Mamici de Noiembrie-Decembrie 2007 (48)
Raspunsuri - Pagina 20
anacami spune:
Ieri am fost la medicul meu ginecolog; am stabilit cand trebuie sa mai fac analize si eco. Analizele mi le-a rec. sa le fac prin sapt. 30, ecografia dupa 32. Dansul o sa aiba si concediu din a doua parte a lui august pana in prima jumatate a lui septembrie.
Mi-a recomandat sa iau Elevit.
Printre altele, glumea ca "fetii" din ziua de astazi sunt tare "nebunatici" si jucausi; cica a avut unul saptamana trecuta care "reusise" sa isi faca dubla circulara de cordon, dar nu oarecum-ci si cu 2 noduri destul de stranse
Cu kg in plus vad ca nu are un stres...ceea ce ma face sa fiu si eu mai putin stresata, mai ales cand ma duc la dansul pt. consultatii. Evident ca sunt coonstienta ca prea multe nu imi fac bine nici mie, incerc insa sa le limitez in "limita" posibilului!
Camelia, Sebastian (26 mai 2004) si Stefania
laura1713 spune:
Camelia, multzumesc de incurajari! Eu chiar sper sa nu iau mai mult de 12- 13 kg in total.
Laura 24+
anacami spune:
cele cel putin 42 zile se considera post-natal/de maternitate si se platesc cu 85%; alocatia pt. cresterea copilului "de pana la 2 ani" este cea de 6 mil (daca ai mai mult concediu de maternitate post-natal aceasta perioada va fi mai scurta, daca ai mai putin concediu va fi mai lunga-deci vei fi platita mai mult cu suma fixa). Deci, concediul de ingrijire al copilului platit cu 6 mil este 2 ani- concediul post-natal. Nu stiu daca m-am facut inteleasa...
x+y=2 ani (unde x este post-natal nu mai mic de 42 zile-platit cu 85%, iar y este restul de pana la 2 ani platit cu 6 mil).
pufulet74 spune:
Am inteles, multumesc mult :)
Inseamna ca de fapt daca vrei cit de mult concediu e bine sa iti iei cit de mult inainte :)
------------------------
Flory 24+ Joshua Raphael
Is it really true ... ?
Homepage: www.almarl.tk
ancadragoman spune:
Eu imi las cat mai multe zile dupa nastere ca imi convine mai mult sa iau 85% decat 8 mil,oricum nu stau 2 ani acasa.
anca 25+
Maria
poze
anacami spune:
da Pufulet. Partea proasta este daca cei 85% din salariul tau reprezinta o suma mai mare decat cei 6 mil (vei lua mai multe luni 6 mil, nu cel putin 85% din salariu)
pufulet74 spune:
Daca as fi nascut in urma cu 7 luni, cind eram analist programator asa e, as fi vrut sa beneficiez cit de mult de cei 85%, dar de cind sunt psiholog din pacate e mai bine invers ...
------------------------
Flory 24+ Joshua Raphael
Is it really true ... ?
Homepage: www.almarl.tk
anacami spune:
da Anca; mama ia de fapt 6 mil, restul de 2 mil ii ia copilul (indiferent daca mami are post-natal, de ingijire al copilului sau daca incepe deja serviciul...)
La Sebastian am "prins" legea cu 800 RON pt. mama + 24 RON pt. copil
RGE spune:
..nu mai suport!!..am scris acelasi mesaj de o mie de ori
..acum am picat si noi din patutz..mi-e un somn
SEXXY MAMMA...cum sa nu ai sanse..aaaaaaaaaa!!!!!...esti atat de frumoasa si tu nu te vezi?!..eu te sustin daca vrei sa participi..oricum ramane la alegerea ta nu-ti impunem noi....poze nu am facut..am incercat cu telefonul dar era prea intuneric...nici nu am putut sa stau pana la final ca mi emi s-a facut somn, lu' fi'miu foame rau si sotului sete..familia NEVOIE..asa ca am mers si papat o saorma(fara sosuri, maioneza si usturoi), am baut un suc rece si pe la 1 am inceput sa sforaim..la noi in patutz...
...cat despre utrogestan eu l-am intrerupt in sapt 16..asa a vrut doctorul...duphaston am luat 2/zi in sapt 12-13 cand am avut dezlipire de placenta si am sangerat..de atunci mi-a spus sa am duphaston in casa si sa iau numai in caz de dureri...eu sincer am luat una cand mi s-a parut mie ca am facut efort prea mult, etc
..fetelor v-am spus ca prietena mea a ramas insarcinata..acum cred ca are 10 saptamani de sarcina...vomita la greu, nu suporta mirosuri, etc...a facut un control si o ecografie pana acum si atat..dr nu i-a dat sa ia absolut nimic..vi se pare normal??
ROXANA 27+ "ursuletz" GEORGE IONUT
"Doamne ajuta-ne sa ajungem sanatosi la termen!!"
anacami spune:
Roxana, nu mi se pare chiar anormal - la 10 saptamani un consult si o eco este ok. De luat nu am luat nici eu absolut nimic la varsta aceea a sarcinii (vitamine,medicamente,...)- ba da, am luat acid folic (ce repede uit ). Analizele de prim-trimestru ar trebui sa le faca pana prin sapt. 12 (cand ar trebui sa faca si eco morfologica "incipienta") si sa masoare pliul nucal-va ddestul de important acum..
Ar fi o problema daca ar avea cine stie ce infectii care sa puna sarcina in pericol...
As vedea-o intre gravidutele total dezinteresate si gravidutele prea precaute