nelamuriri
![](images/user_woman.png)
Buna Tuturor!
Sunt noua pe aici dar sper sa ma acceptati.
Tocmai am venit de la un control ginecologic de la care nu am priceput mai nimic si de aceea sunt cam dezamagita de modul in care suntem tratate cand mergem la dr, in fine poate ma lamureste cineva dak dr nu a putut face asta.
Vreau sa raman insarcinata dar am facut echo si am foarte multe chisturi ovariene ,o rana pe col.sper sa nu pun intrebari prea anapoda dar sunt la prima experienta de genul asta si nu prea am habar de multe chestii,recunosc...insa as dori sa aflu cat influenteaza aceste doua lucruri sarcina sau faptul ca nu pot ramane insarcinata?
Va multumesc
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Tdi/Tdi.jpg)
Tdi spune:
Bine ai venit pe forum!
am citit problema ta...nu mi se pare de nerezolvat insa va trebui sa ai multa rabdare.
in primul rand gaseste un doctor care sa iti explice clar si in care sa poti avea incredere.
in al doilea rand va trebui sa tratezi rana de pe col (nu e foarte greu, se face un examen inainte ca sa se vada daca rana nu e infectata sau mai stiu eu ce, apoi cauterizare - doare putin dar trece repede).
chisturile ovariene vor trebui tratate si astea, daca totusi nu sunt mari si ramai insarcinata poti sa ai o sarcina normala fara probleme, eventual sa-ti dispara si chisturile ptr. ca in timpul asta ovarele sunt in repaus.
repet, gaseste un medic competent care sa decida ce si cum faceti.
ps. eu am (avut) PCOS, ovare polichistice...desi f. greu, am reusit sa raman insarcinata si totul a fost ok, ca masura de precautie am luat utrogestan in primele 3 luni. acum nu mai am nici un chist ca s-au resorbit toate in timpul sarcinii.
daca mai ai intrebari iti stau la dispozitie.
Album Alyssa
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
mcm spune:
Tdi ti-a dat un raspuns corect. Poti ramane insarcinata cu chisturi pe ovare dar rana pe col trebuie tratata inainte de a ramane insarcinata pentru ca in timpul sarcinii se poate agrava si nici nu poti face tratament pentru ea. Ideal este sa o cauterizezi (depinde si de marimea ei), eu nu prea am auzit sa dispara cu tratament. Daca vei cauteriza rana pana se vindeca locul va mai trece o luna, o luna jumatate (timp in care nu vei putea ramane insarcinata).
Sanatate.
www.articoledepetrecere.ro
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)