īmbătrānirea placentei

īmbătrānirea placentei | Autor: nebunici

Link direct la acest mesaj

Eu sunt īns#259;rcinat#259; īn 24 s#259;pt#259;māni #351;i m-ar interesa s#259; #351;tiu mai multe despre acest subiect, avānd īn vedere c#259; am acest "diagnostic". Inc#259; nu am terminat toate analizele #351;i, ca urmare, īnc#259; nu #351;tiu exact ce īmi va recomanda medicul ( dl.dr.Albu de la Sp.Giule#351;ti).

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns violetan spune:

Ce grad de maturare a placentei ai?

http://bd.lilypie.com/ZcINp3.png

violeta, 37+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nebunici spune:

Scuze, nu am stiut ca nu trebuie sa folosesc diacritice.
Am gradul de maturare 1 si de ieri sunt in tratament cu clexan de 0,2. Saptamana viitoare merg din nou la eco pentru controlul fluxurilor sangvine si la hematologie pentru a se verifica eficienta tratamentului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dany2007 spune:

Nebunici - spune-mi te rog cate saptamani de sarcina ai ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eimotto spune:

Esti in 24 de saptamani iar gradul 1 de maturare al placentei nu este deloc mare...adic placenta nu e imbatranita prematur. Exista 4 grade de maturare a placentei. de la 0 la 3, 3 fiind in saptamanile dinainte de nastre.

Poate ai de fapt alte probleme care ar putea duce la imbatranirea placentei, de ex. probleme de coagulare a sangelui care afecteaza fluxurile de pe arterele uterine si ca efect au o proasta irigare a placentei si de aici o posibila imbatranire prematura a placentei.
Banuiesc asta deoarece ti-a recomandat Clexane care este un anticoagulant, dar ar fi trebuit sa iti faca si analize de coagulare a sangelui (parerea mea)

Cazul meu - la 24 saptamani grad 2-3 de maturare a placentei cu zone de necroza, fluxul pe arterele uterine varza (adica mari, 0.6-0.7) => recomandare analize hematologice de coagulare=> tratament cu Clexane
Pe langa asta medicul mi-a recomandat sa manaca miere frecata cu lamaie si sa iau si vitamina C (pe langa prenatale si minerale)

Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)

Poze

www.helpsonia.com/" target="_blank">Ajutati-o pe Sonia - De la inima ta pentru inima ei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nebunici spune:

Eimotto, multumesc pentru raspuns. Acum sunt pe deplin lamurita. Ai dreptate; in urma a ceea ce am mai citit si a mesajului tau, imi dau seama ca problema mea este coagularea sangelui. Tratamentul cu clexan mi-a fost recomandat dupa analiza sangelui, unde am fost trimisa de medicul ecografist care a sesizat ceva in neregula cu fluxurile sangvine in artera uterina stanga.
Cu privire la imbatranirea placentei, am dedus ca aceasta ar fi problema mea ca urmare a unor vorbe spuse mai mult... in barba de d-na dr.hematolog in timp ce imi privea ecografiile. Ceva de genul " ce pacat! a mers bine pana aici si acum... imbatraneste placenta" . Nu am fost in stare in acel moment sa intreb nimic ci doar am memorat ce trebuie sa fac.
La ultimul control ambii medici au fost multumiti. Ceva a scazut si acum sunt in tratament cu clexan de 0,4, zilnic, urmand sa merg peste o saptamana la control(la hematolog). Mi s-a facut mereu ecografie apoi analize la sange , dupa care se decidea tratamentul.
La ultima vizita la hematolog am intrebat ce riscuri sunt, ce se intampla practic si mi-a spus ca este nevoie de o irigare mai abundenta a creierului fatului cu oxigen.
Acum fluxurile sangvine in artera uterina stanga sunt RI:0.84, S/D:6.2- notch protodiastolic. Pe dreapta sunt normale.
Inca o data itimultumesc si sper sa ne mai ... citim.

Mergi la inceput