Miraje (II)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns babyblue spune:

draga diana,

eu cred ca este imposibil sa te rupi de familia ta acum, sa divortezi sau sa te muti de langa el.
ceea ce ar trebui sa faci, ar fi sa te concentrezi mai putin pe relatia ta cu el (care fie vb intre noi, nu este capatul lumii), ci pe relatia ta cu fata ta, cu colegii, cu prietenii. sa te concentrezi pe meseria ta, pe examene, pe datoriile pe care le ai fata de tine insati.

parera mea este ca te uiti prea mult in gura lui..ce zice, ce face, cu ce te jigneste. lasa-l in banii lui cand o ia pe aratura, fara sa ma iei cuv cu cuv tot ce spune...nu o fi dracul asa negru nici cu el si dc te-ai maritat cu el, ceva ti-a placut la el. accepta-l asa cum e, adika nu cel mai calm sau atent barbat si incearca sa fi tu cea inteleapta.
cred ca si tu esti rea de gura si el la fel...unul trebuie sa cedeze. si dc vrei sa ramai in relatia asta, cedeaza tu. cu forta nu-l vei schimba, asa cum nici el nu te poate schimba pe tine.incearca sa te concentrezi pe ceva constructiv si atat. nu ce spune el sau tu. ci ce faceti amandoi in familia asta.
incearca calea diplomatiei cu el. cred ca in timp se va mai potoli si el.
pt ca dc nu vrei sa pleci din relatia asta, atunci chiar schimba tactica de abordare a problemei si in primul rand impaca-te cu tine insati in sufletul tau.

_

Babyblue va pupa pe toti!!

"Sunt doua pacate principale din care toate celelalte pacate se nasc: Nerabdarea si Lenea."

Mergi la inceput

si nu mai trai cu frica ca te va lasa ..te va parasi...probabil te temi de acest lucru, daca te gandesti atat de mult la relatia ta cu el.
e ok. o relatie cu bune si rele. ca si la altii. gradul tau de tolerabilitate este destul de ridicat. dar nu asta e important aici.

oricum nu vei fi capabila sa ai o relatie cu un barbat diferit de el, adica mai atent, mai rabdator, mai respectuos. pt ca adrenalina pe care ti-o da relatia asta (demonstrata prin fixatia pe care o ai de a te gandi atat de mult la el, la relatia voastra...obsesiv de-a dreptul) iti este necesara ca unui drogat. si lui la fel.

nu se va desparti de tine. nu acum. nu prea curand.
eu zic ca e timpul sa aloci maxim 1 ora pe zi, de meditatie legat de el si restul orelor legat de ce ai de facut tu. lucruri concrete.

_

"Sunt doua pacate principale din care toate celelalte pacate se nasc: Nerabdarea si Lenea."

Mergi la inceput

si sincer nu va inteleg de ce va alarmati atata. relatia dianei este banala, cu nimic iesita din comun. sunt atatea relatii cu diverse probleme, atatea forme de co-abuz...nu este viata dianei topul celor mai nefericite. nici diana, in topul celor mai abuzate.
haideti sa ne nu mai socam atata.

parerea mea este ca diana se lamenteaza prea mult, vorbeste prea mult si face prea putin. este si asta o forma de delasare, sa-ti plangi de mila.

in loc sa munceasca, sa invete si sa-si vada de lucruri concrete sta si se lamenteaza de ani de zile pe forum. diana dc ti-ai vedea de viata ta, la modul serios, sa stii ca intradevar ai deveni puternica si ai gasi solutii pt orice. nu lamentandu-te.

_

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

quote:
Originally posted by babyblue

si sincer nu va inteleg de ce va alarmati atata. relatia dianei este banala, cu nimic iesita din comun. sunt atatea relatii cu diverse probleme, atatea forme de co-abuz...nu este viata dianei topul celor mai nefericite. nici diana, in topul celor mai abuzate.
haideti sa ne nu mai socam atata.

parerea mea este ca diana se lamenteaza prea mult, vorbeste prea mult si face prea putin. este si asta o forma de delasare, sa-ti plangi de mila.

in loc sa munceasca, sa invete si sa-si vada de lucruri concrete sta si se lamenteaza de ani de zile pe forum. diana dc ti-ai vedea de viata ta, la modul serios, sa stii ca intradevar ai deveni puternica si ai gasi solutii pt orice. nu lamentandu-te.

_

ei,uite aici ai zis-o si tu bine...ca la primul mesaj..voiam sa zic,da' nu mai zic

Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

cred ca asta e esenta

babyblue

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns didadi spune:

Violeta, sa nu te lasi....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns violeta69 spune:

quote:
Originally posted by didadi

Violeta, sa nu te lasi....

la ce sa nu ma las?!
ca eu nu sunt nici de partea ei,nici impotriva ei....
si nimeni nu cred ca-i vrea raul...
din pacate,singurul lucru bun pe care-l poate face Diana acum e sa invete pt ca uite s-a cam apropiat funia de par....in 10 zile trebuie sa stea numai sa toceasca....
asa ca daca te mai vad aici,nici macar sa mai spui "buna ziua", uite ce te asteapta ....
restul o sa vina de la sine......acum tu nu vezi prea bine realitatea(si spun asta pt ca si mie mi-au trebuit vreo 3 ani sa ma dezmeticesc,sa ies din vartejul in care intrasem fara sa vreau)
sper ca tu sa te dezmeticesti mai repede pt ca tu esti o fata puternica(care vorbesti muuult prea mult )si ai avantajul ca mai sunt destule fete care nu cedeaza si nu te lasa sa te pierzi...
ia te rog tot ceea ce ti se spune ca pe un sfat...si treci peste critici tot invatatnd....dar asta,repet dupa examen!!

bafta,si oricum ar fi rezultatul noi suntem aici....

Vio,mamica de viitor "avionar"
*GRUPUL FETELOR FANTASTICE*

Tot ce se intampla, se intampla intotdeauna cu un motiv!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ipearina spune:

Diana, ai mai incercat pana acum sa intri la INM sau e prima oara cand dai acest examen?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns arcadia spune:

quote:
Originally posted by maru

cred ca asta e esenta

babyblue

Doamne'ajuta!

asta e intr-adevar esenta, dar numai dupa ce va reusi sa treaca peste problemele care provin din copilaria ei (in principal lipsa de incredere in ea si de respect de sine, de unde se trag si restul - psihicul labil, nehotararea, dificultatea de a se descurca singura, relatia cu un om abuziv, culpabilizarea).
Zice bine principe cand zice ca
quote:
pina nu ajunge sa se gindeasca la ea, sa se ajute intii pe ea, nu-si poate ajuta nici propriul copil, copilul are nevoie de o mama stabila emotional, nu blocata, o mama care stie sa se iubeasca pe ea ca sa poata iubi si pe cei din jur. daca nu stie sa se iubeasca pe ea, iubirea ei pentru ceilalti poate face rani

Diana draga, ideea cu atelierele de autocunoastere, sau cele de autoterapie e foarte buna. Cred ca ti-ar ajuta mult daca ai face lucrul asta, vorbeste cu principe sa te indrume. Cred ca tu, cu putin ajutor specializat, esti singura care poate sa te scoata din rahatul in care esti acum. Incepi sa-ti construiesti increderea in tine, nu mai privi lucrurile in negru, nu-ti mai fie frica de toate cele, elimina gandurile negative.
Exemplu: zici ca ti-e frica sa conduci, eu cred ca conduci foarte bine, doar ai o teama persistenta ca ar putea sa se intample ceva si nu o sa te descurci. Sunt sigura ca daca chiar s-ar intampla ceva, te-ai descurca foarte bine. Alt exemplu: zici ca ti-e teama ca IQ-ul tau sa nu fie slab, dar in adancul tau trebuie sa fii constienta ca esti desteapta, de altfel ai terminat o facultate, din exprimarea ta rezulta lucrul asta. Sunt in exprimarea ta unele greselute de genul a fost cazut din drepturi in loc de a fost decazut, dar asta nu inseamna decat fie lipsa de atentie, fie ca ai citit prea in graba si nu ai retinut corect cuvantul, nicidecum ca esti proasta.
Dupa aceea zici ca esti de vina pentru cum merge relatia cu sotul tau, iarasi nu e adevarat, pentru ca oricum ai fii tu, el nu are nici un drept sa se poarte asa cu tine, iar asta dovedeste faptul ca si el a fost abuzat in copilarie si urmeaza cu tine acel pattern. Tu NU esti de vina, dar ai datoria, pentru tine, dar in primul rand pentru fetita ta, sa lupti sa te schimbi, sa te echilibrezi, sa capeti incredere in tine si respect pentru tine insuti. Gandeste-te ca pentru orice exista o rezolvare, trebuie numai sa crezi si sa gandesti pozitiv. Orice s-ar intampla, sa nu spui niciodata situatia asta nu are iesire. Si trebuie sa-ti stabilesti prioritatile, sa vezi ce e cu adevarat important si ce nu, multe din lucrurile care ne fac viata amara sunt de fapt marunte si nu merita atata atentie cata le acordam. Fii mai relaxata, zambeste mai des, uita de griji si o sa vezi ca o sa te simti mai bine si lucrurile o sa inceapa sa se rezolve de la sine (sau asa iti va parea, dar contributia ta o sa fie majora chiar fara sa iti dai seama, doar datorita atitudinii).

Iar in ceea ce il priveste pe sotul tau, cred ca aceasta schimbare a ta nu poate sa faca decat bine relatiei voastre si ar trebui sa-l determine si pe el sa se schimbe. Si ramane de vazut daca violenta lui e patologica si irecuperabila (ceea ce nu cred). Eu zic ca sunt sanse mari sa se schimbe si el, odata ce tu vei initia schimbarea la tine. Sa nu zici acum ca de ce sa te schimbi tu si nu el primul, tu iti pui probleme si vezi ca ceva nu e in ordine, el nu. Nu stiu cum va evolua relatia voastra in viitor, poate veti constata ca va e bine impreuna, sau poate veti vrea sa va despartiti, dar cel mai important e sa va echilibrati, pentru ca lucrurile astea se pot desfasura normal si nu cu scenarii violente si abuzive cum se intampla acum.

In legatura cu examenul, e foarte greu, dar se poate lua. Tot ce trebuie sa faci este sa inveti cat de mult se poate, chiar peste limite, ca sa cunosti foarte bine toata materia de examen, asta e cel mai important. Si sa ai foarte multa incredere in tine, iti va fi necesara in special la interviu. Pentru testul de rationament nu-ti face probleme, sigur poti rezolva exercitiile, fii atenta insa sa nu zabovesti prea mult la fiecare ca sa-ti ajunga timpul, dar sa fii si atenta ce incercuiesti.

Ai grija de fetita ta in we, exprima-ti iubirea pentru ea fara sa fii stresata si fara teama, copilul iti simte sentimentele negative si va fi nelinistit din cauza lor. Stiu ca ti-e teama ca sotul tau sa nu strice tot, dar respira adanc si incearca sa pui in practica ce am scris mai sus. In primul rand nu il mai privi ca pe un dusman, pentru ca si el are nevoie de ajutor ca sa-si depaseasca problemele. Incearca sa uiti deocamdata raul pe care ti l-a facut si care ti-ar da dreptul sa nu mai simti nimic pentru el, nu uita ca si el a fost abuzat. Fii tu cea puternica si trage-l si pe el dupa tine la inceput, si spune-i in continuare tot ce te deranjeaza, cat poti de calm si de relaxat, fara sa-l blamezi. Arata-i si lui iubire, daca o mai simti. Stiu si ca o sa-ti fie greu al inceput, dar eu iti tin pumnii, la fel ca si toata lumea de pe aici. Curaj, nu esti singura, lumea iti este prietena! Dar trebuie sa incepi sa inveti sa ai incredere in tine si sa ai o parere buna despre tine, sa crezi ca te poti descurca si sa lupti pentru ceea ce vrei cu adevarat.

Te pup si iti doresc tot binele din lume!

Mami de Calinut Gabriel (8 mai 2007)

Poze bebe

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

quote:
Originally posted by arcadia
Gandeste-te ca pentru orice exista o rezolvare, trebuie numai sa crezi si sa gandesti pozitiv. Orice s-ar intampla, sa nu spui niciodata situatia asta nu are iesire. Si trebuie sa-ti stabilesti prioritatile, sa vezi ce e cu adevarat important si ce nu, multe din lucrurile care ne fac viata amara sunt de fapt marunte si nu merita atata atentie cata le acordam.
Mami de Calinut Gabriel (8 mai 2007)

Poze bebe

Arcadia, binevenit mesajul tau si plin de bun simt.

http://www.sonia.as.ro/

Mergi la inceput