nu stiu ce sa fac

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

Nu spun ca fata nu s-a aruncat cu capul inainte fara sa se gandeasca probabil la consecinte. Eu m-am mutat cu al meu la 22 de ani dar aveam o diploma de licenta, un serviciu si mi-am facut si masterul intre timp. Insa furtul buletinului si sechestarea sunt niste masuri jenante, absurde, avand in vedere ca e majora si pentru care ar putea face puscarie. Scuze, dar comportamentul lor mi se pare tiranic, idiferent de greseala ei. E tanara dar majora, e dreptul ei sa faca greselile proprii si daca ar iubi-o cu adevarat ar fi alaturi de ea indiferent de alegerile facute. Sau ne iubim copii doar in masura in care sunt extensiile propriei persoane? Eu te-am facut, eu te omor, de, conceptul de destul de aplicat la noi.

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Exemplele astea cu "si eu am plecat la 17 ani si uite ca a fost ok", nu sunt relevante in cazul asta.

o fi in schimb relevant ca iti placea tie un golanas in scoala primara?! Si te-a salvat mama ta calare pe un cal alb?
Asa si eu cind aveam 4 ani am plecat de acasa la tzigani si m-au recuperat.
Dar n-are nici o legatura cu ce i se intimpla ellei.

Prietenul ei are un job, deci are venituri, si are unde sa stea.
Asteapta un copil impreuna.
Oficial sau nu, se inteleg, vor copilul, pot forma o familile.
Fie ca le convine parintilor, fie ca nu.
Practic, situatia este clara iar ei sint de ceva timp majori.
Restul, ca ai sau nu o licentza, ca daca iti ajung 8 milioane, ca o fi mama aluia ciudata, se rezolva.

In cazul asta, mi se pare o prostie sa te tot dai in fund si in cap ca e fata ta si tu nu esti de acord.
Daca nu esti de acord, ce?!

Eu le-as spune ca ei au luat pe cine au vrut, iau si eu pe cine vreau, nu o fi bine imi platesc singura greselile oricum, si asta-i viata. Viata mea. A mea.

Elise & BBLisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Principe, de acord cu asta nu toate femeile trebuie sa facem planuri sau sa asteptam sa avem un bb pina avem frumoasa virsta de 30 de ani cariera ,casa ,ciine ,etc.

insa ea a facut un bebe cu un baiat pe care il stie de juma' de an, in pripa, fara macar ca ai ei sa-l cunoasca...Nici eu nu sunt si nu voi fi o carierista pentru simplul motiv ca imi pun copilul mai presus de asta, asa ca am facut bebe la 26 de ani, stateam in gazda cu sotul meu, ne-a fost greu...dar eram impreuna de 4 ani, casatoriti, cu scolile terminate, cu joburi bune...Ce a facut ea e o copilarie. Eu raman la parerea mea ca e mai mica decat a zis.

Ai mai zis eu cred ca daca sunt un bun parinte imi sfatuiesc copilul ,ma sculta bine ,nu ma asculta este vitza lui are dreptul sa dea cu capul de praguri

Cu asta nu pot fi de acord pentru ca la un moment dat, poate sa iti vina copilul acasa si sa-ti spuna ca el vrea sa sara de pe bloc sa vada cum e. Atunci ce faci? Ii spui ca sigur va muri, insa daca insista, n-are decat sa experimenteze asta pe propria lui piele? Sunt nspe situatii cand nu poti sta cu mainile in san si te bagi mult mai mult decat crezi tu acum.

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana21 spune:

Da, Elise, e frumos ce spui, e din carti, e foarte ok cand esti obiectiva, insa cand e vorba de copilul tau, ti se rupe sufletul in patru! Insa, am mai spus, daca e adevarat ceea ce spune ea, daca nu a exagerat cu nimic (desi nu imi pot imagina astfel de parinti), atunci da, e nasoala situatia, nu mai conteaza ca ea a gresit, ar trebui doar sa plece. Dar ea nici nu prea vrea sa plece, nu e hotarata, ii e si frica, dar nici nu vrea sa-i supere! A si spus ca nu stie ce sa faca. Hai, sa fim seriosi, o sechestreaza oamenii aia! Daca iubitul ei sta singur si lucreaza, de ce nu pleaca? El de ce nu intervine? O ia si pace buna! Mie mi-e clar ca lipsesc multe piese...

Iar ironia aia cu golanasul in scoala primara, zau, nu-si are locul. Am povestit chestia asta pentru ca am vrut sa scot in evidenta cat de deformat vedeam lucrurile la varsta aia, mie nu mi se parea golan individul ala...Deci, eu zic ca e relevanta in cazul asta!

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=78981" target="_blank">Povestea Burticii
Dialoguri strumfesti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

quote:
Originally posted by diana21

Iar asta cu sechestratul mi se pare super comica. Dar time-out-ul in camera lui 5 minute, care se aplica chiar si in gradinite, ce e?Dar pedepsele cu luatul jucariilor preferate o perioada de timp ce sunt? Doar nu credeti ca parintii aia au batut-o, au legat-o cu lanturi de piciorul patului, au incuiat-o cu lacatul la usa intr-o incapere???

Diferenta e ca nu ai dreptul sa decizi in locul unei persoane majore. E dreptul ei sa faca ce vrea, e datoria ei sa suporte consecintele. Nu traiesc parintii in dreptul ei.

quote:
Ideea e ca baiatul ala nu era altceva decat un golanas, care acum e in puscarie pentru droguri si alte minuni...ma uit in urma si ii multumesc mamei si o iubesc enorm pentru ca a avut grija de mine si pentru ca isi baga nasul in intimitatea mea, si pentru ca nu m-a lasat in inconstienta varstei sa o iau pe aratura...

Eu nu cred ca faptul ca iti dadea doar 15 mii la scoala a fost hotarator. Si nu cred ca faptul ca ti-a furat telefonul (?!?!)te-a impiedicat sa fugi de acasa, asa cum fac destule fete, chiar si la 15 ani. Sigur, faptul ca mama ta a fost ferma, a avut o influenta. Dar daca tu voiai sa fugi cu acel golan, o faceai, si NIMENI nu te putea opri. Ok?

http://bd.lilypie.com/AVkRp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rosey spune:

quote:
Originally posted by diana21

dar eram impreuna de 4 ani, casatoriti, cu scolile terminate, cu joburi bune...

Aaaa, sa inteleg ca numai in conditiile astea avem dreptul sa facem si noi copii. Daca nu le indeplinim, parintii nostri sunt indreptatiti sa ne ia actele si sa ne abureasca cu vraji.

http://bd.lilypie.com/AVkRp3.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns notquiteso spune:

Sunteti de groaza. SI HITLER A STIUT CE E MAI BINE PT TOATA LUMEA, NU?Nu inteleg cum de puteti gandi asa. Indiferent de ce face sau nu un copil, copilul tau, este inadmisibil sa il tratezi ca pe un animal de companie.

De ce nu-l cunosteau parintii pe iubitul ei? Sunt gata sa pariez o pereche de pantofi fitzosi pe faptul ca ea a fugit pur si simplu, ca a cautat sa se desprinda de familia asta de maniaci. Si mai cred si ca ea este terorizata de parinti, altfel ar fi ales sa il prezinte, sa le dea sansa sa il cunoasca.

Lemoni, citeste mai bine, fata draga. Ea s-a mutat cu el acum 6 luni. Cum sa il cunoasca de 6 luni, daca ea e gravida in 7 luni????

Mie nu mi se pare ca la 21 de ani o persoana este incapabila sa distinga raul de bine, si ca e complet cretina, ca parintii trebuie sa isi asume responsabilitatea pt faptele ei. In caz ca nu stiati, statul roman recunoaste inca de la 14 ani, dreptul individului de a-si asuma raspunderea pt faptele sale. La 18 ani esti deja major si vaccinat.

Sunteti niste disperate, asta e parerea mea. Dati acuma din gura, disperate de ideea ca fii si fiicele voastre vor creste, si ca n-o sa stiti ce sa faceti, cum sa reactionati. Probabil ca veti reactiona ca parintii ellei, bagandu-va picioarele in ele de principii, in viata si in sufletul copilului vostru, pentru ce? Pentru binele lui/ei?? NU! Pentru ca voi sa nu pierdeti controlul. Sa nu va simtiti depasite de situatie.
Sunt sigura ca tot voi sunteti cele care posteaza chestii de genul: "lasa draga, ce daca te-a inselat/batut/umilit/sechestrat? Nu esti tu destul de feminina, de blanda si iubitoare. Nu i-ai apretat tu bine ciorapii, si de-aia se poarta asa." Ma mir ca n-ati trimis-o inca la coafor si la o schimbare de look.

Draga ella, eu te voi sprijini pana in panzele albe. Esti moale, terorizata de parinti, ti-e teama de faptul ca va pot face rau, insa acum gata! Trebuie sa te aduni si sa fii puternica pentru copilul tau. Ii esti datoare cu asta, doar nu vrei sa creasca in mediul in care ai crescut tu.
Nu stiu cat de smecheri sunt parintii tai ( deduc totusi ca sunt), insa crede-ma, nu s-a nascut inca smecherul care sa scape cu fata curata dintr-o sechestrare de persoana.

Daca ai nevoie de ajutor, indiferent in ce problema, da-mi un PM.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

off-topic :notquiteso,nu cred ca e cazul sa faci pe nimeni disperat...
fetele asa au vazut ele situatia...
acu' daca nu suntem toti de acord inseamna ca putem sa aruncam cu vorbe?!
si PRECIZEZ,eu nu am zis nimic...nici ca da,nici ca nu...eu cred ca adevarul e undeva pe la mijloc....
dar mi se pare aiurea sa ataci pe altcineva doar ca nu gandeste ca tine.....

acum on topic... eu cred, ca fata e putin traumatizata...care e situatia reala o stie doar ea!
probabil ca-i e frica sa ia viata in piept,are inca nevoie de sprijinul parintilor,insa are nevoie si sa fie inteleasa de ei...
nu stiu care e solutia daca cu parintii nu se poate discuta....probabil,ca acum in situatia in care o sa fie si mama ar tb sa plece cu tatal copilului,mai ales ca el isi doreste o familie ...

bafta si mai multa incredere in tine iti doresc

Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

Stati putin ca mai lipseste inca ceva.

In alea 3 luni cat a stat cu el , de ce parintii nu au luat-o de mana de la servici sa o sechestreze? Daca sunt asa tirani , in 3 luni nu s-au intrebat unde locuieste fata lor? Cum explicati asta?
Prea multe piese lipsesc.
Si eu tot de partea parintilor inclin ca lipsesc prea multe piese din poveste.

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

ella.aura , azi e ziua ta?

si sanatate bb-tului.

Aida - mama de pisica mica.

Mergi la inceput