mancarica indiana
Raspunsuri - Pagina 2
Ramona2006 spune:
quote:
Originally posted by principe
ramona,
ghimbir este cumva ginger??
merci am conopida fac retzeta ta.
narcisa
mai tirziu pot da shi eu o retzeta pe care o prepar,daca deja nu o ai.
curry masala
monica mami de printz
Da, Monica, este ginger. Sa-mi spui daca ti-a placut reteta.
principe spune:
ramona,
am facut-o a ieshit ff buna.
din gresheala am pus iaurt dulce in loc de iaurt natural ,dar am dres-o cu doua linguri de smintina mai acra ,a ieshit acri-dulce. ff buna,shi ushor de preparat.
multzumesc.
monica mami de printz
Ramona2006 spune:
Cu placere, Monica.
Sper sa mai am timp sa postez inca ceva retete care ies f bune. Acum la piticutza ii ies dintii si e taaaare suparacioasa si ma vrea tot pe mine...
mnarcisa spune:
Oana am ramas datoare cu un raspuns
De la mega cumpar niste borcanele care le gasesc la raionul unde fasesti si sosurile de soia si cam tot ce inseamana asiatic si sunt SHARWOOD`S, sunt si su sosuri indiene si chinezesti.
Ramona astazi am cumparat o conopida frumoasa cu gandul sa o prepar dupa reteta doar sa mai adaug niste carne de pui ca barbatu nu poate fara carne , dar am ajuns acasa si ma astepta cu o copioasa salata si pene arabiata (o bunatate), asa ca ramane pe maine sa fac conopida (deabia astept)
Narcis George bobocel de cl I si Narcisa
"Nu lasati sa treaca o zi fara sa zambiti."
http://tt.lilypie.com/xtSvp3.png]
Luna75 spune:
TIKKA PUI
4 bucati de piept de pui dezosat si fara pielita, o jumatate de lingurita de sare, 4 linguri de zeama de lamiie, ulei vegetal pentru uns
Marinata
- 2/3 ceasca de iaurt natural degresat, 2 catei de usturoi zdrobiti, 1 bucata de 2,5 cm de radacina de ghimbir proaspat, rasa, o lingurita de chimion macinat, o lingurita de boia iute, o jumatate de lingurita de coriandru macinat, o jumatate de lingurita de sofran de India macinat
Sosul
2/3 ceasca de iaurt natural degresat, o lingurita de sos de menta
Mod de preparare
1. Se taie bucatile de carne de pui in cuburi de 2,5 centimetri fiecare. Se presara sare si zeama de lamiie. Se lasa deoparte timp de 10 minute.
2. Pentru a face marinata, se amesteca toate ingredientele intr-un castron pina cind se omogenizeaza.
3. Se baga bucatile de carne pe frigarui, iar cu o pensula se intinde marinata peste carne. Se acopera si se lasa la frigider timp de cel putin doua ore (preferabil ar fi peste noapte). Se prepara frigaruile pe gratar cu carbune, ungindu-le cu ulei si intorcindu-le de pe o parte pe cealalta frecvent, timp de 15 minute sau pina cind s-au facut bine.
4. Intre timp se face o combinatie iaurtul degresat si sosul de menta si se serveste cu frigaruile de pui.
Pofta buna!
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
Luna75 spune:
CHICKEN SATTAY
500 g file de piept de pui (fara piele si os), o capatana de usturoi, o ceapa mica, 2 linguri de zahar, 2 linguri de sos de peste (trebuie sa gasiti in comert - daca nu il puteti inlocui cu sos de ciuperci, de stridii sau, in ultima instanta, cu sos de soya), 3 linguri de ulei (de preferat de alune), 2 linguri de unt de arahide, 100 ml lapte de cocos, o lingura de sos chilli, o lingura de lemmon grass powder
Se taie pieptul de pui fasii subtiri de aprox. 1 cm grosime, cat de lungi se poate, si se pun pe betisoare (ca la gratar), dupa care se aseaza intr-un vas.
Se pune usturoiul, jumatate din ceapa, o lingura de zahar si sosul de peste in robot (daca nu, se taie, se piseaza, etc dupa care se amesteca). Se va obtine o pasta fina care se poate subtia cu apa rece. Se pune peste carne, se acopera cu o folie de plastic si se lasa la marinat 3-4 ore amestecand din cand in cand.
Se incalzesc celelalte ingrediente (deja mixate) pentru cca 4 minute pana se obtine un sos ca o smantana groasa.
Carnea astfel marinata se pune pe gratar pana cand suprafata devine galbuie si se coace foarte bine. Se invarte si pe o parte si pe alta de mai multe ori adaugand cu pensula cate putin ulei daca este necesar.
Se aranjeaza puiul intr-un platou sub forma de raze de soare iar in mijloc se pune sosul intr-un castronel mic si se orneaza cu lamaie
Pofta buna!
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.
alice2004 spune:
Ramona, multumesc pentru reteta, - am "executat-o" si eu, a iesit foarte buna (doar ca am pus ceva mai putin ghimbir, ca sa nu iasa chiar prea iute, desi sotul meu este fan astfel de mincaruri !).
Acum, orezul basmati stiu ce este, dar piinea naan ? S-o gasi si aici, in tara ? Eu una nu am mai intilnit denumirea aceasta, am sa caut si pe net !
Multumesc inca o data si mai asteptam retete, le-am notat si pe cele ale Lunei !
Editez - am gasit si reteta de piine naan, nu este dificila, imi pare rau ca nu am avut-o si aseara, cind am gatit felul principal !
Alice si Andrei
Poze 2004 2005 www.shutterfly.com/view/pictures.jsp" target="_blank">2006-2007www.dropshots.com/alice2004" target="_blank"> Filmulete
Ellenuta spune:
fetelor,
eu adorrrr mancarea indiana!! am trait acolo doi ani jumatate. aveam vreo 14 ani cand am ajuns acolo si nu am fost interesata sa strang retete. acum regret amarnic!!
cand am pofta, merg la restaurant. mi se pare ca la taj e cea mai buna mancare indiana. oricum, acum o sa va urmaresc sa vad ce retete postati pe aici. daca gasesc ceva, va dau de stire.
stiti unde am vazut borcane din alea cu sosuri ptr mancare indiana si de toate felurile .. ptr pui, ptr miel, orez, legume? la megaimage-ul de pe strada 13 septembrie!
va pupacesc
28
http://www.flickr.com/photos/14096542@N05/
http://bd.lilypie.com/wA8ap3.png
Luna75 spune:
Shake de mango
1 mango copt bine, 200 ml iaurt rece, 200 ml lapte rece, zahar dupa gust
Se curata bine mango-ul, se taie felii si se pune intr-un blender.Se mixeaza usor dupa care se adauga restul ingredientelor si se mixeaza din nou dau pana se obtine o bauutura fina.
Cu rabdare si perseverenta nimic nu e imposibil.