Prematurii-Esentele tari se tin in sticlute mici-8

Raspunsuri - Pagina 20

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

sheherezada, eu am folosit batista bebelusului la Alexia si am fost foarte, foarte multumita de rezultate

Pupici multi si dulci pentru voi

_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

A mai trecut o zi.Fara alte episoade de varsaturi.In schimb a avut colici.Asa ca duminica a stat mai toata ziua numai la mine in brate.Spre seara am cedat si i-am dat o jumatate de lingurita de Gripe.Si a dormit fata 5 ore!Nu stiu daca asta vreau de fapt?Eu imi doresc sa nu o mai doara burtica nu sa doarma atat de mult.Cred ca nu o sa ii mai dau Gripe...
try
Mi-Ka de la ce varsta ati folosit-o?Eu ma tot gandesc ca noi suntem inca prea mici...Pana soseste poate prind curaj si o sa o folosesc.

Sheherezada si Maia-Iulia

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Karvol sunt picaturi ff mentolate care desfund de la distanta nasul bebelusilor!
Cand era mic Dragos mai usor a acceptat batista bebelusului, nu prea stia el ce e!Acum cand are aproape un an, e circ!Vrea s-o prinda in manute, trage de furtun...
Noi am trecut prin 3 luni de colici, am incercat toate picaturi, care la alti bebelusi au mers; la noi a mers metoda foenului (dadeam drumul la el pe burtica lui si ii tinea cald si adormea, cand il apucau iar crampele, o luam de la capat! Dar la 3 luni.....caci asa se spune despre colici "debuteaza la 3 sapt, tin 3 luni si au 3 ore de plans pe zi" am scapat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

sanziana27 sarumana

Sheherezada si Maia-Iulia



Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mi-Ka spune:

sheherezada, ce-i drept avea vreo 6 luni Alexia cand am folosit batista bebelusului...dar si noi numai ce o comandasem; dar, eu, daca as fii avut-o mai devreme, cu siguranta as fi folosit-o in locul pompitei clasice cu care doar ne chinuiam .
Si ca o sugestie, la inceput poti folosi batista bebelusului pe tine, ca sa vezi cum este



_
Printesa noastra,Alexia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sheherezada spune:

Mi-Ka m-am gandit si eu la asta

Sheherezada si Maia-Iulia

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IULIABRAILA spune:

SALUTARE !
eu am o alta problema, nu mai vrea sa adoarma,decit leganat in brate, mult, mult, sa doarma chiar in brate, de m-a terminat. pentru somnicurile de zi. seara nu sint probleme.
daca nu fac asta, urla de nu se mai opreste. offf. si chestia se repeta la 9, la 2, la 4, la 6, adica de fiecare data cind se face ora de somn. si tresare din orice, nu pot sa fac nimik cit timp doarme.
si oricum, cind e treaz nu pot face nimik, vrea tot timpul carat prin casa....nu mai stiu unde am gresit.


IULIA, mami lui FLORIN MARIO/03.05.2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns try spune:

Iulia, eu sunt adepta vorbei cum il cresti, asa-l ai. Daca vei continua sa-l adormi in brate si eventual sa-l lasi si sa-si faca somnul in brate, asa se va obisnui. Cu cat acest lucru se intampla mai mult timp, cu atat iti va fi mai greu sa-l dezveti. Cu cat creste mai mare, cu atat va fi iarasi mai greu sa-l dezveti.

Eu nu am nimic cu nici o metoda de a adormi/culca copilul atat timp cat mama e de acord cu acest sistem si accepta sa urmeze ritualul/rutina cu pricina fara sa o deranjeze (sunt mamici care folosesc adormitul in brate ca moment intim si de comunicare afectiva cu bebe si sunt mamici care cauta sa gaseasca portite sa aiab un pic de timp liber si pt ele sau treburile casei si adormitul in brate poate deveni o corvoada). Problema apare cand mama nu ar vrea sa procedeze asa, dar totusi o face, motivele sunt diverse: nu stie ce alta metoda sa aplice, este prea miloasa si/sau terminata cu nervii si nu rezista sa-si mai vada bebelusul plangand sau transitand catre alta metoda de adormire.
Pentru mine aspectul adormitului bebelusului a fost o chestiune foarte importanta. Asta si felul in care un copil mananca. Asa ca am facut tot ce mi-a stat in putinta sa nu creez obiceiuri care sa intre in contradictie cu ce vroiam eu. Ambii baieti adorm singuri, nu trebuie sa stau cu nici unul sa adoarma. Sunt pusi in patut si apoi ei stiu sa adoarma singuri. Dar sa nu crezi ca a fost in firea lucrurilor ca ei sa adoarma singuri. Alex pana la 3 luni imi adormea numai la san si leganat in brate. Ma termina psihic treaba asta. Pierdeam si cate 40 de minute incercand sa-l adorm si dupa ce adormea in final mi-era asa de dificil sa-l transfer in patut ca era un stres pentru mine ora de culcare. Atunci a fost momentul care m-a determinat sa iau atitudine si sa nu las lucrurile sa se perpetueze. Vroiam sa ajung sa am un baiat care sa-l pun in patut si el sa adoarma singur si eu sa pot merge dincolo sa-mi vad de treburi (si-asa timpul unei proaspete mamici e limitat, iar oboseala e o prezenta constanta).
Si-uite-asa am inceput sa rasfoiesc si sa citesc tot ce-am putut despre adormitul bebelusului. Si-am ajuns la concluzia ca aceasta schimbare nu se poate face fara un pic de "durere" ca sa-i spun asa. Orice schimbare intampina rezistenta, insa noi ca adulti nici nu realizam cat de usor e uneori sa-i faci pe bebelusi sa accepte o schimbare, ei sunt mult mai maleabili decat noi. Cu cat copilul e mai mic, cu atat inertia e mai mica. In 3 zile l-am facut sa adoarma singurel in leganus si in alte 2-3 zile sa adoama singur in patut. Am incercat sa-i fac tranzitia cat mai usoara, dar n-am cautat s-o lungesc pe multe zile. In loc de san i-am oferit suzeta (cu care nu era obisnuit pana atunci si pe care evident n-a acceptat-o din prima) si-n loc de bratele mele care sa-l legene i-am oferit leganusul. Ii dadeam sa suga si apoi il puneam in leganus (avea niste melodii frumoase de leagan), semiadormit. Normal ca mi-a plans, ii tineam suzeta cu mana caci nu stia inca sa traga din ea fara sa-i cada din gura. Normal ca s-a opus, dar nici eu nu m-am lasat. Stiam ca mai devreme sau mai tarziu o sa cedeze. Ca orice om, nici bebelusul nu poate rezista ore intregi fara sa doarma. Deci chit ca plangea, la un moment dat tot trebuia sa se supuna, sa gaseasca o cale sa adoarma in noile conditii. bebelusii sunt foarte adaptabili.
Iar ceea e era dintr-o data nou pt el, repetat la fiecare somn nu avea sa devina decat o noua rutina pt el si deci in timp urma sa devina un mod familiar de a adormi.
Cand am vazut ca incepe sa adoarma usor in leganus si ca nu mai era nevoie de prezenta mea langa el ca sa adoarma, am inceput sa-l pun in patut sa adoamra (n-am vrut sa-l las prea mult cu leganusul ca sa nu devina o obisnuita prea puternica (oricum nu e un somn comod pozitia in leganus). Parea oarecum ca am luat-o de la capat cand am inceput sa-l pun in patut, dar stiam ca nu e asa, ca el deja invatate o cale de a adormi singurel si deci ii va fi mai usor sa se adapteze la patut. Il puneam in patut, ii dadeam drumul la muzica de la leganus (asta ca sa pastrez ceva familiar si din vechea rutina de adormire, sa nu fie totul nou). Si cand incepea sa scanceasca nu ma duceam la el. Ma duceam la el doar daca incepea sa planga si atunci nu-l luam in brate, ci-l lasam in patut, il mangaiam, il pupam, ii spuneam nani, mami, nani (aceeasi rutina mereu) si-apoi iesem (nu zaboveam mai mult de 1-2 minute timp in care incercam sa-l potolesc, dar ieseam chiar daca el nu se potolea). La inceput s-a intamplat sa intru la el si de 15 ori, faceam ture in fatza usii lui caci nu mi-a fost usor, insa stiam ca odata ce se instituie metoda si va invata sa adoarma singur mersul la nani ii va fi o placere, nu un chin.
Chiar daca unelor mamici li se pare o metoda nepotrivita, eu consider ca cateva zile de chin si plans merita cu varf si indesat sa fie suportate si de catre bebe si de catre mine pt ca apoi sa avem cu totii un mers la nani linistit si impacat.
O sapt. mi-a luat ca sa zic ca da, a mers treaba. Dar nu pot spune ca de atunci nu a mai fost niciodata nevoie de revenirea mea in camera pana adormea. Dar pot spune ca dupa o sapt. dupa ce-l puneam in patut la nani erau zile cand trebuia sa mai intru o data sau de 2 ori sa-l potolesc, erau dati cand adormea fara sa mai fiu nevoita sa ma duc la el. In max o luna nu a mai fost nevoie deloc de ajutorul meu. Doar respectam aceeasi rutina mereu si el adormea singurel si gangurea fericit pana adormea. Normal ca in evolutia din lunile urmatoare au mai fost perioade cand mai facea figuri la adormit, dar eu insistam pe metoda si rutina, nu cedam si el se reintorcea la bunul obicei de-a adormi singurel fara probleme. Acum are 3 ani si tot asta face, adoarme singur fara ajutorul cuiva.
Cand a fost capabil sa adoarma singurel ziua, l-am pus sa adoarma singurel si seara, la culcarea de noapte. Insa trezirile de peste noapte pt supt au fost alta treaba. A continaut sa se trezeasca noaptea si sa ceara sa suga atat cat a fost nevoie (adica pana la 8 luni). Dar pe masura ce treceau lunile mai reducea cate-o masa (insa somnul de peste noapte nu i-a fost prea tulbure de cand a fost mic. Adica se trezea des pt supt, insa sugea semiadormit si nu avea probleme sa readoarma dupa ce-l puneam in patut).

In general modul cu adoarme un copil nu are intotdeauna legatura cu cat de des se trezeste el noaptea.

Cu adrian stiam deja povestea, avusesem succes cu alex si nici stiam ca mai devrme sau mai tarziu o sa-l invat si pe el sa adoarma singur. Situatia a fost diferita pt ca adrian fiind prematur si cu o serie de alte probleme atasate am decis sa dorm cu el in acelasi pat pana va creste mai maricel. Dar nu voriam sa las sa treaca 6 luni caci stiam ca cu cat creste mai mare, cu atat va fi mai greu.
Ziua l-am pus sa adoarma singur inca de la 2 luni, am speculat o faza in care am vazut ca tindea sa adoarma usor (adormise de cateva ori singurel si am profitat de ocazie sa-l pun la nani si sa adoarma singur). A fost relativ usor pt ca fiind asa mic nici nu prea s-a impotrivit (la alex am intampinat mult mai multa rezistenta).
De la 2 la 5 luni a adormit singurel ziua, insa la culcarea de noapte mergeam amandoi, adica ma bagam odata cu el in pat la ora 9 (ca sa pot fi si eu fresh pt a doua zi cand avea sa ma clareasca si alex, nu numai adrian).
Dupa ce-a facut 5 luni corectate am inceput sa-l pun la culcare seara in patut ca sa invete sa adoarma singur. Ei, insa de data asta am avut ceva rezistenta de intampinat. Odata pt ca el era obisnuit sa simta prezenta mea cand adormea, si-al doilea pt ca schimba si patul. Dar in 2 zile a cedat. Am mai avut alte 2 tentative anterioare de a-l pune seara la culcare singur, insa au esuat din cauza mea. Cand il auzeam plangand ma simteam vinovata (alex a fost un baietel puternic inca din prima zi, nu mi-a inspirat nicodata mila, insa adrian a fost atat de mci si de plapand ca mi-a fost teama ca orice stres sua soc poate fi prea mare pt el) si cedam si reveneam la vechiul obicei amandoi in patul mare. Dar a treia oara am decis ca trebuie sa ma tin de treaba caci stiam ca timpul nu e in avantajul meu si cu cat las mai mult timp sa treaca cu atat tranzitia va fi mai grea.
Si uite ca nu a fost nevoie decat de putina consistenta si motivare din partea mea sa ma pot tine de metoda. Odata ce adrian a inceput sa adoarma singurel, adica dupa cele 2 zile, totul a mers ca uns, nu am mai fost nevoita sa intru la el deloc (asa cum am facut pt o perioada la alex).

Dupa ce am procedat asa cu ambii baieti nu pot sa-ti spun decat ca sunt convinsa ca orice bebelus poate fi invatat sa adoarma singurel. Insa nu e la indemana fiecarei mamici sa gaseasca calea de a ajunge la asta. Nu insinuez ca nu orice mamica se pricepe (pt oricine poate fi educat in privinta asta asa cum m-am autoeducat si eu, nici eu nu m-am priceput, dar am cautat ici si colo sa aflu despre problema somnului si in final am gasit solutii). Spun ca nu e la indemana oricarei mamici din punct de vedere emotional. Plus ca e la mijloc si factorul motivatie: unele mamici ar da orice sa-si vada copilul ca adoarme singur (asa cum am fost eu), alte mamici nu-s la fel de motivate sa faca o astfel de schimbare in rutina lui bebe si atunci prefera sa se mai chinuie ele un pic (altele privesc adormitul in brate ca pe-un privilegiu, ca pe-o bucurie) decat sa-si supuna copilul la o astfel de schimbare. Optica e diferita de la mamica la mamica si nici una nu poate fi condamnata pt ca fiecare-si alege si-si fixeaza prioritatile.
Pentru mine a meritat cateva zile de chin si plansete pt a castiga in schimb un mod de adormire calm si linistit ani de zile dupa ce ei au invatat sa adorama singuri. Sunt mamici care au probleme cu adormitul copiilor si la 3 ani. Si cred ca cele cateva zile de plans sunt o nimica toata pe langa 2-3 ani de chin zilnic.
Unii copiii sunt mai "isteti" si gasesc si singurei calea sa adoarma singuri fra ajutorul parintilor, dar astea sunt cazuri izolate, as zice. Sau parintii l-au ajutat pe copil sa invete fara insa sa-si dea seama de asta, a fost in firea lucrurilor pentru ei si practic copilul a invatat inca de la aducerea din maternitate sa adoarma singurel.
Am vrut sa-ti impartasesc experienta mea din dorinta de a-t iarata ca exista solutii, am vrut sa-si impartasesc un mod de-a privi problema care paote te va ajuta sa gasesti o metoda pt problemuta voastra.
Stiu ca m-am intins mult, dar o astfel de chestiune nu poate fi explicata in 5 randuri, desi m-am chinuit cat am putut sa sintetizez.

"Tot ceea ce nu te doboara, te face mai puternic"
Alex - 5 Nov. 2004 si Adrian - 24 Aug. 2006 ......... poze I si www.flickr.com/photos/8947508@N02/" target="_blank">poze II

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sanziana27 spune:

Sper sa nu fiu considerata o mama scorpie, dar fiind mai mult singura cu copilul, pur si simplu simteam nevoia sa am cateva minute doar pt mine.
V-am mai zis pe noi ne-au chinuit cele 3 luni de colici....Pana la 2 luni a dormit cu mine in pat dar in landou, apoi l-am mutat in patut.
Cred ca vreo saptamana a durat adormitul singur.
Era un ritual: baia, mancat si pusul in patut (ii dadeam drumul la caruselul muzical), daca se termina melodia si nu adormea veneam iar, daca scancea, reveneam peste cateva minute, dar numai daca era plans!
Si acum doarme la el in camera (de la 7 luni) si la orice repriza de somn adoarme singur : pus in pat, paturica pe el, o pernuta-jucarie in brate cu care tot vorbeste si caruselul. Daca nu adoarme in 5 minute si il apuca plansul tare-tare il iau si ne mai jucam (asta se mai intampla ziua), dar seara fff rar.
Si am mai avut o fixatie sa nu-l obisnuiesc in brate, sa fie dependent de mine. Nu stiu de ce am urat imaginea: copilul in bratele mamei si mama gata sa faca o criza de nervi, daca lasa copilul jos il apuca isteriile. Am vazut cateva cazuri si nu am vrut sa ajung aici.
Stau tot timpul langa el, avem contact, dar cat mai putin in brate, acum nici nu mai sta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns IULIABRAILA spune:

ah fetelor, ati atins o coarda sensibila.
eu am 37 de ani, bebele l-am avut greut, dupa alt esec mare, dar...acum asta s-a rezolvat asa ca....intervine si mila si dragostea...ehhh
incerc si eu de 2 zile sa il las in patutul lui sa adoarma dar azi spre ex a miorlait vreo 20 de minute fara sa se intimple minunea...l-am luat pina la urma in brate si a adormit in 2 min.
si afara am probl, nu mai vrea sa stea in carut, cu toate ca i-a luat o chestie super, jucarii atasate de zici ca este pom de craciun nu alta. nimic. in brate sa vada el tot.
si asta numai din perioada de colici.
am noroc ca noaptea adoarme singurel,adik in pun in patut,ii dau sa pape, cu caruselul pornit si se rezolva repede.
dar in rest e o mare probl. nu vrea. pina la urma il inteleg, nici eu nu prea le am cu somnul.noaptea imi sint suficiente vreo 5 ore, dar sa fie neintrerupte.
MULTUMESC TRY si SINZIANA ! orice experienta impartasita e benefica, pt ca altfel ai senzatia de multe ori ca gresesti sau trebuie altfel facut. noroc cu instinctul....

IULIA, mami lui FLORIN MARIO/03.05.2007

Mergi la inceput