Un nou test pt. risc SD?!
Raspunsuri - Pagina 3
azzura spune:
am facut dublu test la 13 sapt +2zile.Rezultat: calcul de risc prenatal nu indica risc de malformatii dar valoarea beta HCG este crescuta 188(valoare normal ar trebui sa fie sub 0.1).De asemenea risc trisomie 18 este 1/10000,risc SD 1/74(valore normala 1/250),risc de varsta la temen 1/900, risc combinat 1/488(val.normala 1/250).A mai fost cineva in situatie asemantoare?Ma sperie mult valoare mare a Beta HCG!
roli25 spune:
Azzura mie mi-a iesit riscul de SD 1/250 si am recomandare pt. amniocenteza. Este cea mai sigura analiza prin care afli exact cum este bebe. Testele astea nu au nici o relevanta, din pacate. Au existat cazuri in care testele au indicat valori de risc mare si amnicocenteza a dovedit ca bebe era sanatos, dar si situatii inverse, in care mamele au stat linistite pt ca testele au iesit bine, in schimb bebe a avut probl. la nastere.
Sfatul meu este sa faci amniocenteza ca sa stai linitita tot restul sarcinii.
Roli 14+ si mamica lui Marc (9 iunie 2006)
http://bd.lilypie.com/uGYJp3.png
azzura spune:
Am fost la medic si mi-a dat trimitere pt.triplu test(in prima zi a saptm 17 eco apoi a doua zi sange).Mi-a spus ca primul nu a iesyt prost, dar este "ceva" in neregula cu valoarea HCG.De aceea, ea imi recomanda TT,si apoi daca eu sunt de acord si imni este tt pozitiv -amniocenteza.dar am indoieli:daca si la amnio iese prost pot avea oare curajul sa nu-l pastrez pe bebeb mai ales dupa ce l-am vazut cum misca?Am inteles de asemenea ca este si destul de scumpa analiza(peste 10 mil).Poate avea si rezultatul de la amniocenteza erori, si cat de mari?Daca v-ar iesi rezultatul prost ati putea renunta la bebele vostru?
mcrissa spune:
quote:
Originally posted by azzura
am indoieli:daca si la amnio iese prost pot avea oare curajul sa nu-l pastrez pe bebeb mai ales dupa ce l-am vazut cum misca?Am inteles de asemenea ca este si destul de scumpa analiza(peste 10 mil).Poate avea si rezultatul de la amniocenteza erori, si cat de mari?Daca v-ar iesi rezultatul prost ati putea renunta la bebele vostru?
citind mesajul tau mi-au dat lacrimile.daca am putea renunta la bebele nostru?cea mai grea intrebare.acum cateva luni am pierdut un bebe la 16 saptamani, sarcina oprita in evolutie.doctorii au spus ca probbail din cauza unor defecte genetice.atunci am plans, am fost disperata si-l intrebam pe Dumnezeu de ce mi-a luat copilasul.ca si bolnav daca era , era copilul meu.acum am mintea mai limpede si cred ca a fost mai bine ca s-a intamplat asa.am o prietena care cu toata ca medicii i-au spus sa renunte la sarcina ea nu a vrut si acum are un copilas foarte bolnav.ea acum imi spune sa fiu fericita eu ca natura a ales in locul meu si ca nu mi-a fost dat sa nasc un copil cu probleme ca ale ei.
eu sper din tot sufletul sa iasa bine analizele urmatoare! pentru voi.
Cristina in asteptarea mormolocului
roli25 spune:
Rezultatul amniocentezei e sigur in proportie de 99.9%. E foarte greu sa treci prin asemenea momente si ma rog sa ne ajute D-zeu sa avem cu toate copilasi sanatosi. Dar in cazul in care se detecteaza vreun defect genetic, merita oare sa dam aducem pe lume un copil care se va chinui toata viata?
Eu am trecut prin incertitudinile astea la primul copil cand am avut TT cu risc 1/175 la 34 de ani si nu am fost om pana la amniocenteza, care a iesit buna si D-zeu mi-a dat un copil minunat. Acum din nou sunt in aceeasi situatie, astept cu disperare amniocenteza.
D-zeu este langa noi si ne ajuta
Roli 15+ si mamica lui Marc (9 iunie 2006)
http://www.helpsonia.com/
Claudia81 spune:
Buna . Sunt noua pe aici.Problema mea este ca am facut varicela pe cand nu aveam nici o saptamana de sarcina .Imi doresc f mult copilul ,dar il vreau si sanatos.Va rog daca ati trecut prin asta ajutati-ma.un sfat va rog.Multumesc.
azzura spune:
Mutumesc pt incurajari.Cu ce doctor ai facut amniocenteza si act te-a costat?Am citit ca se pot oferi niste rezulatate preliminare -FISH-intr-o zi sau doua si abia dupa 2 saptm rezultatul final.La tine cum a fost?
roli25 spune:
Recoltarea mi-a facut-o medicul meu (Poiana/Polizu), iar analiza mi-a trimis-o la Geneticlab si rezultatul l-am primit dupa 2 sapt. Asta a fost acum 2 ani. Acum imi va trimite analiza la Medsana pt ca se pare ca in ultimul timp Geneticlab a dat erori.
Roli 15+ si mamica lui Marc (9 iunie 2006)
http://www.helpsonia.com/
georgi_ana25 spune:
dragi gravidutze vad ca va confruntati cu problemele cu care ne-am confruntat si noi la inceput de sarcina parerea mea este ca nu prea are rost sa va impacientati pentru ca toate rezultatele testelor astora sunt probabile nu sigure...nu stiu daca v-ati informat dar la noi in tara toti doctorii din Bucuresti recomanda aceste teste indiferent de varsta mamelor, in strainatate aceste teste sunt recomandate numai mamicilor care depasesc varsta de 36 de ani si acolo sunt gratuite, exista si exceptii cand in urma ecografiilor se nasc suspiciuni si sunt trimise si mamici mai tinere la aceste teste...numai la noi in tara sa trimit aiurea mamicile provocandu-le si stres si indoieli...eu am avut incredere in doctorul meu si nu am facut aceste teste pentru ca la ecografii mi-a iesit un bebe perfect dezvoltat si sanatos...o prietena buna a avut nefericirea sa isi faca amnio si sa ii iese risc de SD si la aproape 6 luni a dat copilul afara, ulterior constatandu-se ca bebelushul era perfect dezvoltat si sanatos...ganditi-va bine ce alegeti ca mamele noastre nu mai faceau tot felul de porcarii si ne-a nascut sanatosi...
plus ca la noi in tara aceasta tehnologie este noua si fiecare interpreteaza rezultatul dupa pricepere si instruire...daca va duceti la 3 centre diferite si rezultatele vor fi la fel de diferite...
haideti ca m-am lungit cu vorba...ideea e sa aveti incredere si sa nu va stresati ca nu e draq atat de negru
georgiana33+ Andreea Cristina
silana spune:
Dragele mele gravidute stresate , din tot ce am citit eu pana acum triplu test , bi test etc sunt intr-un mare procent irelevante . probabil ca in Romania te pune sa faci toate testele astea ca sa le maresti buzunarele medicilor . Este un lucru extraordinar de crud. Singurul test relevant este amniocenteza care se face dupa 18 saptamani , obligatoriu dupa 35 ani , iar la cele mai "tinerele" este recomandata doar cand la ecografie ceva nu este in regula. Deci nu va mai chinuiti inutil faceti analizele trimestriale , ecografiile 3d , 4d si atat.. Daca sunt probleme amnio e cea mai sigura , facuta de un doctor bun .
va pup , sarcina usoara , nastere usoara.