Pb asemanatoare cu a lui SKOSA
Cred ca am o pb cumva asemanatoare cu a lui skosa,mai precis ,de la serviciu mi se spune ca nu-mi pot lua imediat dupa nastere concediu de crestere a copilului.Sustin cei de la personal ca IN MOD OBLIGATORIU trebuie luat dupa nastere concediu post natal(lauzie) si apoi dupa terminarea acestuia pot trecde in concediu de creste al copilului.
Pe de alta parte spun ca nu pot beneficia de banii rezultati din contractul de asigurare suplimentara decat daca sunt in concediul de crestere copil.
Ce pot face in situatia asta?
care este adevarul?Si ce articoloe de legi,ce legi pot eu invoca in situatia data?
va multumesc mult!
KORINA & BB STEFAN
Raspunsuri
nela spune:
Problema este nu ce articol de lege trebuie tu sa invoci ca sa ii combati ci dimpotriva ce articol de lege sau norma sau ordin sau precizare interna invoca ei in momentul in care iti refuza niste drepturi.
S-auzim de bine!
Nela
ili spune:
Sa nu duci certificate numai pana la nasterea copilului,imediat dupa nastere sa faci cerere pt CIC,si asa sa complectezi si sa semnezi Anexa 39,pe care daca e vorba de maternitate trebuie trecut nr,serie Certficatului,daca ceri CIC-ul atunci nu trebuie numai barat la CIC si trecut Codul Numeric Personal al copilului.OUG 23din 14.04.2003 spune ca angajatorul calculeaza maternitatea si CIC-ul din salar+asigurare.
Citeste cele doua sticky de pe pagina .
ili
korinna spune:
Multumesc mult pentru sfaturi.sa zicem ca intr-un fel am rezolvat-o!Am discutat direct cu directoarea de la CJPAS so Oficiul fortelor de Munca.A spus ca e perfect in regula sa-mi iau CIC cand vreau,ca nu e obligatoriu sa trec intai prin Cpost natal.
Acum...stiti ce ma enerveaza???ca asta de la mine de la serviciu ma pune pe mine sa intreb...dar ea nu se intereseazadirect la Asigurari,desi i-am dat numele si nr de tel de acolo...Asta ori e rea vointza...ori e nepasare..imi spune:"lasa ca avem timp sa vedem"....pai eu am nevoie acum de bani...ca am o gramada de cheltuieli acumulate
Concluzia:Ca la noi...la nimeni!
KORINA & BB STEFAN
ili spune:
Asa e la noi,poti trimite un email la cnpas@xnet.ro,si raspunsul sa duci la contabila ,dar ai dreptate nu tu ar trebui sa clarifici si sa rezolvi ca ea primeste salar.
Nu stiu de ce se gandeste asa ,banii ce iti revin nu da din buzunarul ei nici din firmei ,se scade din fondul datorat catre stat ?
De ex: un banii pt luna aprilie trebuie sa fie platit in cursul lunii mai, declaratiile,Anexele 39,statele firma depune pana la 20.mai.
succes in continuare
ili