Legume congelate pentru iarna?
Raspunsuri - Pagina 2
april spune:
In fiecare punga cu pastai oparite pun cate o rosie, un ardei si 2-3 frunze de patrunjel, telina.
Separat mai fac pungulite pt cioarbitzele de carne in care pun tot asa: 1-2 rosii, 1 ardei, frunze intregi de telina, patrunjel.
Apoi fac pliculete cu marar taiat, leustean taiat si intreg, frunze de telina taiate si intregi, le etichetez si la sertar cu ele.
Iarna ciorbele au un gust mai natural, in special ciorba de pastai.
antosit spune:
Si eu pun rosii la congelator pt. iarna.Le iau,le spal si le pun in pungutecate 2-3 depinde de marime.In perioada asta de vara cand avem in casa pt. salata, cum am ochit una ca incepe sa se strice sau este un pic batuta, o curat si o pun in congelator iar la prima mancarica o folosesc...la cat de scumpa este piata nu prea ne mai permitem sa aruncam!
In rest mai pun: vinete coapte, ardei copt, fasole verde, mazare si zarzavat asortat pt ciorba.
Anto
"Stau pe DC si asta imi ocupa tot timpul!"
miki68 spune:
Eu am pus si visine pt. tarta (visine cu zahar, lasate sa se scurga zeama si puse in pungute cat as pune pe o tava de tarta).
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
brendamitran spune:
Tai rosiile felii si le congeles,in oungute care sa-mi ajunga pentru cate o mancare sau o ciorba.Cand le scot din congelator,le las un pic la temp camerei,e suficient ca sa li se ia foarte usor coaja,apoi direct cu ele in mancare.
Daca ai prunisoare mici,le poti congela intregi,dar e mai mare chinul ca tre sa le dezgheti ca sa le tai,asa,gata taiate cum le folosesti tu,mai mari,mai mici,sunt la fix.
Congelez orice leguma,sunt faine iarna!
BRENDA
FOREVER YOUNG
Sa avem grija de viitorul copiilor nostri
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI
akella spune:
Eu nu congelez rosii pentru iarna. In schimb, pun mazare, fasole chinezeasca sau pastai, vinete si verdeturi (marar, patrunjel si leustean).
Marilena12 spune:
Eu congelez de toate: legume si fructe.
Rosiile le pun intregi, cate folosesc la o ciorba sau o mancare. Cand le scot, oparesc rosia la chiveta, o curat de pielita, care se ia foarte usor si o toc asa congelata. Procedeul este simplu, si mancarea iese super.
Mai pun ardei pt umplut, pe astia ii oparesc, ca sa am mai mult spatiu, ardei si morcov maruntit la robot sau julien, fasole verde oparita, porumb boabe, mazare verde, conopida, vinete si ardei copti, fructe pentru prajituri si tarte, verdeata tocata marunt, etc.
www.flickr.com/photos/pisicuta/821316348/" target="_blank">Mari
www.sonia.as.ro" target="_blank">S-o ajutam pe Sonia!
katty spune:
Si eu congelez mazare, fasole verde oparita, vinete coapte, ardei copti si curatati, dovlecei si vinete rondele, conopida ptr. ghiveci de legume!
Mai pun morcov si telina, date pe razatoare, ptr. cazul in care n-am timp sa iau din piata. La fel si cateva pungute de patrunjel tocat! Marar, leustean n-am pus niciodata!
Intr-un an am pus 2 pungi de ardei gras opariti pusi unul in altul ptr. umplut. Au fost ok, au stat bine!
Acum un an am pus prune, ziceam sa am ptr. galuste cu prune, le am si acum, deci nu stiu daca si cum se fac!
Am pus si fructe mici (zmeura, fragute, coacaze) ptr. prajituri.
Catalina & Robert-Andrei (27.07.2002)
varsta lui Andrei
anka.san spune:
Eu pun la congelator fructe de padure (sunt super fan).
Cand merg la munte le cumpar din piete mult mai ieftin ca in Bucuresti.
Cel mai bine se pastreaza in caserole un strat de fructe si deasupra presarat zahar, inca un strat de fructe si tot asa...
Mai ales afinele se pastreaza impecabil, dar am mai incercat si cu mure, zmeura, capsuni...
daniella4 spune:
Si eu congelez legume combinate in pungi cat pt o supa sau ciorba, daca sunt pt supa le pun intregi, daca sunt pt ciorba taiate marunt. Am mai pus si fasole verde si din cate am citit aici am inteles de ce mi-a ramas tare (nu o oparisem ), dar am invatat lectia.
Vinete coapte si scurse.
Capsuni, zmeura etc.
Acum caut mure ca ar fi vremea lor, dar anul asta nici nu am vazut.