Despre divort
Am o problema. De fapt nu eu ci cineva apropiat mie. Vrea sa depuna actele pentru divort, dar din pacate nu e in tara si nici nu va putea veni curand. Pot depune eu, de exemplu, actele pt. ea? Sau poate lua un avocat si sa-l imputerniceasca pe el cu rezolvarea tuturor actelor necesare divortului? Sau care ar fi solutia, tinandu-se cont de faptul ca nu e in tara? Si cam cat costa un divort? Va multumesc.
Pupici. Cosmina
Raspunsuri
marius spune:
Ooo dar procedura de divort e tare alambicata daca nu este sustinuta de motive bine intemeiate. Exista o adevarata arta a celor ce pot pronunta un divort de a amana aceasta solutie in cazul in care sotul si sotia nu au motive bine intemeiate pentru a divorta. Daca au si copii impreuna procedura e si mai bine lungita in timp. Cat daca se poate si daca da cine poate reprezenta un sot sau sotie dupa caz teoretic exista posibilitatea imputernicirii de reprezentare dar desi este perfect legal in practica sunt foarte convins ca nici un judecator(-toare) practic nu va sta de vorba cu un imputernicit pentru ca asa cum am mai spus terbuie sa fie foarte convingatoare probele sau motivele invocate pentru divort si cu acceptul clar irevocabil al ambelor parti nu a reprezentantilor acestora. Cat costa? Hmmm nu banii ci timpul e foarte lung din cate stiu eu. Dar si banii. Partajarea bunurilor comune, custodia copiilor, stabilirea drepturilor de intretinere, ufff e tare alambicata toata chestia asta.
Marius (www.desprecopii.com)
carmenutza spune:
Buna Cosmina,
Marius sper sa nu te superi, dar trebuie sa te contrazic intrucat divortul este perfect legal prin reprezentare,si nu numai chiar acceptat de instante, chiar daca persona care il introduce nu este in tara.
Procedura este urmatoarea:in tara in care locuieste persoana care doreste divortul va face o procura tradusa si legalizata pentru avocatul care o va reprezenta in Romania.
Avocatul depune dosarul la instanta unde a avut domiciliul in tara, sau unde are domiciliul sotul care a ramas in tara, si daca sint amandoi de acord, daca nu exista copii minori, si daca a trecut mai mult de un an de la caatorie, divortul se pronunta de la primul termen.
Daca insa cellalat sot nu este de acord, tot procesul poate dura cateva luni..se aduna probe, se audiaza martori...etc.
Partajul de judeca dupa terminarea divortului.
Cosmina sper ca te-am lamurit oarecum...bafta prietenei tale!
carmen
Cosmina spune:
Merci mult. Sunteti niste dulci. Pupici. Va avea nevoie de ajutor. Si apropo de motive, ele sunt de nu am degete la maini. Cosmina
marius spune:
Ooo dar unde am spus ca nu se poate? Ba se poate legal DAR, practica ne omoara. Citeste cu atentie ce am scris, eu nu am afirmat ca nu se poate,...hmmm... ci doar ca vor aparea tarsaieli sacaitoare...nici asta nu e sigur, doar probabil.
Marius (www.desprecopii.com)
Cosmina spune:
Mihaela, am incercat sa deschid www.avocatultau.ro dar nu merge. De ce oare... Pupici. Cosmina