Fetele din America (87)
Raspunsuri - Pagina 25
Ramona J spune:
quote:
Originally posted by cris30
red]sinzi_ana[/red] ar fi o chestie interesanta la asta nu m-am gandit niciodata, ar fi excelent sa ne plateasca macar jumatate.Nu stiu daca e posibil poate doar in caz de urgenta, ma gandesc ca trebuie sa fie un medic in network ca sa-ti plateasca cel putin asa este asigurarea mea.
Eu o sa ma duc aici doar daca am o urgenta restul il fac in tara pentru ca ma scot mai ieftin si dupa parerea mea se lucreaza mai bine.Am auzit tot felul de povesti cu stomatologi si cand am citit si experintele voastre m-am convins ca mai bine imi fac dintii in tara.
Cris, numai bine. Daca totusi ai probleme, poti sa ma cauti...
The best thing you can do for your children is to love your wife.
madalina78 spune:
sunt multe de vorbit despre medicii de orice fel , de oriunde!
parerea mea e ca totul tine de obrazul si dedicatia omului.
Sebastian
CRISMIR spune:
Fetelor ma ingroziti cu dentistii!!!..iar asigurarile si preturile la dinti ma lasa muta!....noi nu avem asigurare..nici probleme nu am avut inca,multumesc lui Dumnezeu...insa daca e ceva mi-e groazaaaaa!!!
RAMONA,vroiam sa-ti spun ca s-au mai schimbat si in Ro dentistii si aparatura si chiar si materialele...nu mai sunt asa "inapoiati"...eu mi-am facut aproape acum 2 ani in Ro,cand am fost,toata gura...adica mi-am schimbat toate plombele la masele,din fericire atata am,si cativa nervi scosi(2-3cred,nu mai stiu),pt ca erau din acelea vechi,metalice si am vrut sa fie estetica gurita mea..deci am gasit o super doctorita care mi-a facut radiografii la toata gura ,apoi mi-a zis cam ce ar fi de lucru,pe televizor mi-a aratat toate astea,la fiecare masea sau dinte daca era ceva...iar apoi mi-a spus ca ar trebui schimbate daca VREAU cele vechi chiar daca nu am nimic la ele pt ca sunt metalice...am relatat toate astea sa vezi ca si in Ro sunt acum destul de evoluati si lucreaza chiar bine,insa probabil sunt mai scumpi(asta asa era tipa,nu mergea chiar oricine la ea,era cam scumputa,avea materiale din Europa)...eu sunt multumita de cea mi-a facut si pretul,desii mare pt Ro,a fost foarte bun pt aici...insa,recunosc,nu am probleme prea mari,dupa cum am zis doar cateva plombe la cateva masele...sper sa ma ajute Dumnezeu sa nu trebuiasca sa schimb nimic din gura ca mi-e groaza,si o fricaaaaaaa!..oricum eu acolo voi merge sa-mi fac dintii cat oi putea!!
CORINA,ANDRADA,drum bun si vacanta placuta!
SINZI,mai ai putin si ne vedem...cum e la Germanica?...hihihi..ii place lui Davidutu?..eu sunt super fericita,am terminat cu toate nebuniile,cred ca ti-a zis Radu...vorbim cand vi,abia astept sa va vad!!!
Mirela si puiul scump, Robert Cristian(19 oct.2004)
Pozele noastre: http://community.webshots.com/user/CRISMIR1001
Ramona J spune:
Cunosc multi stomatologi si in Romania, stiu cum lucreaza si acolo. Avem prieteni care au clinicile lor.
Ramona J spune:
Acuma sa nu credeti ca zic de stomatologii din Romania ca sa critic ce-i prin RO... Sint sigura ca sint destui care isi fac dintii acolo si sint multumiti.
Prin natura meseriei sotului meu am vazut (multe) cazuri de pacienti care au ajuns sa-si refaca dintii aici, care au fost maltratati pur si simplu de niste medici de acolo. De obicei totul e facut pe fuga, de multe ori medicii fac compromisuri in ideea ca poate merge si asa (ex. lucrare pe dinti mobili). Materiale sint, dar nu toata lumea stie sa le foloseasca asa cum trebuie.
Chiar si la materiale e diferenta. De exemplu gipsul pentru modele FujiRock. Se gaseste si aici si in RO. Cel de acolo este de proasta calitate, sfarimicios. Aici e ca piatra, nu isi modifica dimensiunile. Compozitie identica, nu expirat... Madalina, tu intelegi ca asta poate avea un impact asupra lucrarii finale.
Anul trecut a venit (din Seattle la NY) un pacient cu o lucrare facuta in Romania, i-a cazut portelanul de pe punte dupa vreo luna de zile.
O alta cunostinta a ajuns la dentist in US la nici un an dupa ce si-a facut o punte totala in Romania.
Am multe exemple din astea. Dar mai am si multi prieteni care au terminat facultatea in Romania si apoi au mai facut trei ani aici. Fara exceptie, toti au spus ca abia aici simt ca au invatat meserie. Unii au mai si practicat niste ani in Romania si au fost considerati studenti buni.
cris30 spune:
[red]Ramona[/red],iti multumesc o sa tin minte si cand o sa fie nevoie cu siguranta o sa-ti cer sfatul. Chiar vroiam sa te intreb daca cunosti vreun medic ginecolog bun in New-York, as prefera o femeie.N-am mai fost la ginecolog din Romania si m-as duce sa-mi fac un control.
Ramona J spune:
Cris, glumeam! Sper sa mearga totul bine, sa nu fie nevoie sa "repare" cineva. Dar sigur ca daca ai nevoie, iti recomand unul din doctorii buni pe care-i cunosc.
Am fost cu niste ani in urma la un grup de cinci femei dr. ginecolog, dar sint in Murray Hill in Manhattan. Daca nu te deranjeaza sa mergi pina acolo caut numele lor. Am fost multumita, le-am schimbat ca nu au mai acceptat asigurarea mea. Desi era buna!
Apoi am mers la unii in Forest Hills, sa fiu mai aproape de casa. E un grup de trei doctori, numai una e femeie. Desi m-am inscris la unul dintre ei, m-au vazut toti trei (prin rotatie) cit am fost gravida cu Anuta. Sincer, femeia nu mi-a placut deloc deci nu ti-as recomanda-o. Am crezut ca numai despre dentisti poti spune ca "au mina grea", dar am constatat ca descrierea e valabila si la ginecologi.
Am si eu o poveste horror cu un ginecolog, mai bine n-o mai spun... Noroc ca dupa prima vizita am renuntat sa mai merg acolo.
cris30 spune:
Ramona, ma gandeam sa ma duc si eu la mai multi pana gasesc unul care imi place si vorba ta daca nu-ti place la a doua vizita nu te mai duci.Am cautat un medic care sa fie in network si am gasit o romanca Olaru Gabriela care are cabinet in Manhattan.Am verificat si pe site-ul doctors ratings unde am citit numai lucruri bune despre ea.Am sa incerc la ea sper sa-mi placa si sa raman tot acolo.He..he.. ce tie si cu medicii astia stomatologi sau generalisti, alegerea unuia bun e o adevarata loterie.
Ramona J spune:
Sper sa-ti placa dr. asta. Nu am auzit de ea. Uitasem ca am o cunostinta romanca ginecolog, eu nu am fost la ea. Daca nu iti place unde mergi si vrei la dr. romanca, o sa caut numarul cunostintei mele.
Gasisem si eu o dr. romanca, generalist, care era foarte priceputa. Nu prea ii ardea de lucru, s-a si tot mutat - pina i-am pierdut urma. O cheama Daniela Mayer, daca dati de ea merita!
Uitasem, e romanca dar e aici de multi ani si a preferat sa vorbim in engleza.
Cum ziceam, i-am pierdut urma. Dadusem peste ea exact intr-o perioada cind am avut mai multe probleme de sanatate si a dibuit diagnosticul bine si repede de fiecare data.
ANDRUSHKA spune:
Oana_B, eu mi-am facut un implant la Detroit Receiving Hospital. Anul trecut prin februarie m-a costat vreo 600 implantul, plus coroana tot cam atat la dentista mea. Numarul de acolo este 313-745-4697, dar raspund cam greu la telefon ca sunt cam dezorganizati. Merita incercat.