dragele mele,
am fost cu maria de 4 ani la mare in grecia. acolo in apa pe copila a urzicat-o o meduza cu picioare/tentacule pe pulpa dreapta si a facut o reactie urata pe piele. asta a fost acum o saptamana. de la farmacia de acolo erau obisnuiti cu asta si au zis sa dam cu FUCICORT si cu fenistil cand o mananca. a evoluat f bine, in cateva zile ziceai ca nu mai are nimic. am revenit in tara acum 3 zile si aseara s-a inrosit locul iar, o mananca. s-a dat pe topogan ieri si cred ca s-a iritat zona si eu nu i-am mai dat asa de asiduu cu fucicort vazand ca e mult mai bine.
voi ati patit chestii din astea ?
ce unguente, tratamente cunoasteti pentru asemenea situatii ?
multumesc mult.
cristina
pai dupa cate stiu eu se da local cu un unguent si se mai da si un antihistaminic gen claritine, ketof, pentru reactica alergica..se poate ca a II-a oara sa fie doar o intamplare, si sa nu aiba practic legatura cu problema de la mare...daca totusi este chiar in acelasi lor si are acelasi aspect, parerea mea este s-o duci la un medic alergolog pediatru
multa sanatate Mariei
Buna tocmai citeam ceva in revista Formula AS
PS: NU FAC PUBLICITATE !
era urmatoarea intrebare : ce facem daca meduzele ne-au atins pielea ?
Raspuns : " pt.a evita iritatiile pielii (mancarimi,arsuri )pe care le pot produce anumite specii de meduze,frecati-va cu nisip.Apoi,tamponati-va pielea cu spirt medicinal.Daca insa isi fac aparitia febra,varsaturile sau carceii ( crampe musculare ) apelati de urgenta la medic."
Sper sa iti fii fost un pic de ajutor.
Sanatate.
annes
quote:
Originally posted by canne-marie
Buna tocmai citeam ceva in revista Formula AS
PS: NU FAC PUBLICITATE !
era urmatoarea intrebare : ce facem daca meduzele ne-au atins pielea ?
Raspuns : " pt.a evita iritatiile pielii (mancarimi,arsuri )pe care le pot produce anumite specii de meduze,frecati-va cu nisip.Apoi,tamponati-va pielea cu spirt medicinal.Daca insa isi fac aparitia febra,varsaturile sau carceii ( crampe musculare ) apelati de urgenta la medic."
Sper sa iti fii fost un pic de ajutor.
Sanatate.
annes