cu ce vopsea lavabila mai "naturala" zugravim?

cu ce vopsea lavabila mai "naturala" zugravim? | Autor: denis

Link direct la acest mesaj

Buna

Am si eu o problema "existentiala" care a dat nastere la diverse "disensiuni" cu sotul meu.
Ne-am facut o casuta, afar din Bucuresti, in aer curat, departe de poluare. Eu sunt o ecologista, naturista, in fapt "tacanita" convinsa dupa parerea tuturor si vreau sa fac o casa naturala: cu mobila de lemn, parchet de lemn, usi de lemn, etc...
Imi va fi destul de greu in lumea asta in care totul este plastic, dar incerc...
La zugravire, am vrut sa zugravesc cu var, traditonal si sanatos. Dar sotul nu e de acord.

STITI cumva o vopsea lavabila ceva cat mai putin chimic si mai aproape de natiral sa zugravesc si eu si sa ii si fac pe plac sotului...???

Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Ceea ce cauti tu se cheama vopsea cu continut scazut de compusi organici volatili (Low-VOC). Intreaba la magazine daca au asa ceva. Chiar si asa de principiu vopseaua e low-voc inainte de adaugarea pigmentului, dar pigmentul se poate sa nu fie low-voc.

Te felicit pentru perseverenta de a nu fi un consumator al lumii de plastic.

"Orice adevar este mai bun decat o incertidudine continua." - Arthur Conan Doyle

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emma2006 spune:

Noi suntem foarte multumiti de vopseaua lavabila Atlas, pentru faptul ca nu se curata; poate fi stearsa cu Cif in cazul in care se murdareste.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aime spune:

Poti da linistita cu prodse lavabile din comert, de calitate, nu sunt toxice (decat f putin la aplicare si in timpul procesului de fabricatie, datorita amoniacului). Daca vrei sa folosesti o vopsea lavabila care sa fie "cat mai aproape de var", cauta in magazine vopsele lavabile rezistente la stergere uscata, acestea au in compozitie cele mai putine "chimicale" daca le pot numi asa, caci si varul e tot un compus chimic . Tipul acesta de vopsea nu-l vei putea spala, cum nici varul nu poate fi spalat. Produsele lavabile in general sunt low-voc, acum, odata cu intrarea in UE, se incearca gasirea de solutii ptr produsele pe baza de solventi.
aime

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denis spune:

Va multumesc mult pentru raspunsurile voastre.

M-am interesat si ar fi mai buna cea fara COV (compusi organici volatili) numai ca nu prea se gaseste la noi pe piata.... Am gasit ceva pe la Policolor, voi merge sa vad la fata locului.

Inca odata va multumesc, nu stiam ce sa caut fara voi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamimo spune:

Incearca vopseaua de la Benjamin Moore,este ecologica,insa destul de scumpa.
Poti sa intrebi si la IR Colors,in Otopeni,de acolo ne-am luat noi vopseaua pentru toata casa,sunt foarte draguti si amabili iar produsele lor sunt foarte bune si nu foarte scumpe...

Mergi la inceput