura_dimitris
Chiar vroiam sa intreb fetele ce locuiesc in strainatate:
La voi cum este cu concediu si plata ? Cate zile aveti voie sa stati cu bebeii? Cati bani vi se dau pentru asta?
Mi mi se parea ca legea in romania este foarte proasta. Pentru unele femei, este adevarat! Dar, am aflat apoi ca, de exemplu, in grecia ti se permite sa stai cu copilul acasa doar 6 luni parca si apoi... nu-ti mai dau niciun ban.... Asadar, prin comparatie, ar rezulta ca legea noastra care-ti permite sa stai 2 ani acasa pe o suma cam mica spun eu.... ar fi de fapt buna....
Oricum, mi se pare discrimare ce fac eu dar... cu dimitris am stat acasa 2 ani iar cu bebelul din burtica... voi sta 5-6 luni... Ca asa ma obliga practic statul....
La voi cum este ??
Mie mi se pare ca legea din Ro. e f. buna. Sa stai 2 ani acasa si sa iei lunar 8 mil. in conditiile in care marea majoritate au salariile mici, nu mai mult de 4-5 mil.
Aici, ai dreptul la 2 sapt. inainte de a naste, 6 luni dupa, si primesti 75% din salar, si mai poti lua inca 3 luni fara plata. Atat. Mi se pare cam putin fata de ce e in Ro.
Iar aici lege nu-i da voie tatalui sa stea acasa cu copilul.
irinouka spune:
irlandeza, nu sunt de acord cu tine.
majoritatea salariilor din romania nu prea mai au legatura cu 4-5 milioane...statistic vorbind, cam 4 milioane este salariul minim pe economie. si nu mai sunt multi romani la categoria asta. ca sa nu mai vorbesc de veniturile din bucuresti (e drept, si cheltuielile sunt pe masura!). vorbesc de bucuresti pt ca asta e "felia" pe care o stiu cel mai bine.
sunt de acord ca 8 milioane poate fi o suma bunicica pt multa lume cu nivel de pregatire ceva mai slabut dar cred ca si persoanelor situate la alt nivel de studii si salarizare trebuie sa li se ofere o solutie convenabila. in euro ar fi ceva sub 300, din ce constat. chiar sunt multi bani pt irlanda, care stiu ca e cam scumpa?
poate cea mai buna solutie la noi ar fi sa se stabileasca o suma gen 8 milioane pt persoanele al caror venit este mai mic iar pentru cei cu salarii mai mari sa se calculeze procentual, la un 75 sau 85 la suta (85% parca primesti cand esti in medical, daca am retinut bine).
pup!
irina 15+
irlandeza spune:
Eu vorbeam de salariile din Baia M.( si in general orasele mici) unde totul e mai ieftin decat la Bucuresti.
Iar in Irlanda 300 euro/sapt. e destul de putin, daca tinem cont ca salariul minim/sapt. ar fi cam 345. Si cand trebuie sa platesti rate la banca , chirie, care nu e 100-200 ca la Bucuresti......Nici mie nu-mi convine 75% din salar, desi am mai mult decat minimum, dar asta e. Trebuie sa ne descurcam. Noroc ca sotul castiga mult mai bine, ca altfel.......
virgo spune:
IRLANDEZA , multam fain , ma duc la stomatolog sa vedem cum facem cu maseaua . Ideal ar fi sa-mi puna implantul la loc , dar s-ar putea sa nu-mi mai vina .
Fetelor , voi va plangeti de concediu de maternitate prea scurt ? Ia sa va spuna matusha cum sta treaba pe la tara polderelor : 12 saptamani ! Prenatalul 6 , postnatalul , tot 6 ! Daca vrei mai mult , adica maxim 6 luni de postnatal - neplatit !
13+
AngeliquedeS spune:
Buna, fetelor, am aparut si noi!!!
Intr-adevar, asa cum bine tinea minte Laura,azi implinim 19 saptamani!!! Stiu ca Laura e cu o saptamana dupa mine si in fiecare miercuri ma gandesc la ea Intr-adevar bebele meu misca, insa nu misca asa cum am auzit de la alte fete, ca te inghionteste din cand in cand, il simt ca si cum se da peste cap de cateva ori. Cel mai probabil LAura il vei simti de saptamana viitoare mai mult, eu in ultima saptamana l-am simtit miscand zilnic si celmaimult a miscat aseara cand m-a si inghiontit de cateva ori, guritza mea mica, ma topesc toata cand il simt!!! Abia astept sa il vad din nou la eco, sufletelul meu!
Felicia, sa nu mai spui niciodata ca te simti in plus printre noi pentru ca imi cade tare greu sa aud asta. Scrie-ne orice, tot ce iti trece prin cap, asane cunoastem mai bine!!
Creata, Irlandeza,minunatele pozele voastre!!!
Gatta, sa stii ca si mie mi s-au subtiat picioarele! Si din saptamana asta imi creste burtica intr-una, o simt de la o zi la alta cum se mareste. De unde v-ati mirat ca aproape nu mi se vede burtica, acum se vede bine! Si mai ales o simt noaptea cand e sa ma intorc de pe o parte pe alta!
quote:
Originally posted by irinouka
sunt de acord ca 8 milioane poate fi o suma bunicica pt multa lume cu nivel de pregatire ceva mai slabut dar cred ca si persoanelor situate la alt nivel de studii si salarizare trebuie sa li se ofere o solutie convenabila. in euro ar fi ceva sub 300, din ce constat. chiar sunt multi bani pt irlanda, care stiu ca e cam scumpa?
irina 15+
Irina, nu sunt de acord cu tine Salariile din Romania de azi nu au legatura neaparat cu studiile. Eu de exemplu am doua licente si un master terminat si fiind functionar public am doar 6,2 milioane salariu, de bugetari. Daca am inteles bine, Laura lucreaza in invatatamant si are salariul cam tot pe acolo, si nu se poate spune ca are un nivel de pregatire mai slabut...asa ca, nu prea sunt corecte afirmatiile de genul ca numai cei cu pregatire mai slabuta au salarii mici, te rog sa nu te superi pe mine De la ar trebui si pana la a fi e cale lunga, din pacate. Sunt de acord cu tine ca nu e normal, dar nu avem ce-i face. Insa sunt de acord cu tine ca legea trebuia data astfel incat sa nu dezavantajeze pe nimeni... dar legile la noi... nu mai comentez
Intreba cineva de piscina, nu mai stiu cine... nu e periculos clorul din apa, am intrebat eu medicul.
Am o maaaare rugaminte pentru fetele care sunt deja mamici
Nu ati putea sa ne scrieti si noua care sunt lucrusoarele necesare pentru bebe la inceput de4 tot? Eu de exemplu stiu ca voi primi foarte multe lucruri insa vor fi potrivite de pe la 3 luni incolo. Insa as vrea sa stiu ce e necesar pentru un bebe mic, lucruri pe care nu ai cum sa le primesti si trebuie sa le iei tu, trusoul lui bebe cum ar fi. Nu stiu cum sa ma exprim mai clar, poate intelegeti voi ce vreau sa spun...
Pupici,
Angelique 19+
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori
irinouka spune:
angelique, ai perfecta dreptate, am gresit si imi cer scuze. cand am facut legatura intre studii si salariu recunosc ca am uitat complet de sectorul bugetar. ceea ce e rusinos, mai ales ca si mama lucreaza in invatamant si parca am uitat si ce scoala a facut si ce salariu are. cred ca nenorocitul asta de sector privat si-a infipt ghearele atat de adanc in mine incat aproape ca mi-a iesit din minte ca exista si sectorul public cu a lui oferta salariala. oricum, e o chestiune de optiune daca alegi sa lucrezi colo sau colo. uneori ma gandesc ca sistemul asta de stat este mai just. de pilda nu stiu daca la tine la munca se poate intampla ca cineva cu liceu terminat sa aiba acelasi venit pe care il ai tu. la mine se poate.
legt de ce ai scris, departe de mine orice suparare si cred ca e valabil si din punctul tau de vedere, da?
pupici!
miri_mik spune:
uuuuuuuuuuuuuuf! ati scris d em-am ametit. nu mai stiu cine ce a zis, cine ce a exprimat, da am retinut ideea generala.
in belgia concediul de maternitate e de 3 luni, inainte sau dupa, cam cum le vrei, salar normal. pt prelungire nus tiu sa va spun... sunt de acord cu angeliquedes... am lucrat in invatamant. si de acord si cu irlandeza, provincia e mai accesibila ca preturi - venim dina celasi oras - desi cu un salariu mic tot greu te descurci. cat despre alocatiile de bebe... tineti-va bine: 76 de euro pe luna, in conditiile in care o cutie de pampers dry e ... 35 de euro. deci bani de toata jena. devine mai itneresanta situatia cand ai mai multi copii, atunci faci bani buni pe pielea lor din alocatii
apropos creata, ce vroiai sa zici cu statuia, ca nu m-am prins.
perna, cine nu s-a obisnuit cu ea, e chestie d eobisnuinta, tre sa dormiti cu ea in brate, cu piciorul de deasupra prijinit pe toata lungimea pe perna. va spun secretul, din cauza sarcinii, presiunea in zona pelviana poa sa devina insuportabila - sciaticu' bata-l vina suporta tot cu stoicism un pic mai la vale" si sprijinind piciorul pe perna va linisteste tensiunile. dar dureaz apana va prindeti de smekerie.
azi am fost la shopping 2 pantaloni, 2 bluzite. nu e inca burta... da io ma pregatesc:) cu demnitate. toate mi-au vneit d eminune, la 46-48, si ma complimentau pretenele "vai draga, parca nici n-ai fi gravida" - da io nu m-am suparat, ma amuzam, ca gravida stau bine hainele pe mine, normala, in orice, arat imbracata ca intr-un sac.
pt copil, "parerea mea". noi avem o filozofie: somnul si transportul sunt cele mai importante aspecte la varsta mica. prin urmare am investit intr-o saltea de calitate si intr-un carut confortabil. ce ne-a prins enorm de bine, un tarc - il folosim si acum. initial era spatiu de viata de zi, si patul a ramas pe noapte. nu am confundat una cu alta, se doarme in pat, restul activitatilor in alte spatii. am mai investit in biberoane - dar de la 6 luni. pana atunci am insistat pe alaptat. hainute, acu, fiecare ce-si doreste. bodyurile sunt grozav de practice si salopetutele cu picioruse. a, am mai luat si un scaunel pt schimbat pozitia, nush cum ii zice exact dar e dintr-alacare se balanseaza. desteapta inventie:)))
va admir pentru pus, nepus kilograme si va sfatuiesc sa nu faceti o obsesie din asta. daca e sa puneti, asta e, puneti. da rnu va nefericiti si nuf aceti din asta o chestiune de capatai, ca va amarati degeaba. ajunge ca sunt eu cu acele dupa mine, voi bucurati-va ca totul decurge fara probleme.
maaaaaaaaama cate mai vroiam sa scriu, si nu mai tin minte... shush! daca scrieti cate 4 pagini deodata....nu-i bai ca-mi amintesc io si...mai scriu un roman. asta asa ca sa fie imbold pentru rushinoase! ca aici e loc de scris de toate, pentru toti. manca-l-ar mama de forum si sa-i dea dumnezeu sanatate cui l-o inventat! amin!
muuuuuuuuuah!
miri_mik si pestisorul auriu (28.02.2006)
http://b2.lilypie.com/DjTMp1.png
http://bd.lilypie.com/25XKp2.png
irinouka spune:
forumu' sa traiascaaaaaaaaa, daaaaaaaaaa!!! miri, mare dreptate ai! uite ce frumos ne dam cu parerea despre toate cele si mai aflam si una-alta ca sa nu nastem maine-poimaine cu lacune vitale de economie, biologie si pe alocuri psihologie.
n-am avut niciodata senzatia ca "afara" umbla cainii cu covrigi in coada dar chiar nu imi imaginam, de pilda, ca o alocatie pt copil in belgia e 76 de euro. jur pe ce-am mai scump. sau, in alta ordine de idei, ca olandezele nu fac sex pe durata sarcinii, virgo dixit. miri, de la cati copii incepe sa fie avantajos sa puiesti pe spinarea statului? si vreau si io masuri 46, ca aici gasesc greeeeeeeeu! bine, mi-e si lene sa umblu... asta ca tot te intrebai daca esti inconjurata numai de silfide pe forumu' asta.
aidi pup ca o iau si io spre casele mele. pa la toate zuzilii!
irina 15+
simonette spune:
Miri-mik, fato! Esti exact pe sufletul meu!Asa ma delectez cand iti citesc mesajele, de nu-ti pot spune! Esti asa de shotioasa ca mor de dragul tau! Nu te-am vazut in poze dar parca deja mi te imaginez...... Nu-ti mai spun ca in Belgia traieste o mare iubire de-a mea...oooffff!
Simo10+
http://new.photos.yahoo.com/sandulescusanda/album/576460762396453212
http://bd.lilypie.com/tBz5p3.png