MAMICI DE ITALIA (2)
Raspunsuri - Pagina 13
Raluk31 spune:
quote:
Originally posted by MIKUTA4
Raluk eu nu am facut ceea ce spui tu dar ar fi bine sa iti intrebi dr,mie la 13 sapt mia masurat translucenta nucala si vineri ma duc sa fac morfologica.
Mikuta,cum anume ti-a masurat translucenta nucala si ce inseamna morfologica?
MIKUTA4 spune:
quote:
Originally posted by diana_g
La mine in familie nu e nimeni care sa sufere de vreo malformatie sau altceva.
Mai am o alta nedumerire cu privinta la locul de munca.Eu lucrez in 2 locuri-colaboratoare domestica si intr-o pizzerie-cu contracte de munca in ambele cazuri.Acum am ramas in concediu ca am avut niste probleme si doctorul mi-a recomandat odihna multa.Intrebare mea este:ma plateste cineva in timpul acesta?Amandoua sau doar una?Si salarul de unde il iau,de la ei sa de la INPS?Sper sa ma puteti ajuta ca de cand au aflat ca sunt insarcinata "sefii" mei au rams foarte dezamagiti,nici macar nu m-au felicitat sau de atunci,nici macar un telefon nu mi-au dat.Asa e printre straini,nu?
Va pup pe toate
diana_g 10
Hai sa iti spun ce mi sa intimplat mie,am lucrat ca si tine ca colaboratrice domestica la o fam timp de 5 ani,si de 4 ani incercam sa am acest binecuvintat copil si ei asta o stiau,cind am ramas insarcinata am avut niste scurgeri cu singe pe care pe mine ma speriat si ca si tine am intrat in concediu medical,dar greseala mea cea mare a fost sa nu le trimit certificatele medicale la timp si asa au prin momentul si mau licentiat,dar tu daca ai trimis certificatele datorilor de lavoro acum te duci la dr ginecolog care te urmareste si cerei un certificat cu gravidanta a rischio si apoi te duci la inspectoratul del lavoro de acolo iti va face un dosar si iti va da o foaie care trebuie sa o depui la INPS,de la INPS iti va da alta foie care va trebui sa o completeze datorul sau datori de lavoro si cu aceste acte vei intra sotto inspectorato te va plati INSP-ul.Scuzama cred ca nu team zapacit dar eu am facut toate astea numai ca fostul dator al meu de munca nu a mai vrut sa imi completeze foia aia si asa am pierdut,asa cum spuneai si tu asa este printre straini esti bun numai cit poti sa ii slugaresti.
Mirela 22+
SARA-MARIA
DARUL DE LA DUMNEZEU
diana_g spune:
Multumesc,Raluk!
Esti prima persoana care aud ca e nascuta in aceeasi zi cu mine.Ma bucur.Pupici
diana_g 10
MIKUTA4 spune:
quote:
Originally posted by Raluk31quote:
Originally posted by MIKUTA4
Raluk eu nu am facut ceea ce spui tu dar ar fi bine sa iti intrebi dr,mie la 13 sapt mia masurat translucenta nucala si vineri ma duc sa fac morfologica.
Mikuta,cum anume ti-a masurat translucenta nucala si ce inseamna morfologica?
Uite aici doua linkuri despre translucenta si despre morfologica:
ptr translucenta asta:http://www.ecografia.it/mc-ecografico.htm
ptr morfologica asta:http://www.gravidanzaonline.it/indagine_diagnostica/ecografia_fetale_morfologica.htm sper sa iti fi fost de ajutor
Mirela 22+
SARA-MARIA
DARUL DE LA DUMNEZEU
diana_g spune:
Mikuta-multumesc de sfat.Eu le-am dus in 48 ore certificatul medical,cu care in aceeasi zi am facut o recomandata la INPS(mi-o venit prin posta si dovada)si am trimis-o.De cateva zile mi-au trimis de la pizzerie certificatul medical stampilat de la INPS,recomandata si o alta hartie.Ce trebuie sa fac cu ele?Sa le duc inapoi la INPS?Cei unde am lucrat colaboratoare domestica nu mi-au zis numic.Le-am dus si lor copie dupa certificatul medical dar nu am primit nimic prin posta sau de la ei.Nu mai inteleg nimic.
Din pacate asa este,esti bun doar cand au nevoie de tine.Eu am stat la dispozitia lor 3 ani jumate,respectiv 2 ani,eram disponibila oricand la orice ora.Si cand am avut nevoie de o vorba buna,nimic mai mult,mi-au intors spatele si dimpotriva au incercat sa-mi ingreuneze situatia.Era lucru mare sa spuna"auguri",macar din gura,nu din suflet.Sunt straini,ce sa le faci.
Important e sa fim noi bine si sa ne dea Dumnezeu copii sanatosi.Ei sunt cei mai importanti pentru noi acum.
Pupici
diana_g 10
galuscuta spune:
quote:
Originally posted by diana_g
La mine in familie nu e nimeni care sa sufere de vreo malformatie sau altceva.
Mai am o alta nedumerire cu privinta la locul de munca.Eu lucrez in 2 locuri-colaboratoare domestica si intr-o pizzerie-cu contracte de munca in ambele cazuri.Acum am ramas in concediu ca am avut niste probleme si doctorul mi-a recomandat odihna multa.Intrebare mea este:ma plateste cineva in timpul acesta?Amandoua sau doar una?Si salarul de unde il iau,de la ei sa de la INPS?Sper sa ma puteti ajuta ca de cand au aflat ca sunt insarcinata "sefii" mei au rams foarte dezamagiti,nici macar nu m-au felicitat sau de atunci,nici macar un telefon nu mi-au dat.Asa e printre straini,nu?
Va pup pe toate
diana_g 10
Diana- eu dina doua saptamana e sarcina nu am mai fost la servici , ba ca am fost internata , ba ca am avut sangerari , asa ca pana la 4 luni am stat in malatia si mi-au platit salarul 100% (duceam la birou foaia de la medicul de familie).De la 4luni, am primit o hartie de la spital cu care am fost la Ispettorato del lavoro de unde mi-au dat in doua copii l'astensione obligatoria al lavoro pana la 7 luni cand intri in maternitate normala.Foile astea le-am dus la birou unde lucrez.Din momentul asta nu stiu cat voi primi din salar , scrie pe lege ca de la 80% pana la 100%,depinde de firma unde lucrezi.Inainte de a intra in 7 luni , trebuie complectat un formular INPS si trimis la ei .Nu stiu cine iti varsa salarul dar pe mine nici nu ma intereseaza ,sa fiu sincera , atat timp cat imi intra in cont.
Tin sa precizez ca lucrez intr-o firma destul de mare unde m-am simtit mereu bine primita si unde nu au facut niciodata diferenta(cred ca e rar ).Din fericire ma inteleg foarte bine cu responsabila personalului si ea imi zice ce trebuie a fac si unde sa ma duc.
16+
http://bd.lilypie.com/Xr8Mp2.png
mamii spune:
]cine sare la ?o tigarusha?
diana vin si eu cu un rasp umpic cam tarziu dar ata ete.Nici eu nu am lucrat 'pe bune' in italia.AM lucrat in familie deci nu iti pot zice care sunt regulile DAAAAR atata timp kt ai acte la ambele firme tre sa te plateasca integral amandoua!nu stiu exact cum se procedeaza cu inps
Eu am facut eco morfologica cam in sapt 23 dak nu ma inshel sau 25!
mamii spune:
eu sunt cu shmecheru in brate ma chinui sa il las in pat dar park ma pandeste cum il las cum deschide okii:))))))))))9
MIKUTA4 spune:
Pai smecherul e smecherul vrei tu sa il pacalesti nu ai sanse, nu sti ca patul are ace,pina la urma ne pui niste poze sa iti vedem si noi cavalerul?
Mirela 22+
SARA-MARIA
DARUL DE LA DUMNEZEU