retzete cous cous cine ma ajuta?
cine ma ajuta ?
ash vrea retzete diferite de couscous.
multzumesc!
monica mami de printz
Raspunsuri
silvia_popa spune:
culinar.ro este cel mai bun site de mancaruri (pentru mine).
uite aici http://www.culinar.ro/forum/index.php?showtopic=9779 dar mai pot fii retete cu cous-cous acolo, da un search.
principe spune:
merci silvia
am gasit doar una dar nu cine stie ce ,in bucataria marocana se fac diferite retzete f gustuase shi apetisante cu alune,curmale .vroiam ceva mai ieshit din comun.
monica mami de printz
karfe spune:
In Tunisia nu se mananca decat cous-cous clasic(sau cel putin asa am mancat eu),adica cu sos de rosii ,cu carne si legume.
Primul lucru care-ti trebuie este oala speciala couscoustiera.
Daca te intereseaza iti dau reteta
fab
karfe spune:
Oala este aceasta http://www.laredoute.fr/vente-couscoussier-complet-cuisineetco.aspx?productid=324112041&documentid=443607&categoryid=0&single=&hasnext=0&hasprev=1
in partea de jos este o oala adanca deasupra ca un capac este o altacratita care are fundul sita si capacul peste cele 2.
In partea de jos se pune carne,mie-mi place cu oaie e mai gustoasa,dar am mai mancat cu pui,vita sau chiar peste,dar neaparat carnea sa fie cu os,400grame concentrat de rosii,1-2 cepe intregi,1-2 morcovi,2-3 cartofi ,1varza mica(asta este cea mai buna),1-2dovleac,1-2ardei iute(depinde cat de iute vrei)si naut vreo 200de grame,ulei ,apa sa acopere tot,sare piper foi de dafin si nu stiu daca gasesti acolo harissa(concentrat de ardei iute).
Toate astea le pui la fiert.
In partea de sus puicous cous-ul care in prealabil l-ai amestecat cu apa rece nu f.multa pui putin cate putin sa se tina unul de altul(dar sa nu se faca pasta),ca sa-l pui in sita si sa nu cada.pui cratita cucous-cous deasupra oalei cu carne,el va fierbe de la aburi. capacul eu nu-l pun
Din 1/2 in1/2de ora iei oala cu couscous de pe foc si cu 2palete sau spumiere il freci una de cealalta,ca sa nu se faca cocoloase.
Cand a fiert carnea pui 2 catei de usturoi pisati si mai fierbi 1-2minute.
Eu intai calesc carnea cu uleiul si o las sa fiarba singura vreo 20minute ptr ca fierbe mai greu si legumele se sfarama,daca stau asa de mult la fiert.
Dupa ce este gata pui couscousul intr-un vas,pui putin sos cat sa se coloreze. Carnea si legumele in alt vas si sosul in alt vsa.
Ia fiecare couscous isi pune cat sos vrea,sideasuora carne si legume
Pofta buna!
Daca ai nelamuriri spune-mi
principe spune:
suna bine retzeta ta ,am shi vas ptru cous.c ,dar se gaseste un cous-c instant ,am cumparat ,vreau sa vad cum este?
ce este nautul ,aici sunt n soiuri de grauntze.
dovleac galben?
eu am mincat cu dovleac galben copt,este f bun!
multzumesc mult!
monica mami de printz
CRIXIA spune:
eu, aici cu fetele DC am invatat,facut... supa de gaina cu galuste de cous-cous! O bunatate!
principe spune:
eu fac supa cu galuste cu ceva asemanator cu cuos-cous , matzo o folosesc evreii la o sarbatoare a lor cind nu manica nimic cu faina de griu,ies f bune.
cind faci galustele de cous cous ,le faci ca shi pe cele de grish,doar schimbi grisul cu cous-cousul?
monica mami de printz
Ramona2006 spune:
Doar o precizare ptr principe- galustele care le faci tu se numesc "kneidelach" si sint facute din faina de matza-matzot plural, care este "lipia" crocanta pe care o maninca evreii in timpul sarbatorii de Pesah. Si matzoturile dint facute tot cu faina de griu, insa doar din faina si apa. in timpul pesah-ului evreii nu maninca chestii coapte care au dospit, indiferent din ce faina...
m-am gindit sa scriu asta for fun, poate intereseaza pe cineva.
si on topic, principe, daca dai un google gasesti n retete cu cous-cous. si eu dolosesc couscous ca gtnitura, in loc de orez si il mincam cu sote-uri de legume diverse.
naut e in engleza chickpeas, in spaniola garbanzo sau chícharo.
zeririlouiza spune:
Buna fetelor, unde gasesc si eu aici in romania o aoala de cuscus, mama are una dar saraca deja e pe duca, si as vrea sa-mi cumpar si eu
Louiza 15s +
http://bd.lilypie.com/vkuap3.png
http://www.flickr.com/photos/10161776@N07/sets/