Mamici de martie-aprilie 2008 (3)
Raspunsuri - Pagina 15
bujo spune:
Servus burtici. Sunteti asa simpatice cum va bucurati de fiecare simptom Va invidiez putin dar nu din rautate. Ma faceti sa nu mai am rabdare sa raman din nou Numa ca mai tre sa astept macar pana la urmatorul ciclu. mi-e un dor de... Dar n-am unda verde pana nu se reface organismul complet. Si dup-aia... nu ne mai opreste nimeni. Pt "ingretzosate", sper sa va simtiti mai bine ca sa va bucurati de sarcina. la toate randunicile
bujo (asteptand din nou liniuta roz)
Olgutzika spune:
Ela, ai dreptate, esti departe . Din cate stiu, insa, spitalele din Craiova parca nu au ajuns sa fie aratate cu degetul pe la televizor, in plus, mai tinem si noi pumnii stransi...O sa fie bine , ai sa vezi!
Bujo, ai incredere!
Olga 7+
clauclau spune:
Olga, hai ca scapam noi de primul trimestru si sa vezi ce bine o sa ne simtim. O sa fim niste gravidute mandre tare!
Zozela, nu-ti fa inca griji cu nasterea, sti ca aceste 9 luni de sarcina o sa ne pregateasca perfect pentru nastere. In luna a noua ( cel putin la mine asa a fost ) voiam doar sa nasc mai repede pentru ca eram asa de greoaie. Asa ca o sa ne infrangem frica , o sa vezi!
Bujo, te asteptam din nou aici cat de curand!
Eh, am tras si eu un somnic de o ora, ma simt putin mai bine. De luni incep servicul, atunci o sa inceapa distractia caci saptamana asta am lenevit cat am vrut eu. Noroc ca Razvanel m-a lasat sa dorm de cate ori am vrut, stie ca sunt asa din cauza copilului din burta ( asa zice el).
CLAU 8+
vine bebe2!
mcoca spune:
Vin si eu cu vesti nu foarte grozave de la doctor :(.
In ciuda faptului ca sunt la 6saptamani si 4 zile de amenoree, sarcina nu are decat 5 saptamani si 2 zile. De fapt nu se vede decat sacul :((((. Doctorita a zis ca probabil obulatia s-a produs mai tarziu, dar nu este nici exclus faptul ca sarcina sa nu se dezvolte cum trebuie. RDV peste 2 saptamani la un centru ecografic si sa speram ca o sa fie bine.
Pana una alta mi-a dat sa fac HCG, toxo si rubeola. Sper ca HCG sa iasa bine, ca sunt foarte stresata in acest moment.
Vicky 6+
mcoca spune:
Uuff, am uitat sa spun ca mi-a facut si frotiu, pe care am fost o fraiera ca nu l-am refuzat, ca acum m-am trezit si cu o pata maronie pe chiloti (e adevarat ca mi-a zis sa nu ma ingrijorez daca o sa mi se intample).
Ce streeesss oribil.
Vicky 6+
bujo spune:
Vicky nu pune raul in fata si mai ales nu te stresa ca nu va face bine nici tie nici lui bb. Cel mai probabil sarcina e mai mica, cu caldurile astea ovulatia se da peste cap. Am auzit ca poti chiar sa ovulezi de 2 ori intr-o luna din cauza caldurii asa ca n-ar fi de mirare daca s-ar produce mai tarziu. Fii optimista, n-ai voie altfel
mcoca spune:
Bujo, din pacate la mine nu sunt calduri :(, In iunie iulie au fost temperaturi intre 18-25, deci ... Si in plus am un ciclu regulat de 28 de zile (de unde angoasa mea). Si in plus, plus, am facut dragoste numai in zilele 14 si 16, caci sotul meu era proaspat operat la genunchi :) ... ...
Vicky 6+
bujo spune:
vicky te inteleg perfect ca esti stresata dar nu ajuta la nimic mai ales ca mai ai de asteptat. Incearca sa te relaxezi si sa te autosugestionezi ca totul va fi bine. Iti tin pumnii si sanatate multa!!!
mcoca spune:
Bujo merci mult, ai dreptate. Asta incerc sa fac. Nu iti spun cate telefoane imi dadu mama sa ma incurajeze :). Oricum duminica vin in Ro, si saptamana viitoare o sa mai fac un eco la verisoara mea care e gineco (ca intr-o saptamana ar cam trebui sa se schimbe ceva). Si deseara o sun sa o stresez si pe ea :).
Inca o data un mare merci pentru incurajari.
A si, am citit ca dupa o sarcina pierduta sau un avort, ramai super repede gravida, asa ca iti tin pumnii.
Vicky 6+
Olgutzika spune:
Vicky, stai linistita! Mica sangerare dupa recoltarea frotiului este absolut normala. Daca insa devine abundenta, te sfatuiesc sa te duci la spital. Nu cred ca va fi cazul, insa! Oricum, stai cumintica in pat!
Cat despre varsta sarcinii, si eu sunt in aceeasi situatie. Am facut ecografie la fix 6 saptamani, cand s-a vazut totusi embrionul, insa dimensiunile lui corespundeau unei sarcini mai mici de 5 saptamani...Explicabil, intr-adevar, printr-o ovulatie tarzie. Atat ecografistul, cat si ginecologul mi-au spus sa nu ma ingrijorez! Mi-a fost recomandata inca o ecografie peste doua saptamani ( deci la 8s de la ultima menstruatie ), la care ar trebui sa se vada si cordul fetal. Refuz pana atunci sa ma ingrijorez in vreun fel! Ai facut tot ce puteai face, ai fost la medic, vei face analizele prescrise, grijile sunt un malus de care chiar nu ai nevoie!
Hai, fruntea sus, o sa fie bine!
A! Inca ceva: ginecologul mi-a explicat ca la varste atat de mici ale sarcinii, erori de 1mm ale embrionului pot face diferente mari. Masuratorile sunt de fapt proiectiile embrionului in plan orizontal, iar daca acesta este usor inclinat, automat proiectia lui este mai mica. Conteaza de asemenea, daca ecografia facuta este abdominala sau vaginala, de cat de performant este aparatul ( gandeste-te ca embrionul meu masura 1.9 mm ), la cat de format este ochiul medicului care executa masuratorile....Sunt atatea variabile, serios!!! Poate bebe e atat mic, incat gincoloaga/ ginecologul tau nu l-a putut vedea! Nu te ingrijora!!! Mai ai un piculet de rabdare pana la urmatoarea ecografie!
Olga 7+