Retete de prajiturele
Raspunsuri - Pagina 4
principe spune:
am sa-ti scriu la noapte ,acum nu am timp "sa ma concentrez" zvirluga nu ma lasa.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
aidaciolac spune:
Ok , e bine si la noapte
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune
hristina spune:
In ce coaceti tortuletele- checurile acelea de morcovi,portocale,banane?
In tava de chec sau altceva?
Respectivul recipient se unge si tapeteaza cu ceva?
Multumiri de detalii; si eu sunt inapoi cu prajiturile dar ,mamica de fetita mare fiind,va trebui sa prind din zbor si sa-mi caut talentele ascunse!
Edit ca sa intreb daca ptr cani folosesc pe cele pentru apa,iar ca cesti,pe cele de cafea?!?
Kasi si Victoria
hristina spune:
quote:
Originally posted by principe
"tort morcovis",
2 cesti zahar
1 ceasca ulei
4 oua
1 lingurita vanilie
2 cani faina
2 lingurite praf copt
2 lingurite scortisoara
2 cani morcov ras
1 ceasca ananas (optional)
amesteca :zaharul,uleiul,ouale,vanilia..apoi faina,praful de copt ,scortisoara si la sf morcovul.
se coace la cuptor cam 1 ora.
cind o scoti din cuptor poti sa presari p deasupra scortisoara(ca tot iti place)
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
Praful de copt se stinge in ceva?
Kasi si Victoria
hristina spune:
quote:
Originally posted by principe
aida,
ma bucur ca i-a placut Matei Emma.poimaine fa-i din banane sau portocale.
am zis tort,deoarece aici la chek i se zice tot tort.
toate retetele mele sunt rapide si usoare.
chec de portocale,"Portocalissa"
1 1/2 cana faina
125 g de unt sau o ceasca de ulei
3 oua
1 ceasca de suc de portocale natural
razatura de la 1 portocala
un vf de sare
1 lingurita praf de copt.
amesteci zaharul cu ouale,apoi agregi uleiul,sucul de portocale,coaja de portocale ,faina cu prfaul de copt.
amesteci cu mixerul,pui in tava unsa,coci 45 minute.
Care zahar il amesteci? Cat?
Tava cu ce o ungi? O si tapetezi?
separat faci un sirop de portocale
o ceasca(sau chiar o cana..daca ai portocale) de suc de portocale
3-4 linguri zahar
2 linguri apa.
fierbi pina se reduce un pic
dupa ce ai scos checul din cuptor ,pui siropul peste chec fara sa-l scoti din tava ..il lasi pina absoarbe tot siropul.apoi il scoti si-l tai in felii.
pofta mare !
timp de preparare 15 minute.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
Kasi si Victoria
principe spune:
1.zahar,eu folosesc de cel negru...dar este muuult mai aspectos cu zahar alb, tos(cel putin checurile de morcov ,portocale si bostan,deoarece ies portocalii la culoare,cel de banane nu conteaza deoarece banana ii da o culoare maronie la coca,deci il poti face cu zahar negru sau brun)
2.canile,cele de apa de (250 ml)
3.tavile le tapetez cu ulei si faina
4.praful de copt il poti stinge cu sucul de portocale sau poti sa-l amesteci cu faina.
5.tavi...poti folosi de chec,rotunda sau cea care arata ca o coronita sau ca un colac(are gaura in mijloc,)
6.bati cu mixerul pina se omogenizeaza ,nu trebuie sa bati pina se dizolva zaharul..eu ultimul chec l-am facut in 8 minute.
asa cum a spus aida,sunt dulciuri usoare si rapizi.
in retete, fructele pot fi inlocuite cu alte fructe dupa preferinta.
maorcovul cu mar stors;portocala cu lamiie,mandarina sau fructul paiunii..
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117
aidaciolac spune:
Cristina astea sunt niste prajituri in care bagi ingredientele sub mixer si arunci in cuptor si ... gata ... toata lumea e multumita.
Nu multa munca si bataie de cap , nu iti trebuie timp , nu faci mizerie in bucatarie ... doar trebuie sa ai cui sa-i dai sa manance.
POFTA BUNA! ... ca matza mea tare a avut
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune
mamica dulce spune:
Suna super torturile astea...am si eu o reteta absolut SUPER de negresa (brownies).Inainte sa o postez ,am o intrebare legata de checul cu morcov.
Scrie 1 lingurita vanilie-adica ce inseamna asta?Zahar vanilinat???
Eu nu stiu sa fac prajituri(numai la clatite sunt experta si mai nou la negresa),dar am baiet mare de-acum,face 5 ani si vreau sa invat sa-i fac tot timpul cate ceva bun.
NEGRESA (supeeeeeeeeeeer si simpla) preparare 15-20 min
125 g ciocolata milka amaruie
125 g unt
150 g zahar brun
3 oua
75 g faina
250 g crema de branza(philadelphia)
50 g zahar
1-2 pachetele zahar vanilinat
1 Ciocolata si untul se topesc in baie marina sau la microunde (pontul meu-bagati mai intai ciocolata si cand e aproape gata si untul).Amestecati de cateva ori
2 Zaharul brun se bate spuma cu 2 oua (cu mixerul),se toarna ciocolata cu untul ,se amesteca si apoi se pune faina. (Pont-eu pun si putin praf de copt,desi in reteta originala nu scrie.Eu am numai un vas de cuptor care e cam mare si ramane la sfarsit stratul de aluat prea subtire,daca aveti un vas mai mic banuiesc ca nu trebuie) In reteta orig scrie ca trebuie sa fie stratul (ideal) de 3 cm cand il punem la foc,altfel fie ramane moale la mijloc,fie se usuca.In tava mea mare ramanea mai subtire,de asta am pus praf de copt si a iesit super.
3 Branza,zaharul,zaharul vanilinat si 1 ou se amesteca in alt castron
4 Prima compozitie(cea cu faina) se pune in forma de cuptor (unsa cu unt,ulei sau margarina) si apoi se toarna compozitia nr 2, in shuvitze si cu o furculita se amesteca usor,o sa vedeti ca arata super fain,marmorat.
5 Se coace la 180 g circa 40 min.
Fi-meu a mancat azi o juma' de tava
Edit-la sfarsit ,dupa ce e taiata in patratele si s-a racorit,puteti pune si zahar pudra,dar nu mult ca iese prea dulce.Am incercat o data si cu ciocolata cu lapte(tot milka,dar e mai buna cu cea amaruie)
Cand eram studenta a adus o fata negresa facuta cu dulceata,asa prin ea,nu stiu cum s-o descriu, ...nu stiu cum se face ,ca pe vremea aia nu ma interesau retetele dar n-am uitat-o nici acum,dupa 10 ani.Stie cineva cum se face?? PLIIIZZZZZZZZ!!!!!!!!!
aidaciolac spune:
mamica dulca ... o sa iti spun cum a iesit
Merci
Aida - mama de pisica mica.
nov2006 , vara2007 , septembrie2007
Matza Emma in actiune
principe spune:
Magdalene
1 ou
1 cana lapte
100 g unt
150 g de zahar
2 1/2 cani faina
razatura de la o lammie
1 lingura esenta vanilie
1/2 de cana de dulceata (la alegere)
2 lingurite praf de copt
se amesteca oul cu laptele zaharul,untul (topit)razatura de lamaiie,esenta de vanilie,apoi se aduga faina in care s-a amestecat parful de copt.amesteca doar ptru omogenizarea compozitiei.
intr-o tava (cea care are 12 forme mici ptru prajiturele) unsa in prealabil cu unt,pune cu lingura din compozitia realizata,adauga dulceata ,apoi acopera cu compozitia ramasa.
in coca se pot pune si nuci ,alune, stafide...dupa gustul fiecaruia.
insa,tinind cont ca mita emma nu poate sa pape ,le pun in reteta doar optional.
se coace 20 minute la 200 de grade c.
mitoiule parca te vad ce fericita ai sa fii sa pui tu dulceata la magdalene...poti sa pui gem de prune daca nu l-ai mincat pe tot cu pita arabeasca,mie-mi place cel mai tare cu gem de zmeura,dar ma sa-mi pun pofta in cui ca nu am gem de zmeura.
monica mami de print
http://www232.rockyou.com/my_gallery.php?source=smgb&instanceid=84575297&islocal=true#
http://www232.rockyou.com/show_my_gallery2.php?instanceid=77828117