la cresa
vreau sa imi inscriu copilul la cresa si mi-au cerut unele analize printre care si coprocultura. O intrebare: daca in scaun ii vor iesii giardia, il mai accepta pe copil la cresa? Stiu ca mai demult a avut, acuma o luna cand i-am repetat analiza i-au iesit chisturi rare prezente, si acum ma tem ca iar ii vor iesi...
Apropo: ce ar trebui sa ma intereseze in mod principal la o cresa cu program prelungit? Asta inseamna de la sase dimineata la sase seara... In afara de cate mese, programul de somn, ... chestii de intrebat mai obisnuite.
Multumesc de eventualele raspunsuri.
Andrei si Adriana
Raspunsuri
Gabbriela spune:
pai mi se pare normal daca e ceva probleme de sanatate prima data sa le tratezi si dupaia sa duci copilul in colectivitate, nu?
intrebari ar putea fi asa:
- la ce ora ajungi cu copilul acolo, daca intarzi putin sunt ceva penalizari?
- la ce ora trebuie sa iei copilul? Daca intarzii sunt penalizari?
- cat costa inscrierea la gradinita, cat costa lunar gradinita?
- cate mese sunt pe zi, la ce ora, si in mare cam ce se ofera la fiecare masa?
- cum decurge o zi obijnuita de gradinita?
- la ce ora ii pune la somn, si cat ii lasa sa doarma?
- au activitati in aer liber, daca da cat timp, ce implica aceste activitati?
- ce se intampla daca isi uda pantaloni, va fi schimba sau nu? Daca nu merge singur la baie i se va schimba pampersul sau nu? Cat de des? Cine trebuie sa dea pampers, tu ca mama la inceput de zi, sau scoala asigura schimbul de pampers?
- daca copilul este bolnav are voie la scoala, daca da care sutn motivele pt care ar trebui tinut acasa?
- daca face febra si e la scoala ce masuri se ia, te suna pe tine , il izoleaza, se suna la urgenta?
- cat timp dupa ce copilul a avut febra sau a vomitat esti obligata sa il ti acasa "la noi trebuie sa il 24 de ore"
- daca are numai nas curgator si stranuta, ai voie sa il duci la scoala?
- daca trebuie sa ia medicamente dar nu necesita o ingrijire acasa, deci poate fi in colectivitate sunt dispusi sa il primeasca?
- daca un copil are o boala contagioasa, va anunta si pe restul de respectiva boala?
- ce trebuie sa ii duci la cresa pt programul de somn? pt masa? pt activitatile din timpul zilei?
- in caz de un accident minor, sau major, ce masuri se ia, cum se procedeaza.. te suna si iti spune ce s-a intamplat, suna la urgenta, nu se ia nici o masura si se astepata pana cand cineva va merge sa ia copilul de la cresa?
- cand duci copilul la cresa si il iei de la cresa, semnezi sau nu semnezi o condica cum ca copilul a intrat la cresa si a iesit de la cresa la ora X si Y, daca semnezi, unde e tabelul?
- copilul nu poate fi scos afara din cresa decat de persoanele autorizate de tine si pe baza de act de identitate, daca cineva merge si zice ca tu l-ai trimis trebuie sa verficice cu tine prima data dupaia sa lase copilul sa plece.
Daca imi mai aduc mainte ceva mai sc... dupa astea m-am uitat eu cand am cautat gradi pt pitic.
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
www.freewebs.com/gabbriela_nicole/" target="_blank">
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Nicoleta spune:
Adinell, mie mi s-ar parea normal sa nu il primeasca daca are parazititi intestinali... si copilul meu a fost la cresa, inchipuie-ti ca iti duci copilul acolo sanatos si te trezesti ca ia Giardia de acolo... cum ar fi?
Mi se pare normal sa incercam sa fim corecti unii fata de altii si sa nu masluim analizele. Ca asa, al tau merge cu Giardia (se folosesc olite la comun... copiii sunt mici...), altul pote veni cu Streptoccoc si tot asa, de tragem cat nu face pentru asa ceva.
Si copilul meu a luat Giardia de la cresa, acum nu mai are sau nu mai iese in analize, dar nu e de glumit. Stii ca il duci sanatos acolo, si pe langa racelile dese de la inceput, vin si durerile de burta etc.
Nicoleta
paxela spune:
adinell, cu giardia nu ti-l va primi
la ca cresa va merge micutul? vezi ca exista discuti cam despre toate cresele cam ce si cum, dai cautare si vezi cam cum e treaba
gabbriela, interesante intrebarile tale
, pt o tara civilizata dar la noi...
, condica? verificare cine il ia
, mai greu... la noi se merge pe "incredere" sau nepasare
Alexa,
Ana Delia(13.03.07) si
Silviu Ionut( 27.11.04).......poze, poze2006, Poze printesica
malla spune:
Multumesc mult de tot pentru sfaturi, si in special la Gabbriela, nu ma asteptam sa fiti asa de receptive. Multumesc din suflet.
Andrei si Adriana
Gabbriela spune:
cu placere adinell 
paxela, eu cred ca e timpul si la voi sa se schimbe ceva, daca la sedinta cu parinti un parinte cere asa ceva? Ce se intampla, ce e asa de greu. La urma urmei e o hartie cu lini si cu numele copilului, si mama sau cine il duce/ia de la gradi scrie data, ora la care a ajuns/ a plecat si semneaza
Sanatate si numai bine 
Nicole mami lui www.babiesonline.com/babies/j/julianleonardo/" target="_blank">Julian
Never discourage anyone...who continually makes progress, no matter how slow. - Plato
Gabbriela spune:
alte lucruri la care m-am uitat la o gradi...
Stiu ca nu am copil la gradi in ro, dar il am la gradi in usa, asa ca si eu sunt in aceeas oala, cercetam si investigam pana am gasit ce imi place, vb cu directoarea vizitam gradinitele... timp de o luna am luat larand toate gradinitele din zona mea, de stat si particulare, m-am ales cu una pariculara care imi indeplinea conditile cerute de mine:
- meniul de masa este facut de parinti la inceputul anului scolar
- programul unei zile de scoala este afisat la intrare si respectat
- parintele are voie sa mearga ori cand, in timpul orei, la sfarsit sau la inceput si sa verifice daca se respecta programul ce e sc la intrare, sa verifice baile si bucataria si salile de clasa unde se afla copilul ei si curtea de joaca.
- au si reguli legate de "boli" cand incepe si au nas curgator se tin acasa, tusa nu au ce cauta la scoala, pe antibiotic nu au voie la scoala, parintele e obligat sa anunte scoala daca copilul e bolnav.
- programul de activitati in clasa si afara este afisat la intrarea in scoala, cate ore pe zi se joaca in clasa, cate se joaca afara.
- limitele de temperatura sunt afisate, daca creste mai mult de 24 (aici fiind california tem ajung si la 40 celsius in timpul veri)grade C se pune aer conditionat, daca scade mai mult de 18 se pune caldura.
- nu au voie sa bata, loveasca, traga de ureche, palma la fund, nu au voie nici o pedeapsa corporala sa aplice la copil, time out, izolare,mutare de la locul cu ispita.
Cam dupa astea m-am uitat eu cand am cautat o gradi, si le-am gasit, si ma duc zilnic si intreb cand imi iau copilul, daca a mancat tot, daca s-a comportat bine, daca a facut ceva prostiute, daca e nevoie sa duc ceva pt ziua urmatoare... daca nu esti implicat macar 5 min pe zi cu educatoarea copilului tot ei cei mici au de tras, 5 min in plus sau in minus tot acolo esti...
Sanatate si numai bine