intrebari..cer mic ajutor

intrebari..cer mic ajutor | Autor: melutzica

Link direct la acest mesaj

Buna la toata lumea.Nu prea stiu cum sa incep asa ca trec direct la subiect.De peste 2 ani de zile ne dorim eu si sotul meu un bebelus..din pacate,desi am incercat deja 2 FIV,nu am reusit..sotul are astenoteratozoospermie severa,eu,o forma severa de alergie care ma impiedica sa tin o sarcina, deci sanse minime de a avea bebe si prin FIV.Intrebarea mea ar fi:noi suntem rezidenti austrieci,locuim si lucram aici de peste 5 ani de zile; avem casuta noastra si locuim doar noi doi in ea; eu sunt medic,sotul este arhitect si ne gandim sa adoptam un bebe din Romania.Ar fi posibil acest lucru?
Daca da,de ce acte am avea nevoie si care ar fi pasii pe care ar trebui sa-i urmam precum si cat timp ar trebui asteptat dupa copil.Va multumesc din suflet anticipat pt raspunsuri.

http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/mela_oros/my_photos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Nu este posibil din pacate. Sunteti bagati "oala" adoptiei internationale care e interzisa in acest moment.

Bulgaria, 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danutza_c spune:

Mihaela, am vazut ca nu ti-a raspuns nimeni asa ca incerc eu.
Din cite stiu eu nu poti adopta din Romania daca nu locuiesti acolo chiar daca esti cetatean roman.
Sunt si eu cam in aceasi situatie doar ca eu sunt mult mai departe de acasa si niste drumuri frecventa acolo mi-ar fi imposibile.

Stiu ca multi astepat ca legislatia sa se schimbe dar inca nu s-a intimplat nimic.

Ah, acuma vad ca ti-a raspuns Aissa inainte de sa fi apucat eu sa trimit mesajul. Ti-l trimit totusi.

Stiu totusi ca exista ceva sperante, daca vrei scrie-mi pm sa vorbim mai mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns melutzica spune:

Multumesc ff frumos de raspunsuri..din pacate asa ma gandeam si eu ca va fi situatia.Asta este..reusim noi cumva pana la urma.Va pup dulce pe toate

http://es.pg.photos.yahoo.com/ph/mela_oros/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

Mihaela,
Daca aveti posibilitatea sa va mutati pentru o vreme in RO, puteti depune actele, puteti primi vizitele din ancheta sociala, puteti astepta sa gasiti copilasul... Asta inseamna (pe langa multe altele pe care ti le poti inchipui) si sa aveti carti de identitate pe care sa apara domiciliul in RO. Plus servicii aici sau dovezi ca obtineti venituri sigure lunar...
Desi este extrem de complicat, pentru voi, daca aveti inca cetatenia romana, ar fi o solutie, cat de cat.
Bafta multa si poate ne tii la curent!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mirga spune:

Mihaela,
Si noi sintem cetateni romani dar de 13 ani stam in Isreal si de 2 luni si o zi sintem parintii unei fetite de 3.5 ani. Am adoptat-o de aici desi si noi am fi vrut sa luam un copil din Romania. Dar nu regretam nimic, si acum sintem f fericiti.
Incercati si voi sa adoptati din Austria sau din alta parte, ca nu are importanta, copilul tot copil e si va va ferici la fel de mult.

Pupici si multa bafta.

Mirga

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Manuelita spune:

Salut,
eu traiesc in Romania, dar pentru ca noi vrem sa adoptam un copil de culoare (din Ro, daca gasim, daca nu, poate fi si alb, si roz, si galben:) ) urmaresc foarte atent un forum (yahoo group) in limba germana (DE, AT, CH) si am inteles ca in Austria si in general in tarile occidentale sunt foarte putini copii adoptabili., se asteapta ani de zile (5-7!!) pentru a adopta un copil din propria tara (desi mi-e mila de bietii parinti care ar vrea sa adopte, ma bucur ca acolo nu exista asa multi copii parasiti). E, si atunci lumea adopta din tari ale lumii a treia: tari africane, ale americii de sud, foste URSS, etc.... Si sunt la fel de fericiti si iubitori ca cei care adopta intern....
(adoption in afrika e forumul pe care sunt eu)
Bafta!

Not flesh of my flesh
Nor bone of my bone,
But still miraculously
My own.
Never forget
For a single minute:
You didn't grow under my heart
But in it.

Mergi la inceput