Mamici de martie-aprilie 2008 (4)
Raspunsuri - Pagina 12
simonette spune:
Zozelina, tinem pumnii sa ne vii cu vesti buuunnneeee!
Simo10+
http://new.photos.yahoo.com/sandulescusanda/album/576460762396453212
http://bd.lilypie.com/tBz5p3.png
elara spune:
Doamne ajuta , Raluca, sa fie bine!
Succes la dr., Zozela.
Eu sunt puuutzin ingrijorata ca de cateva ore ma cam doare usor burtica. A luat un nospa de dimineatza si am mai luat unul si acum vreo ora dar e la fel. Sper sa fie doar ed la ligamentele uterului care se intind. Cum sunt insarcinata pentru prima data nu prea am habar cam ce si cum trebuie sa simt. Dar imi impun sa fiu optimista.
Elara
5+
vine bebe :)
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
pucca spune:
Fetelorm povestiti-mi si mie cum a fost prima vizita la doctor dupa ce ati aflat ca sunteti insarcinate. Maine ma duc si eu, si am emotii
+4 si 3 zile
Sadeth spune:
Bine v-am regasit, randunelelor!!!
M-am intors dupa o destul de lunga absenta din Bucuresti si de pe forum. Imi pare rau ca n-am mai scris, vad ca ati trecut la un nou capitol.. deci Odiseea continua, si curg pagini dupa pagini, ceea ce e foarte bine.
Multumesc pt "bun venit" si pt urarile calde: Simonette, Zozela, diana_q si Clauclau. Si voua va doresc sarcina usoara si bebe-ii sanatosi si dolofani. Ma bucur ca sunt alaturi de voi si impartasim aceasta experienta (de fiecare data) unica. Va pup cu drag pe toate
Am apucat sa citesc cate ceva din ce s-a mai scris. Lista devine consistenta Alina, Alice si Pucca felicitari!! Multa sanatate si sarcina cat mai usoara!
E mare bucuria intr-adevar de a astepta un copil, dar si frica.. spaima. Poate ceva nu e in regula, poate nu fac ce trebuie. Eu asa traiesc perioada asta. E drept ca paranoia mea nu e total nejustificata. Sunt a doua oara insarcinata si prima experienta n-a fost deloc, dar deloc placuta. De fapt, nu sarcina in sine.. cat ce a urmat. In luna a cincea la eco s-a descoperit o malformatie (copilul nu inghitea lichid amniotic) dar mi-au spus sa continui si m-au asigurat ca asa ceva se poate opera cu succes. Mai tarziu sarcina a devenit foarte greu de dus, eram imensa, aveam probleme de respiratie, de oxigenare a tesuturilor. Diagnostic - hidramnios (exces de lichid amniotic). Imi faceau amniocenteze din doua in doua zile (in luna a 8-a) ca sa-mi scoata lichid, sa se poata dezvolta fetita. Am nascut prin cezariana (greutatea 2.600 gr). Diagnosticul pus de neonatolog - atrezie esofagiana de gradul 3, trebuia de urgent operata. Ceea ce s-a si intamplat, dar interventia a fost foarte grea, a durat aproape 5 ore, saracuta a facut un soc post-operator, si a mai stat intubata trei saptamani... pana cand.. s-a dus.
Acum astept vizita la gineco (astazi la un medic, si pe 17 la altul - asa am invatat sa procedez dupa prima experienta) si ..ceea ce ma preocupa este ca sunt mereu agitata, nervoasa, de-a dreptul irascibila. Sotul meu se plange mereu . In fine.. poate e doar o faza. Altceva vreau sa va intreb: am pisici (vaccinate si tinute numai in casa), am si anticorpi de toxo.. totusi ce ma sfatuiti sa fac? Sa le tin sau sa le dau?
Haideti ca m-am lungit prea mult si v-am tinut cu povesti.
Sa nu uit! DN 15.02.74, UM 22.06.2007, DPN 29.03.2008
Pupiciii, sanatate si armonie sufleteasca tuturor gravidutelor!
clauclau spune:
Buna fetelor, vad ca ati fost harnicute azi cu scrisul. Am fost si eu harnicuta, dar la servici...am avut multa treaba! In fine acum m-am eliberat putin.
Iarasi vad ca aveti tot felul de griji, sunt griji de gravidute si sunt normale, ar fi culmea sa zicem ca ne gandim numai la " lucruri roz ". Dar sa nu exageram totusi ca stresam bebicii din burtica si nu vrem asta, nu? Ei ne simt pe noi, ne percem orice stare si la fel se simt si ei...
Simo, e normal ca sanii sa nu doara mereu la fel. De exemplu pe mine ma dor doar noaptea si dimineata, apoi gata nici nu-i mai simt in cursul zilei. Si tot asa!
Elara si durerile de burtica sunt normale daca nu sunt prea puternice. Ia no spa si stai linistita in pat, trebuie sa treaca.
Zozela, succes la doctor, astept sa te intorci sa ne dai vesti bune bineinteles!
Raluca, te asteptam aici cand simti tu ca este totul in regula. Felicitari pentru sarcina!
Pucca, nu mi-a luat sange, mi-a facut ecografie pentru sarcina incipienta si s-a vazut embrionul mic de 2.6 mm cu inimioara cu tot. Sange mi s-a luat abia la analize.
Dana Bianca, hai ca mai ai putin si scapi de moderare!
CLAU 9+
vine bebe2!
elara spune:
Clau, esti o dragutza.
Multumim foarte mult ca ai gasit cate o vorba buna de incurajare pentru fiecare.
Durerile mele nu sunt deloc puternice, sunt usore numai ca... sunt ceva nou. E adevarat ca m-a mai durut burtica si pana sa fac testul dar cum imi intarzia deja CM de cateva zile eu mi-am zis ca gata, vine. Si iaca nu a venit.
Dupa care nu m-a mai suparat burtica pana azi. Oricum incerc sa ma stau cat mai mult pe scaun, desi nu prea imi iese...si la ora 17.30 fugutza direct acasa (adica ma ia sotul).
Cum nu aveam stare m-am dus la farmacia din colt si ma mai facut un test care...e pozitiv. Ce ma bucur. Ma simt muuult mai bine acum.
Cat despre sani si mie mi s-a parut ca ma dor mai mult seara la culcare... In restul zilei...nici nu-i simt.
Elara
5+
"Ataseaza-te de cei care te pot face mai bun, primeste pe cei pe care, la randul tau, ii poti face mai buni." Seneca
Kya spune:
Hehehe,
bine v-am gasit randunici dragi!
Felicitari gravidutelor noi, si bine ati venit!
Noi raportam inca 2 teste facute ieri si azi (ambele pozitive), si o sa mai facem si miine unul, pentru ca imi tot place sa vad doua liniute - dragele de ele!
In rest am niste dureri de burtica. Le-am tot avut incepand de pe la vreo 4-5 zile dupa conceptie, si le mai am si acum. Nu sunt foarte mari, dar sunt pe acolo. Pana acum nu am luat nici un no spa. O sa iau doar daca se intetesc prea tare durerile.
In rest niste greturi trecatoare ieri.
Azi mai avem putin si plecam acasa. Abia astept sa ajung si sa doooooorm!
Pupici
4
Kya
---------------------------
God didn't bring me this far, to leave me here!
pucca spune:
Kya aceleasi dureri le-am avut si eu, dar de vreo doua zile au disparut, si au inceput greturile nu foarte dese, dar prezente dimineatza si seara. Am inceput sa am mirosuri care nu-mi plac, ma refer la mirosurile din jurul meu, care inainte imi erau indiferente.
+4 si 3zile
elara spune:
Acum insa m-a luat alta grija: la servici la noi, incepand de luni, instaleaza aparate care permit accesul in institutie doar pe baza de cartela. Voi ce stiti? Iradiaza? Ca mi-e teama. Pana acum doar am auzit pe cineva punandu-si acesta intrebare si atat. Nimieni nu a stiut ce sa raspunda dar m-a zgandarit si pe mine.
Eu nu am povestit decat la 2 colege apropiate despre bebe. M-am gandit sa mai astept macar pana la prima vizita la dr.
Acum cand am fost la farmacie, am intrebat si eu asa..."de curiozitate" pe cei aflati la intrare: "Iradiaza chestiile astea?". Si mi s-a raspuns "Dar ce? Esti gravida?" (ma tutuiesc cu acea persoana, nu asta e problema). Am scaldat-o pana la urma cu niste glume ca inca nu vreau sa spun.
Dar oare de ce a intrebat asa? Oare stie ceva? O sa imi sun doctoritza sa o intreb.
Elara
5+