un sfat va rog

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns wonderful spune:

Dupa mintea mea are de ales din 2 rele pe cel-raul-mai mic.Sa-si ia copilul si sa se mute,mai ales ca nu mai depinde financiar de sot.Ce se alege dintr-un copil care asista la un razboi permanent intre tata si bunica aliati contra mamei.E prea mult si pt. un adult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela6 spune:

referitor la detalii.......soacra-sa oricum se plange la toata lumea ce nora nesimtita si puturoasa are.deci nu e nimic de ascuns.
mihaela inseamna pentru mine totul, doar am crescut impreuna. am scris aceasta poveste dupa ce am stat sa ma gandesc cateva zile. nu mai pot sa o vad nefericita, dar doream sa ma asigur ca nu ii dau un sfat gresit, sau nu intervin in viata lor si le distrug casnicia.
si eu gandesc ca si voi. a suportat prea mult, mama mea, cea care a crescut-o si pe ea nu a stiut nimic. era foarte bolnava si mihaela nu a vrut sa afle necazul ei. acum ca mama a murit vrea sa termine cu teatrul.
va dati seama? mama a murit cerand sa fie tinuta de mana de marius!nu a banuit nimic.....
la inmormantare marius a fost sotul model.nu a lasat-o pe mihaela din brate. toata lumea a spus ca nu mai exista sot ca el!a avut de unde sa invete sa joace teatru. de la ma-sa.
nu exista nici o inlocuitoare. cel puti pana acum.
mihaela este foarte frumoasa si sensibila si nu cred o poate inlocui cu nimeni.

Mergi la inceput

Se pare ca deja a inlocuit-o cu mama lui!Cum decurg rel.intre Marius si prietena ta zilnic?reci,ostile,calde, etc?

Mergi la inceput

uneori se poarta frumos cu ea, dar sunt si momente cand este agresiv verbal. in sensul ca o jigneste, exact ca si mama lui.
asta a fost in stare sa fie geloasa pe el ca a mers el la imnormantarea mamei mele ... adica sa mearga el la mormantul bunicilor lui nu la ai ei.....
a mai spus si altele...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

am niste prieteni care sunt casatoriti si traiesc in alt oras decat soacra, dar cand vin la socri si parinti in vizita, fiecare se duce la parintii lui, pentru ca mama lui vrea sa "il rasfete" si nu o accepta pe ea in casa decat atunci cand il culege in drum spre casa

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput

[quote]Originally posted by daniela6

uneori se poarta frumos cu ea, dar sunt si momente cand este agresiv verbal. in sensul ca o jigneste, exact ca si mama lui.
asta a fost in stare sa fie geloasa pe el ca a mers el la imnormantarea mamei mele ... adica sa mearga el la mormantul bunicilor lui nu la ai ei.....
a mai spus si altele...
Atunci e chiar bolnava cu capul.Mai rau e ca se ia,,dovada si felul in care se poarta el cu ea.Unele femei,bietele de ele, au o rabdare si o putere de a suporta si suferi de martire.Merita?Inteleg sa am abnegatia asta cand cade la pat omul care mi-a facut viata minunata.Atunci l-as ingriji pana cad lata de epuizare;dar altfel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_78 spune:

Din pacate exista si asemenea barbati. Cunosc un caz in care tot asa el era f atasat de mama lui, care bineintelesc ca nu isi suporta nora.
Ea a plecat (insarcinata in 7 luni), el bineinteles ca a ramas cu mama lui. El reusit sa se recasatoreasca abia dupa moartea mamei.

Mergi la inceput

wanderful,
am dat amanunte.mihaela a fost crescuta de parintii mei. mama a fost asistenta la un leagan de copii. de acolo vine ea.
a fost foarte atasata de mama si pt ca a fost foarte bolnava nu a mai spus prin ce trece ea. deci nu avea cum sa se intoarca in casa parinteasca, sa spun asa.
ei s-au casatorit in studentie. atunci a si nascut copilul. imediat dupa terminarea studiilor el ia spus. parintii mei nu au bani sa-mi cumpere un apartament asa ca ma intorc la ei. tu faci cum vrei:ori vii cu mine ori ramai.
acuma incearca sa intelegi:parinti nu. cea care a avut grija de tine ff bolnava, serviciu nu, un copil mic. ce sa faca?
a mers cu el.
ce a urmat.....
acum are serviciu si acum are curaj sa plece.

Mergi la inceput

Se are pe ea insasi si pe copilul care va fi scopul pt. care trebuie sa-si vada de viata ei si sa reuseasca.Ce asteapta sa se schimbe in casa aia incarcata de rau?Si daca moare soacra-sa n-are nici o siguranta ca el isi va rupe cordonul ombilical,ba,poate fi si mai rau,el cade intr-o depresie severa si ea trebuie sa-l ingrijeasca(stiu un caz similar).Sunt mame nebune,posesive care-si nenorocesc copiii pe toata viata,si nu numai pe ei dupa cum se vede.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conan spune:

Sigur daca situatia mihaelei a fost asa cum ai prezentat-o inseamna ca este o casnicie ratata. Si totusi sunt 15 ani. Si totusi mihaela nu a avut nici o vina pentru ca lucrurile s-au petrecut asa? oare mihaela i-a acceptat pe cei din familia sotului cu bunele si cu relele lor? oare a inteles ea de la bun inceput cand a fost prevenita de sot ca vor sta impreuna cu mama lui fiindca parintii lui nu au posibilitati materiale de a-i cumpara un apartament ca va trebui sa o accepte si pe aceasta ( este totusi mama lui, care l-a nascut si l-a crescut). Si inca odata, oare aceasta casnicie s-a intemeiat din dragoste sau din alte motive?( accident, crezi ca poate fi acesta un motiv de casatorie?) S-a implicat mihaela suficient de mult in aceasta casatorie,
Oare mihaela nu s-a folosit de el daca a stat atata timp si a acceptat atata suferinta ca apoi cand a devenit independenta financiar sa-i intoarca spatele. Si asta dupa 15 ani, adica dupa aproape un sfert de viata .Nu crezi ca piesa de teatru jucata de mihaela a fost cam lunga? oare prin ceea ce a facut ea nu a distrus vietile tuturor din jurul ei cand putea foarte bine atunci cand a vazut ca lucrurile stau cum stau sa mearga sa locuiasca la oamenii care au crescut-o mai ales ca am inteles ca in prima parte a casatoriei nu a fost legata de un servici? ( cred ca nu putea fi tinuta cu forta cu toate amenintarile lui marius). Daca in ultimul moment de viata mama ta , adica cea care a crescut-o si pe mihaela l-a chemat pe marius sa o tina de mana si nu pe ea, ma intreb, de ce? oare mihaela a fost singura care a suferit?
Oare ce fel de femeie este totusi mihaela daca s-a culcat cu un alt barbat numai sa se razbune? oare s-a simtit cu adevarat razbunata dupa aceea? oare de ce nu a mers relatia mihaelei nici cu amantul?
Oare mihaela s-a ocupat suficient de copilul ei? Daca era concentrata si acorda mai mult timp copilului oare bunica mai avea cand sa se poarte urat cu el, oare nu l-a lasat prea mult in preajma bunicii ( se poate intelege si lasat numai in responsabilitatea ei)
Oare mihaela nu s-a izolat singura de sotul sau si de familia acestuia. Oare nu este ea prea orgolioasa sau suparacioasa?
Este foarte greu sa fii obiectiva mai ales tinand seama de faptul ca ati crescut impreuna si este ca o sora pentru tine. Oare prietenii si cunoscutii lui marius au aceeasi parere despre mihaela ca tine? Daca da de ce ai spus ca lumea nu vede de fapt ce se intampla acolo si acorda credit numai mamei lui marius. Sa fie o femeie chiar asa de prefacuta si sa pacaleasca lumea timp de 15 ani sau lumea crede ceea ce vede?
Oare mihaela nu este genul de femeie mereu nemultumita de ceea ce este in jurul ei?. Poate fi si aceasta o cauza a esecului, nu?
O casatorie este un lucru foarte complex cu foarte multe variabile care depind de oameni cu personalitati foarte diferite uneori. Cel mai important lucru este insa comunicarea. Oare a avut mihaela talentul de a comunica cu marius sau i-a facut numai reprosuri?
Spui ca ea nu va divorta dar ca va pleca din casa aceea, oare nu o va face marius? De ce crezi ca nici o femeie nu ar sta cu el , mai ales ca am inteles ca este un om foarte destept si are si o anumita situatie materiala?
Parca spuneai ca profesia ei este de pictorita. Oare nu tocmai firea ei de artist( nu vreau sa jignesc artistii dar toata lumea stie ca sunt cu capul in nori), a dus la aparitia atator probleme?
Nu vreau sa mai lungesc lista acestor intrebari desi ar mai fi multe. Un lucru este cert: vina cred ca este impartita in trei iar mihaela are o felie mare din ea.
Acum este singura care trebuie sa hotareasca ce are de facut si nu cred ca ar trebui influientata nici macar de tine

Mergi la inceput