Mamici de septembrie-octombrie 2007 (51)
Raspunsuri - Pagina 13
kriss79 spune:
ALinus, acum am vazut:) mersi mult..trec si pe acolo sa vad ce au. Desi mobilierul de la babydesign, respectiv Delfin imi surade cel mai mult..dar inca nu am vb. cu tatal, sa vedem ce, cum si cat
Burtik
Cristina 27+ cu Alessia Stefana
sim_stoian spune:
Pe mine ma doare in continuare burta...Nu e bine. Nu mi-a trecut dupa un No-Spa. Si ma doare jos de tot.
Sim 34+ Stefan
Asa creste bebe
Poze
miaunici spune:
Nu-mi vine sa cred fetelor cat ati putut sa scrieti de ieri pana azi iar eu am pierdut vremea.
Va mutumesc pentru primirea facuta si sper sa pot tine pasul cu voi la povesti. Eu momentan mai incerc ca recuperez din lectura paginilor din luna anterioara, sarcina care mi se pare destul de dificila, asa ca o sa va rog sa ma scuzati daca am sa va mai intreb lucruri pe care voi poate le-ati discutat deja.
Roxana - imi pare rau pentru durerile tale, parerea mea este ca faci prea mult efort si esti prea solicitata. Cand mai ai zile asa intense poate ca este bine sa iei chiar preventiv 2-3 pastilute de No-Spa. Mie una asa mi-a recomandat ginecologul, iar la nevoie ginipral.
Spuneai tu mai demult ca ai probleme cu gandacii. Acum 7 ani cand m-am casatorit 9of ce baba sunt fata de voi)si stateam in gazda am avut si eu probleme cu aceste scarboase vietati. Atunci am aflat si am testat cu succes o otrava (se numeste otrava pt gandacii de colorado) pe care poti s-o achizitionezi de la orice magazin care vinde hrana animala si costa si f.f. putin. Toate sprayurile de pe piata si din hipermarketuri nu au facut minuni asa cum a facut praful ala. Se dizolva intr-o galeata cu apa si se spala pe jos cu acea solutie. Nu are miros, nu lasa pete. O singura spalare este suficienta sa te scape de problema. Ce mi-a placut era faptul ca desi in blocul unde locuiam erau gandaci la noi in casa nu au mai intrat si nici nu a fost nevoie sa repetam procedura. Urmatoarele dati am facut curat cu apa si detergent obisnuit de curatat casa.
In alta ordine de idei, pozele tale sunt superbe si m-au facut sa visez la vacante. Ehhh, dar cine stie poate la anul... o sa ajungem si noi cumva in 3 (Doamne ajuta) pe undeva prin lumea asta mare.
Urmy - ai cumparat niste lucrusoare foarte dragute. Acum de cand am inceput sa va citesc serios si sa ma tot uit la pozele voastre fetelor m-a apucat si pe mine pofta de cumparaturi.
Gabriela 77 - felicitari mama, nu stiu cum ai reusit sa scapi de umflaturile de la picioare. Eu nu sunt decat in saptamana 30, dar uite ca de luni de cand mi-au aparut nu vor sa cedeze.
Nana - intrebai de niste analize care se fac in saptamana 32. In plus fata de ce ti-a spus Aniast stiu ca se mai face si un control ecografic, cu vezica urinara plina, pentru excluderea unor anomalii tardive. Cel putin asa mi-a spus mie doctorita Steriu de la Medlife unde am facut morfologia fetala la 22 de saptamani. Ca al meu dr. Nayel nu este prea vorbaret daca nu il intreb eu punctual de una sau de alta si nici nu ma trimite la analize prea des.
Annisia - perdele poti sa-ti cumperi de unde iti place si sa te duci cu ele la cineva ca sa ti le coasa. Eu am cumparat asta iarna perdele de la Unirea si mi le-a cusut la Tamilia (la depozitul de mobila din Ghencea). Le-au facut fetele acolo in 2 zile si au iesit super frumos.
Stiu ca nu este frumos sa te vaiti dar am si eu cativa pitici pe creier si pana ajung maine seara la controlul lunar la Nayel nu mai am rabdare. Voua vi s-a intamplat sa-l simtiti pe bebe ca misca jos, foarte foarte jos. Nu ma doare nu nimic dar il simt ca misca foarte jos.Sunt un pic cam nelinistita. Nu tot timpul se misca asa de jos dar oricum o face destul de des.
Si inca o intrebare, am inteles ca dupa nastere ar trebui purtata burtiera. Cam la cat timp dupa cezariana? Cum imi dau seama ce masura trebuie sa-mi cumpar S, M sau L ? Si de unde cumpar asa ceva?
Va pupic si ma apuc acum sa lucrez si la albumul de poze,
Iulia si bebe mic
myral spune:
Sim daca nu se intareste burtica nu ar trebui sa fie probleme. La tine e si bebicul mare si probabil apasa mai tare pe acolo pe jos. A si sa nu te doara ca la ciclu e important. Deci nu cred ca sunt contractii, dar fii atenta cum evolueaza treaba. In rest mai multa odihna.Alinus scuze ca revin cu contractiile, nici eu nu as vrea sa mai aud de ele decat atunci cand e cazul sa-si faca aparitia(la termen).Myral33+
afibebe spune:
salutare si de la noi,
nici astazi nu ne-a fost prea bine.sincer nu stiu ce sa mai zic de durerea mea.
am luat no-spa insa nu trece.stau cuminte in pat si sa speram ca o sa treaca.nici bebe nu mai e asa activ cum a fost ieri.
burtica se intareste il simt ft jos pe bebita si odata cu intarirea burticii apare si durerea.doar ca nu cedeaza.deci nu apare la intervale.e o durere care persista.
acum stau in pat linistita si parca nu ma mai doare asa tare.
m-am si enervat ca am adormit si cand era somnul mai bun au navalit peste mine musafirii.
mai nici sa bata la usa.
m-am luat de ei ca sincer m-au enervat si le-am spus ca nu-i frumos.
ce puii mei.
asa m-am speriat.
cam atat despre noi astazi.
o sa mai scriem mai tarziu.
va pupam.
AFIBEBE34+Cristian Nicolae
AMR 25 DE ZILE
Happiness_4_us spune:
Sim, sigur e din cauza ca bebe este asezat cu capul in jos si face presiune. La mine se verifica asta: cum ma asez pe scaun, incepe sa dea din picioruse tare. Ma buseste si rasul. Se revolta de mic!
Sigur il deranjeaza si nu se simte nici el bine sa stea asa inghesuit! Mititelul de el.
Afibebe, durerea care apare este ca niste intepaturi? Mie asa mi se intampla cand se intareste burtica, am niste intepaturi de nici nu pot respira cum trebuie. Ma si vad ca un balon gata sa explodeze daca bag un ac. Incearca sa iti gasesti o pozitie buna intinsa si sa stai linistita. DIn pacate la mine nu e posibil ca eu sunt inca la servici. Dar daca tu poti, fa asta! Pupici.
Dani, chiar vb aseara cu sotul, cand Razvanel ma lovea cu disperare: pe bune as vrea sa il vad ce face atunci cand ma cafteste in halul ala.Sunt tare curioasa. Din pacate aici, daca totul decurge normal, nu iti mai face nimeni nici o ecografie pana nasti.
Nana, 32+ Razvan Andrei
In asteptarea lui
Nunta noastra de vis!
Daca incepi sa te sacrifici pentru cei pe care-i iubesti, vei sfarsi prin a-i uri pe cei pentru care te-ai sacrificat!
gema spune:
Harnicutelor, nu pot tine pasul cu voi deloc.........
Am tot citit pe aici de dureri de burtici si contractii.....si eu aaaaaaaaaam si ma sperie si pe mine de groaza. Chiar aseara am avut niste dureri de burtica cam ca la ciclu si ma gandeam ca or fi dureri de nastere dar au disparut relativ repede. Contractii am si dureroase si nedureroase dar nu multe.
Ma tratez cu No-spa su Uscosin si ma rog sa fiu bine macar pana vine Dr. din concediu, ca asa nu ma simt deloc in siguranta.
Am vb. cu fete care au nascut si cica ar fi cam normale aceste dureri in ultima perioada sau, ma rog, daca nu normale oricum majoritatea gravidelor se confrunta cu ele.
Offfff cand ma gandesc ce putin mai avem, chiar sa ne innecam ca tiganul la mal????? hai curaj, ca nu ne sta bine deloc pesimiste
Madalina 33+
Roxana_G spune:
Annisia, eu nu am vazut bezi adezive pentru perdele. Nici eu nu cos dar sigur exista varianta croitorie. Vezi ca inainte eu mai gaseam cate o batrana gospodina prin bloc care mai facea retusuri mici sau broda cate ceva, poate incerci asa.
Betty, 30 de euro o sedinta detul de mult, adica pentru mine e mai comod sa aduc acasa pe cineva cu 500 mii ora. Insa nu m-am mai preocupat de asta. La tratamente corporale nu ma inghesui, eu am avut propriul salon, l-am desfiintat si am acasa electrostimulatorul si paturica de impachetari. Daca imi pun mintea aduc din depozit si tunelul cu infrarosii. In Vitan nu am fost la Fox, habar nu am daca au de copii. Nu stiam nici de cel din Unirea, am trecut pe acolo intamplator si am vazut hainele in vitrina.
Nana, o stii ce o stii moasa aia, eu am ramas cu inelele intepenite in carne, nu le mai pot scoate. Verigheta nu o mai port de la prima sarcina.
Apropos de umflat picioarele. Azi in Bucur am luat 2 caciulite de la un raion cu lucruri pentru copii, si una din vanzatoare era in 5 luni. Saraca era asa umflata, asa cum eram cu Alex, si se tot minuna pe langa mine ce desumflata sunt. Si nerecunoscatoarea care tocmai ma vaicaream maica-mii ca nu e aer in magazin si cum am intrat am inceput sa ma umflu.
Danielle, cum iti scoti vergeturi, cu laser?
Emma, E coli e una din cele mai pacatoase bacterii, scapi greu e ea. In plus ea traieste in intestin de regula, deci poate oricand sa se inmulteasca si sa se transmita in alte zone. Am o fosta colega care a tot tratat-o pe sarcina, nu mai stiu daca a scapat sau nu de ea, dar a nascut normal si are o fetita superba si sanatoasa, ceva mai mica decat a mea.
Myral, eram naiva nu? Speram sa treaca la orizontala Ce sa fac, eu nu am avut probleme la prima sarcina si habar nu am ce si cum. Eu stiu doar contractiile alea de nastere si unele nedureroase pe care le avusesem si atunci cam cu o luna inainte. Aaa...poate o fi la fel si acum. Atunci am avut cam o saptamana, aproape zilnic, in general seara si noaptea. Apoi au disparut si am nascut dupa termen. Poate asa o fi organismul meu, asa se pregateste. Nu ma mai gandesc la rele.
Sim, vedem, imi pare rau daca te-am incurcat maine. Daca pleaca ai mei saptamana viitoare cu Alex, o sa fiu ceva mai libera si recuperam atunci. In plus o sa il am pe nenea soferul la dispozitie, maine avea masina in revizie si trebuia sa vin eu cu a mea pana acolo (adica drum de o ora si ceva, nervi, caldura, parcare... brrrr, urasc parcarea). Ai grija cu burta aia, sper ca nu te-am molipsit si pe tine cu durerile jos. Posibil sa iti preseze BB ca asa il simt si eu mai mereu.
Sabina, sunteti nervoase? Hmmm, nu cumva Balante sensibiloase?
Eu nu reusesc sa vad poza cu bebelusul Crishtinei, se blocheaza link.
Afibebe, stai linistita in continuare. Poti incerca un supozitor, la mine a mers super.
Gema, si al tau medic e in conced?
Rox 34+
si Alexandra Maria (10.02.2004)
miaunici spune:
Mult curaj fetelor care au contractii si cat mai multa liniste si odihna, relaxare.
Sunt momente cand parca nu mai am rabdare, as vrea sa fiu deja la termen si sa-l vad pe bebe ca este bine. Cel putin asa ma simt in seara asta. O fi de la prea multa singuratate. Al meu lucreaza pana seara, iar eu am prea mult timp liber. Asa ca ce sa fac - citesc romane si navighez pe net.
Cred ca am reusit sa-mi fac si eu un mic album de poze, am postat cateva doar, facute de cand a inceput sa fie vizibila burtica si pana in prezent.
Cam asta este mica mea familie http://community.webshots.com/album/560034700nUROCH?start=0
mai vreau sa mai adaug la ea inca un copil (dar peste vreo 2 ani dupa cezariana) plus un motan - blanos si pufos.
Pupici
Annisia spune:
Miaunici si tu tot pacienta lui nea Nayel? Bravo! In cate saptamani esti? Poate ne vedem intalnim la nascare pe la CFR2...
Mama, ce cald este mai fratica! Nu mai vreau nimic. Ma bag sub apa si apoi ma tolanesc nitelus, ca simt ca ma topesc...
Fiti atente ca in maxim doua saptamani o sa incepeti sa nasteti. Eu va rog de pe acum sa nu va apucati sa povestiti pe aici filme horror, ca si asa sunt stresata rau. Ma cam bate gandul sa nu prea mai nasc, asa, nu stiu... Maiculita ce frica imi eeee!!!! Noroc ca ma cunosc si stiu ca ma mobilizez extraordinar in situatii de criza. La modul ca pe moment nu constientizez ce mi se intampla. Dar uite ca acum am timp sa ma gandesc la ce ma asteapta si de asta imi dardaie chilotii pe mine...
Deci eu imi iau masina de cusut si ma apuc de facut ceva, ca altfel dau in tampeala cu atea ganduri pe cap...
Da, da, acum stiu ca o sa fiti toate viteze si o sa radeti de mine... Parca nu stiu ca 80% dintre voi simtiti exact ce simt si eu acum....
Bebe Yannis in evolutie