Islanda- Reykjavik/ pls info pt mini-vacanta

Islanda- Reykjavik/ pls info pt mini-vacanta | Autor: danyce

Link direct la acest mesaj

Salutare, mamici si nu numai,

La sf lui octombrie o sa avem 5 ani de casnicie, iar noi ne dorim sa evadam undeva doar noi doi...intr-un loc unde n-am mai fost niciodata. Sotul a venit cu ideea de a merge in Islanda, la Reykjavik si in imprejurimi si m-a pus pe mine sef de organizare. Asadar, eu ma adresez tuturor celor care locuiesc acolo sau au fost deja prin zona si au mai multe detalii legate de o cazare cat de cat avantajoasa (pana acum am vazut doar de la 70euro/noapte), dar mai ales celor care pot furniza informatii despre ce este mai important si spectaculos de vazut in no time (3-4 zile).

Multumesc anticipat tuturor celor care ar putea veni cu informatii/tips! Intre timp o sa caut si eu asiduu pe net si la agentiile de turism din zona...dar parca as vreau totusi ceva "self-planified/organized da capo al fine",ca asa mi-s eu..., nu un pachet gata pregatit de o agentie.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Chiar nu are nimeni nici o idee???

poze yahoo

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DarkBendis spune:

Draga Daniela,

In Islanda am fost mai demult (acum 7 ani) intr-o excursie de studii de 5 zile. Ma gandeam ca poate primesti niste sfaturi mai "up to date" dar vad ca nimeni nu se baga...deci hai sa-ti spun eu una-alta...din ce imi aduc eu aminte. Noi eram o gasca de 12 studenti... am stat la un hotel mic - nu-i mai retin numele... dar se afla pe strada Skulagata (imagineaza-ti ce hi-hi-hi si ho-ho-ho intre mine si colega mea romanca). Nu ma pot plange, cazarea a fost buna,confortabil, curat, pret rezonabil, din pacate nu mai tin minte cat a costat (oricum, asta a fost acum 7 ani). Intre seminarii si vizite la arhive am vizitat orasul. Nu e prea mare, e frumusel, case frumoase, catedrala este deosebita, neaparat trebuie vazuta...la fel si statuia lui Leif Erikkson din fata ei. Tot de neratat e "The Blue Lagoon"...sau orice alt strand de apa termala. Acum e vara, noi am fost in noiembrie si intr-adevar a fost o placere sa faci baie in apa calda in aer liber (la 7-8 grade). Noi am facut si o excursie "de studii" in afara orasului si am vizitat fel de fel de locatii de interes "viking" (subiectul studiat de mine la Oslo). Zona e minunata, deosebita... in unele locuri parca esti pe alta planeta. Gheizere... roci vulcanice...cascade...salbaticie. Muzee nu am vizitat... am fost la o escapada calare pe ponei islandezi (2 ore de echitatie pe teren vulcanic... mai vreau!!!) si a fost superb. Multe informatii despre excursii, ferme de ponei, excursii pe mare la vazut de balene, delfini etc, evenimente culturale vei gasi la hotelul unde stai... in toate receptiile sunt standuri de brosuri.
Ce mai tin minte... masa la un restaurant ... am servit supa in paine ... erau niste paini scobite iar supa turnata in scobitura...yummy! Sunt multe locuri unde se poate manca bine... la fel destule supermarketuri daca mergi pe varianta self-catering...noi asa am facut. Apa cam miroase a sulf.. dar omu' se obisnuieste cu asta, ca nu ai ce face. A... preturile... mai mari ca oriunde in Europa...(nu mai tin minte detalii concrete, dar noi veneam din Norvegia, o tara renumita pentru preturile... ridicate). Oricum, ne-am simtit foarte, foarte bine, am vazut locuri foarte frumoase, iar daca as mai avea posibilitatea sa mai ajung in tara lui Snorre Sturluson, nu as zice nu.

Sper ca iti sunt de folos amintirile mele mai mult sau mai putin vagi (dar atat de placute... eh... unde mai sunt anii de studentie!) si ca te vei simti foarte bine in Islanda. Daca mai ai vreo intrebare, cu placere... numa' sa-mi mai aduc aminte amanunte :)

Succes la planificat vacanta!

Dark Bendis

"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Dark Bendis,

Merci mult pt ca mi-ai relatat amintirile tale. Deja suna din ce in ce mai tentant din ce imi spui tu. Sotul oricum vrea neaparat la gheizere. Ma plimb putin pe Google ca poate dau de hotelul de pe str. Skulagata

poze yahoo

Mergi la inceput