Rulouri metalice exterioare

Rulouri metalice exterioare | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Ma intereseaza ce stiti despre rulourile exterioare de aluminiu.
Are cineva? Ce rol au? Si cu ce pret le-ati facut?

mersi

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro. Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olim spune:

noi am facut la cluj si ne-au costat 5 ruloruri cu deschidere/ inchidere manuala 1640 de euro.Erau de la firma fakro si erau pt geamuri de mansarda.Daca te ajuta cu ceva aceste informatii.

+22 si Alexendru Marius

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

are cineva rulouri exterioare? ma intereseaza daca asigura si ceva protectie fonica, nu numai protectia impotriva soarelui......care ar fi mai bune? de aluminiu, de lemn, de pvc?!

Mami de fetita si de baietel

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristiama spune:

Am eu, la toate geamurile pt ca stau spre sud la ultimul etaj si ne cam coacem vara.

Le-am facut cu o firma din Harghita, f multumiti am fost, am pus niste jaluzele care se pot si indeparta de geam, ca la o adica sa intre si lumina dar totusi sa ai protectie de soare.

Au fost scumpe, am dat pe 3 geamuri + o usa de terasa 2000 euro.

Pt noi a fost o idee super buna, le las inchise cand plec la servici si gasesc acceptabil in casa, inainte nici nu puteam sta in casa de cald.

Cat despre protectie fonica, din pacate se dau niste gauri in tamplaria termopan si ai mai mult zgomot in casa, nu mai putin. N-am stiut noi, cred ca puteau sa treca firul prin zid. E un fir electric ca sunt cu un motoras care le ridica automat.

Aluminiu, absout!
PVC-ul nu asigura izolatie termica, astea ale mele sunt din aluminiu si cu un gol la interior, pe exterior iti arde mana si la interior sun reci.
Lemnul se deformeaza, trebuie revopsit, eu stau la et 10, cum sa fac asta la cativa ani o data?

Mergi la inceput

multumesc mult Cristiama. Da, am vazut ca sunt f scumpe...pe mine ma interesa protectia fonica, am inteles ca se pot monta si in zid, la aprox 5-10 cm de geam in toate partile. Oare atunci ar asigura si ceva protectie fonica?

Mergi la inceput

Nu au cum sa asigure esantare fonica pt ca nu sunt etanse: se misca pe niste sine cu joc, au un spatiu intre ele, etc.

Dar geamurile termopan nu sunt suficiente? Poti incerca sa izolezi peretii, polistirenul e un f bun absorbant fonic.

Sau solutia finala, doar pt tine nu si pt copii mici, niste frumoase dopuri de urechi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Eseea - cele din aluminiu asigura izolare fonica. (au lamelele umplute cu spuma poliuretanica ).

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Catalina,

Ai tu? Izoleaza zgomotul ale tale? Le tii complet inchise?
Ca eu am de-ale cu spuma, doar ca lamelele nu-s perfect lipite decat la pozitia maxima la care parca ai zid in loc de geam, care pe mine ma deprima si chiar si atunci intra zgomot, MULT zgomot.

Dar ce-i drept ca le-am luat pt protectie solara, si rolul asta il indeplinesc cu brio.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catalina2307 spune:

Citat:
citat din mesajul lui cristiama

Catalina,

Ai tu? Izoleaza zgomotul ale tale?
cristiama

Da, izoleaza tot (inchise ). Eu le am de la "Alumil". Sunt ceva mai scumpe dar cred eu, merita.

coltul meu de rai

Mergi la inceput

Catalina, imi dai ceva sperante!!

fetelor, uitati povestea noastra halucinanta deja, parca suntem in filme SF :

http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140067

Deci Catalina, ce crezi, astea ne-ar putea ajuta??

Cristiama, si sa fie cat 5 ziduri nu m-ar deranja, crede-ma!

Mergi la inceput

Eseea,

Ati cumparat apartametul sau stati cu chirie? Daca e cu chirie eu zic sa-ti mai cauti!

Noi stam intr-o intersectie, e superb, vizavi e un parc imens, verde, zona buna... da tot ma bate gandul sa ma mut din cauza zgomotului.

Geamurile au mai rezolvat o parte din problema avem Veka.
Am pus polistiren pe peretii exteriori, pt ca iesisem cu camerele in balocon, am vorbit cu vecinii si ne-au lasat sa placam pe exterior, sub mocheta e un material cica fonoabsorbant, jaluzelele exterioare din pacate nu izoleaza deloc.
Iarna nu e asa de rau, da vara fara dopuri nu pot sa adorm!

Catalina, nu-i da fetei sperante false, esti sigura la ca tine e zgomot?

Mergi la inceput