Sunt bune tuciurile din fonta?

Sunt bune tuciurile din fonta? | Autor: Carmenbr

Link direct la acest mesaj

Cand eram mica stiu ca cei mai buni cartofi prajiti si cea mai buna mamaliga se facea in tuciul din fonta, acela greu. Am si eu unul de la mama si fac in el mamaliga cel mai des si rar de tot cartofi prajiti. Cineva mi-a zis ca tuciurile din fonta nu sunt bune, sunt daunatoare sanatatii si cum sunt cam Toma necredinciosul am zis sa intreb. Poate asa o fi si nu stiu eu.
Voi ce stiti? In ce faceti mamaliga sau cartofii prajiti?

3 anisori...uraaa!

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns emanuele4u spune:

Da, si eu stiu la fel, ca tuciurile din fonta sunt f nocive pentru sanantate. Multi inca le folosesc, fie ca nu stiu, fie ca nu dau importanta acestui aspect. Eu folosesc atat pentru mamaliga, cat si pentru prajirea cartofilor vas special pentru cartofi prajiti ( din acela cu gratar care impiedica raspandirea cartofilor prin toata cratita). La fel si pentru mamaliga - am un alt vas din acelasi material, dar fara gratar, bineinteles.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Stiu ca se gasesc niste tuciuri emailate care cred ca sunt ok, cat despre cele neemailate care contin in aliajul lor aluminiu, am inteles ca sunt periculoase pentru ca produc in timp Alzheimer. Am citit asta de curand intr-un articol medical aici in State.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)


Craciun 2006

Eva 2007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Eu nu stiu daca au aluminiu, nu ar fi atit de grele. Eu am oale din metal din asta greu, sint cele mai bune. Ale mele sint emailate, exista si fara email. Alea se dau cu ulei, ca altfel ruginesc.
In oalele astea se face cea mai buna mincare. Cautati pe internet Le Creuset, vedeti ce preturi au! Eu cred ca sint cam acelasi lucru cu oalele de tuci. Daca nu-l mai vrei poti sa mi-l trimiti mie...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

ete scirt acush tot ce este bun este rau,cica supa de pui este nociva ca are albumina shi e mai bine sa bem apa chioara,brinza de vaca are untura de porc
acush saracu tuciu ce a mai facut shi asta, ca a hranit generatzii shi s-a gasit generatziunea asta moderna sa-l dea shi pe asta la casat?pai bunicii nostrii numai din tuci au minact shi aveau o memorie mai habitir ca noi, cind incepeau cu poveshtile din'ainte de pashopt
ba miine chiar am sa fac gogoshi,ca sa-l onorez ca nu l-am trecut oceanul depomana shi sa nu creada saracutzul ca ma molipsit de alzheimer shi nu mai stiu sa fac "gogoashe"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina922 spune:

Principe, esti o dulce.
Si eu gatesc cu succes in oala de tuci, e minunata!
Daca ar fi sa ne luam dupa tot ce auzim, cred ca n-ar trebui sa mai mancam (E-uri, nitrati, conservanti, aspartam, etc), sa bem (apa cu plumb, DDT, etc), sa respiram (uraniu de la cernobal, fosfor), sa ne plimbam (canicula, asfalt topit, sine dilatate)...si atunci ce facem? Punem mainile pe piept si gata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Nu stiu sa spun daca prezinta sau nu vreun efect nociv DAR:
Stiu sigur ca mancarea (anumite feluri desigur) nu reusesc sa o obtin atat de buna cu nimic altceva.
Este acelasi lucru ca si atunci cand de exemplu fac un gratar pe foc din lemne, pe foc din carbuni pt gratar(mangal) pe suport de fonta sau in inox. Absolut fiecare are o cu totul si cu totul alta aroma.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro
Anul 2006 /Anul 2007 /Serbarea Ioanei
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcm spune:

Si noi avem un vas de fonta emailat in care fac cartofi prajiti si mamaliga. Cu succes.

www.articoledepetrecere.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns antosit spune:

quote:
Originally posted by principe

ete scirt acush tot ce este bun este rau,cica supa de pui este nociva ca are albumina shi e mai bine sa bem apa chioara,brinza de vaca are untura de porc
acush saracu tuciu ce a mai facut shi asta, ca a hranit generatzii shi s-a gasit generatziunea asta moderna sa-l dea shi pe asta la casat?pai bunicii nostrii numai din tuci au minact shi aveau o memorie mai habitir ca noi, cind incepeau cu poveshtile din'ainte de pashopt
ba miine chiar am sa fac gogoshi,ca sa-l onorez ca nu l-am trecut oceanul depomana shi sa nu creada saracutzul ca ma molipsit de alzheimer shi nu mai stiu sa fac "gogoashe"



De acord!

Anto
"Stau pe DC si asta imi ocupa tot timpul!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Balbina spune:

Nu cred ca sint nocive vasele din fonta, altfel nu ar fi produse si comercializate in prezent de firme serioase, cum ar fi Le Creuset, Lodge, Wagner si multe altele. Intr-adevar, mincarea facuta in acest vase iese f.f. buna. Eu din pacate nu detin nici o oala din fonta, dar tin minte mincarea facuta de mama mea, iesea exceptionala.

------------------
Numai bine,
Natalia si Vlad

Sa faci o femeie fericita e foarte usor... dar si foarte scump.
Poze
Implinita la 30 de ani
Lucrusoare pentru bb2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns akella spune:

Nu are nici un rost sa reluam discutia de la subiectul cu supa din carne... La cate descoperiri s-au facut in materie de "chestii" nocive, intr-adevar n-am mai manca aproape nimic, n-am mai bea, am arunca telefoanele, computerele etc....
On topic: mamaliga fiarta in oala emailata, civila, n-are farmec, iar oala iese greu la lumina dopo... Cartofii mai pot fi prajiti si in friteuza, sa zicem... Da' nici sarmalele n-au acelasi gust ca acelea pregatite in tuci... Parerea mea.

P.S. La cat fumez, nu mi-e teama ca patesc ceva de la tuciul din dotare... (are grija nicotina sa ma aranjeze inainte)...

Mergi la inceput