dam sau nu sfaturi?
buna fetelor!
ma confrunt cu o problema noua ce-i drept pentru mine. in ultima vreme mi se tot cer sfaturi si pareri referitoare la viata de familie a celor de langa mine. m-am ferit sau am incercat pana acum sa fiu transanta si sa zic - " fa asa" sau " nu fa asa". le-am tot povestit ce-am facut eu in situatii asemanatoare.
in seara asta, o prietena imi cere sfatul in legatura cu situatia surorii ei, care a aflat ca sotul o inseala. in fine.... o situatie incurcata...
ce sa fac? simt ca daca as da un sfat...as influenta cursul evenimentelor si...nu neaparat in bine!
multumesc
Raspunsuri
principe spune:
eu nu dau sfaturi pritenilor ce sa faca sau sa nu faca in familia lor.
daca ceva nu iese bine spun ca i-ai invatzat de rau ,asha ca mai bine ishi rezolva problemele singurei.
monica mami de printz
alesssia spune:
exact de-asta mi-e si mie teama! nici macar nu stiu ce sfat sa dau, ptr. ca situatia e asa de incurcata incat nu mi-am format inca o parere finala. si nici nu vreau sa ma bag. dar....prietena asta tot insista si nu stiu cum sa procedez.
belutza spune:
Da. Mie mi s-a intamplat sa despart doi oameni si-am zis ca nu-mi mai trebuie cat oi fi si-oi trai. Mi-a fost invatatura de minte .. El si-n ziua de azi ma uraste.sa si le rezolve singurei ca doar sunt 2 oameni maturi si sincer nici mie nu mi-ar placea sa se bage cineva din exterior peste relatia mea ,cu sfaturi sau chestii de genul.
belutza
iuliana_2007 spune:
Nici mie nu imi place sa dau sfaturi la nimeni chiar daca as putea sa fac asta.In primul rand ca,daca se intampla sa nu fie ceva in neregula totul se revarsa asupra mea.Poate ca imi dau putin cu parerea dar nu dau sfaturi deloc.Spun doar ce as face eu in cazul respectiv ,dar noi oamenii suntem diferiti si asa ca nu trebuie sa tina cont de parerea mea.
"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."
poze
rhoneea spune:
In general cand ti se cere a da sfaturi mai bine spui clar si raspicat "parerea mea".Cand intra-adevar dai un sfat de bine de rau vei fi si tu implicat in acea problema.Daca sfatul tau a dat rezultate bune atunci vei fi apreciat,pretuit...daca sfatul tau mai mult a inrautatit situatia respectiva atunci vei fi urat ,poate chiar dispretuit daca persoanele in cauza s-au despartit....Asa ca cel mai bine e sa....iti dai cu parerea!
Irina lui Pierre-Sebastien
www.onetruemedia.com/my_shared?z=1c2fc1fae729596c5d1d9f&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">montaj sebastien
paginuta colorata
pozici sebastien
cmirela35 spune:
Din proprie experienta...
As fi avut poate si eu nevoie de sfaturi...Dar nu le-am cerut...Am preferat sa stau noptile sa ma gandesc ce si cum ar trebui sa fac...
Poate am facut si greseli...,dar au fost ale mele...
Iar daca m-am confesat prietenilor,am spus din start ca vreau doar sa ma "usurez"...
Tu,ca si prietena,poti spune doar..."e alegerea ta,si indiferent de ce vei face voi fi alaturi de tine"...
Eu atat am asteptat de la prietenii mei,si le multumesc,inclusiv celor de pe ,ca au fost si sunt alaturi de mine.
O persoana matura,zic eu,ca asculta sfaturile dar procedeaza doar dupa ce analizeaza fff. bine urmarile...Si,in anumite situatii,e greu sa judeci logic.Deci,eventualele tale sfaturi"obiective" nu pot decat sa faca rau.
ABTINE-TE!!!!!
E suficient sa fii alaturi de cei ce iti cer un sfat,si sa spui doar ca stii ca hotararile lor vor fi cele mai bune.
cmirela35 spune:
Ah,inca ceva...
Singurul sfat pe care ti l-as recomanda sa il dai...
"nu judeca in pripa,nu te grabi...,nu actiona impulsiv!Noaptea e un sfetnic bun...,si maine dimineata,indiferent de ce vei hotara,voi fi alaturi de tine...Si stiu ca vei hotata ce e mai bine pentru tine"
Fiecare om e unic,iar sfaturile se dau...,nu neaparat se si procedeaza dupa ele...,gandirea fiecaruia e diferita...Toti vrem sa atingem perfectiunea,dar un sfat...poate doar un intelept de 90ani...,dar nici de sfatul lui nu as tine cont pana nu as fi sigura de rezultat!
Deci,revin,fii alaturi de cei ce iti cer sfaturi,dar abtine-te in a-i influenta!
cristiama spune:
Alessia,
Daca tu ii spui prietenei tale: "sa divorteze sora ta" atunci ea se duce la sora ei si-i spune: "Gata draga, divortezi, ca a zis X-uleasca" atunci sora ei suna avocatul si baga actele!
Ei, hai!
Atunci de ca avem fiecare creierul ei? Eu zic ca poate sa-ti dea cineva sfaturi pana-l doare gura, le asculti, dar in final tot ce crezi tu ca e mai bine faci.
Nu cred ca vre-odata sfaturile primeaza in fata propriilor convingeri, idei si sentimente pana la urma.
Belutza, nu tu ai despartit doi oameni!!! Cel mai probabil sotul a facut niste greseli, de aia el e cel suparat si sotia nu a putut/vrut sa treaca peste asta. Nu erau un cuplu ideal unde totul era lapte si miere, tu le-ai zis haideti mai sa va despartiti, si uite frate ce s-a intamplat.
Eu as vrea sa primesc sfaturi, mai ales daca le cer, daca tin sau nu cont de ele, asta depinde de mine.