despre spitalele si doctorii unde ati nascut

Raspunsuri - Pagina 25

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anamari spune:

eu am nascut atat in Romania cat si in USA...sigur America e mult mai bine(Mercy Hospital, se cheama)-am avut camera separata, atat pentru travaliu/nastere cat si dupa aceea, cu toalta proprie- cu tot ce imi trebuie inauntru-chiar si prosoape, sapun...si WC-ul era acoperit cu o banda pe care spundea "sterilizat"-adica e ok sa-l folosesti, sa si stai pe el de vrei.Buton la pat -puteai sa chemi asistenta pentru orice iti trece prin cap ca ai nevoie. In ziua plecarii m-au uitat cu micul dejun, si a venit asistenta sa ma intrebe daca am mancat-si am spus nu-si atunci a chemat infirmiera cu o portie si cand am spus ca eu nu mananc oua prajite au dat telefon la bucatarie sa-mi trimita friganele in schimb. Nu iti fac asistentele toaleta -ci iti dau un aplicator si te invata pe tine cum sa o faci-iti dau si solutia de iod necesara. nu trebuie sa aduci pampersi de acasa-din contra pleci cu pampersi, carpute umede, tricoase, caciulite-ma rog tot ce le ramane in plus dupa ce externezi copilul...copilul pot sa il tii in camera cu tine sau in "nursery", ...Filantropia, in Romania, eu mi-l amintesc curat-suficient de curat sa nu-mi fie scarba sa-mi fac dus , asistente ok-chiar dragute -eu am avut noroc de una speciala, care a avut grija de mine de parca ii eram cunostinta-a folosit solutie de iod pentru toaleta-asa cum trebie folosit- mi-a dat o crema pentru sani, mi-a facut toaleta de cate ori era nevoie-nu doar de 2 ori pe zi si m-a invata cateva lucruri de baza...La salonul de bebei, asistentele au fost si ele dragute-numai doctorita a fost scarboasa-noroc ca alex a fost sanatos si n-am avut nevoie...si asta fara sa dau multi bani-ca nu am avut de unde.

anamaria-lia-21.10.2004 si alex -24.08.1993
http://community.webshots.com/user/anababa100
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dixie spune:


Pentru fetele care au nevoie de sfaturi in aceasta perioada... le recomand doamna doctor Magda (Magdalena) Petrache de la Polizu pe care o gasiti si in Medicover Grozovici.

Numai de bine, sfaturi pertinente si date la timp, nastere fara probleme... deci din cauza asistentelor care se dadeau de ceasul mortii si imi recomandau cezariana... ca nu coboara copilul... mai tarziu am aflat ca aproape la toata lumea aveau acelasi lucru de spus, de parca copilul trebuia sa coboare ca pe tobogan si pe urma sa se urce direct pe bicicleta ;) ...

In fine, v-o recomand din tot sufletul daca vreti sa aveti un doctor care sa va raspunda la telefon la orice ora din zi si din noapte (daca nu era disponibila dadea beep inapoi...).

Bafta fetelor care urmeaza sa nasca!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama radului spune:

in prima faza am vrut sa nasc intr-un spital unde conditiile de"cazare" erau mai de doamne ajuta...dar pe urma m-am sucit...din cauza unei doctore peste care am dat si care mi s-a parut un pic cam superficiala...astfel m-am reintors la doctorul meu cel dintai...
asadar am nascut la giulesti...cu dl doctor PUIA SORIN...O MINUNATIE DE OM...II MULTZUMESC DIN TOT SUFLETU'...este mare lucru sa-ti gasesti un doctor care sa se implice direct...sa fie alaturi de tine..sa ai incredere in el...si sa fie un profesionist...eu am spus ca nu conteaza spitalul..cat stai internata??? 4-5 zile maxim...pe urma te duci acasa...la mine a contat mai mult sa am un doctor bun...cu care sa ma inteleg si in care sa am incredere...
cat despre spital ce sa zic...arata destul de rau...personalul...depinde in ce stare eshti...eu le-am ignorat total...cat despre shpaga...am observat ceva...daca le dadeam ...sau nu le dadeam...comportamentul era acelasi..asa ca am lasat-o balta...
atata timp cat dl PUIA[MEDIC] avea grija de mine...restul nu ma mai interesa...




Pentru parinti... despre copii!
[/quote]

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasa spune:

Doctorul Serban Nastasia de la Spitalul Cantacuzino! De nota 10! Tinar, excelent profesionist, cu rabdare si cu mult bun simt, un domn, care nu asteapta cu mina intinsa ca sa-si faca datoria. Il recomand oricui are nevoie de un doctor si de un om exceptional.
Spitalul este acceptabil. Foare curat la terapie intensiva, curat in saloane si la bebelusi, murdar la toalete. Este dotat cu aparatura noua si are medicamentele necesare, ceea ce este foarte important. Asistentele de la nasteri au fost foarte dragute, cele de la copii- niste scirbe carora oricit le dadeai tot asa ramineau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laliq spune:

Trimise - 28/12/2004 : 15:18:22
--------------------------------------------------------------------------------

posted by Mickyyy:
Chiar joi am fost la control la Radoi si am ramas surprinsa ca stia de existenta forumului de aici, ba chiar mi-a raspuns la postarea mea de mai sus (nu stiu daca raspunsul a fost la "nimereala" sau chiar a citit mesajul meu) si mi-a explicat ce s-a intamplat cu mamica ce a pierdut sarcina la 39 de saptamani (avea un alt RH decat cel care fusese "declarat"). Apreciez gestul, oricum eu aveam incredere-n el si fara acele explicatii!

Mickyyy,

Sunt fosta pacienta a doctorului Cristian Radoi. Cea careia i-a murit copilul in saptamana 37 de sarcina (nu 39). Constat cu amaraciune din mesajul tau ca acest “om” m-a scos pe mine vinovata pentru moartea copilului. Poate e bine sa stii ca eu am declarat RH-ul pe care il aveam dintr-o analiza facuta in urma cu mai multi ani. Nu cred ca e obligatia pacientului sa stie/suspecteze ca are un rezultat gresit la o analiza. Stiind cat e de important factorul RH pentru o gravida (cele cu RH negativ intra din start in categoria celor cu risc crescut pentru sarcina), cred ca e de datoria obstetricianului sa verifice acest rezultat. In cazul meu Dr. Radoi nu a considerat necesar sa vada un rezultat RH.
De altfel, cand l-am intrebat de ce nu mi-a mai facut sau recomandat nici o ecografie dupa saptamana 31, raspunsul dumnealui a fost ca “nu poate abuza de resursele centrului medical daca nu are nici o suspiciune care sa necesite astfel de investigatii”. Probabil din ratiuni economice nu a cerut nici determinarea RH.
Pentru informare, nu din cauza incompatibilitatii RH a murit copilul, dar daca s-ar fi stiut din timp ca sunt RH negativ poate sarcina era mai atent monitorizata si Ilinca, o fetita de 3900 grame s-ar fi nascut vie, nu moarta.
Iar faptul ca dupa consultatia din sapt. 38 m-a trimis acasa cu un copil mort in burta banuiesc ca nu ti l-a mai mentionat dr. Radoi. O fi uitat.
Povestea e lunga si pana acum am considerat ca nu e bine sa scriu pe acest forum prin ce-am trecut, intai pentru ca e o experienta personala cumplita si apoi m-am gandit ca nu merita sa discreditez in public un doctor pentru ca experienta mea poate e irelevanta pentru multimea de succese pe care dansul le-a avut pana acum.
Gestul dumnealui de a-ti oferi fara sa intrebi niste explicatii referitor la cazul meu eu il interpretez altfel decat tine. Sper ca nu te superi.

Mult succes in continuare.
Larisa



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Larisa, ce tragedie ti s-a intamplat ! Doamne cum e posibil !! Si eu am fost la dr. Radoi o singura data, nu mi-a inspirat ceva bun si am renuntat la el.
Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crissi spune:

intradevar, mare nenorocire tzi s a intimplat , Larisa, iar io, probabil ca si tine, interpretez ca a vrut sa se scoata din rahat, stiind de D. C. , de aia a vb. despre asta fara sa fie intrebat....

crissi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Larisa, imi pare rau ca tu ai fost cea care a trecut prin aceasta experienta neplacuta. Imi inchipui ca-i cumplit sa-ti pierzi bebelusul in ultima luna de sarcina, indiferent de motive.

Nu vreau sa-i iau aparearea doctorului Radoi, dar in cazul meu chiar n-am nimic sa-i reprosez. Si sincer, mi-a povestit mult mai multe decat am scris eu pe forum (nici eu n-am considerat necesar sa povestesc aici totul). Si mi-a povestit si ca ai fost la control cu o zi inainte si i-ai spus ca bebelusul misca, desi el murise de 2 sau 3 zile.
Nu vreau sa ma transform in avocatul nimanui, oricum nu sunt medic sa-mi pot da cu parerea ce s-a intamplat in cazul tau sau cine a fost de vina. Poate ca mi-a povestit ce s-a intamplat pentru ca se simtea cu musca pe caciula, poate vina era a lui si a incercat sa o justifice cumva sau poate chiar n-avea nici o vina si atunci a incercat sa-mi explice problema privita din punctul lui de vedere.

Oricum eu sunt la a doua sarcina sub urmarirea lui si am facut si RH-ul, am facut si ecografii (ultima mi-a recomandat s-o fac la 35 de saptamani) si toate la recomadarea lui, nu de capul meu. Stiu ca si medicul de familie care iti urmareste sarcina e obligat sa iti dea sa faci analize pentru determinarea RH-ului iar analizele astea sunt gratuite.

Fiecare a avut experienta lui cu un doctor sau altul, asa cum eu am o parerea foarte proasta despre dr. Suciu (primul la care am mers cand am ramas gravida, si la care am renuntat in favoarea lui Radoi) e normal ca si altii sa aiba o parerea proasta despre Radoi. Eu nu pot sa vorbesc aici decat din experienta mea, fiecare citeste si ia singur ce decizie crede el ca-i mai buna atunci cand alege sa mearga la un doctor sau la altul. Eu am ales sa merg la Radoi si nu pot decat sa ma felicit pentru alegerea facuta.


Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laliq spune:

Micky,nu-mi vine sa cred ce scrii… La ultima consultatie dupa ce mi-a verificat colul i-am spus dr. Radoi ca de doua zile nu mai simt miscarile zvacnite ci doar miscari cu tot corpul, ca si cum bebe s-ar impinge in sus, dreapta si stanga, iar raspunsul dumnealui a fost ca e normal pentru ca sarcina a ajuns la termen si copilul nu prea mai are spatiu. De altfel asta era si raspunsul pe care il asteptam pentru ca la varsta respectiva de sarcina (o sarcina fara nici o problema in aparenta) nu ma gandeam decat ca mai sunt cateva zile pana cand imi voi tine primul copil in brate. La ecografia de a doua zi (pe care am programat-o fara recomandarea dr. Radoi ) mi-a fost dat sa aflu ca acele miscari sus, stanga, dreapta erau contractii uterine nedureroase. Le simteam din luna a VI sau a VII dar nu m-am gandit nici o clipa ca nu ar fi miscari ale copilului.

Retine te rog ca in cazul meu singura manevra pe care o facea dr. Radoi la consultatii dupa luna a III-a a fost tuseul vaginal (uneori mai ceream eu si tensiunea). Ulterior am aflat ca inima bebelusului putea fi ascultata la fiecare consultatie (au un instrument “primar” , ca o trompeta cu o membrana), dar se pare ca dr. Radoi nu avea nevoie sa stie ca si bebelusul e ok. I-au fost suficiente ecografiile morfo-fetale din sapt 21 si 31.
Daca nu minte cu buna stiinta, sigur memoria dumnealui e afectata de numarul mare de paciente/cazuri. Eu imi amintesc perfect ce am discutat la fiecare consultatie cu acest doctor intrucat abia asteptam acele momente.

Crede-ma, am si eu niste lucruri sa-mi reprosez, cum ca nu mi-a trecut nici un moment prin cap ca ar trebui sa mai cer parerea unui specialist in paralel, sau sa vad cu ochii mei toate rezultatele analizelor din timpul sarcinii (eram sigura ca RH-ul s-a facut la inceput). Medic de familie nu am avut pana la sfarsitul sarcinii pentru simplul motiv ca nu mi-a fost necesar niciodata. Cand am avut nevoie de consultatii m-am programat direct la specialisti din cadrul centrului medical privat la care aveam abonament. La sfarsitul sarcinii m-am inscris pe listele unui medic de familie doar ca sa pot obtine hartiile de concediu.

Stiu foarte bine ca pierderea acestui copil face parte din destinul meu (cred ca exista destin) si stiu ca Dr. Radoi a fost doar o piesa dintr-un puzzle. Dar nu exista nimic pe lumea aceasta care sa ne poata consola. Pentru ca trei medici care au incercat sa afle cauza mortii acestui copil, dupa o multime de investigatii facute dupa nastere, ne-au spus direct sau voalat ca sarcina nu a fost atent supravegheata si ca orice sarcina viitoare presupune un risc mare din cauza izoimunizarii, sotul meu a facut dosar pt. Colegiul Medicilor. Personal nu ma ajuta cu nimic, dar poate "alarmam" pe cineva responsabil si cazuri ca al nostru pot fi prevenite.

Nu am scris pe forum cu intentia de a influenta sau convinge pe cineva ca Dr. Radoi nu e un medic bun. Si mie mi-a placut de dumnealui din moment ce am ramas toata sarcina pacienta sa si daca lucrurile ar fi mers asa cum se astepta dumnealui si noi, l-as fi recomandat mai departe fara rezerve. Din nefericire cazul meu e unul trist, iar investigarea lui a scos la iveala niste "scapari" inadmisibile ale acestui dr. Mai am cateva "exemple" dar nu cred ca e cazul sa le expun aici pentru ca deja mesajul este foarte lung.
Ce-as vrea neaparat sa stii este ca la absolut fiecare consultatie dupa saptamana 31 l-am intrebat daca nu mai fac o ecografie si invariabil raspunsul dumnealui a fost "nu e cazul". Daca nu aveam intuitie sa programez singura ecografia din saptamana 38 (a doua zi dupa ultima consultatie) stateam linistita pana in sapt. 40, 41 cand probabil era prea tarziu si pentru sanatatea mea (fizica). A fost singura data in timpul sarcinii cand nu am ascultat sfatul dumnealui. Din pacate a fost tarziu si asa...
Cred ca ar fi bine sa ne oprim aici.

Iti doresc multa sanatate si sa te bucuri de o sarcina usoara.

Larisa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

laliq, din pacate eu am scris doar ceea ce mi-a povestit el, nu te cunosc pe tine si nici nu am de unde sa stiu ce s-a intamplat in realitate.
Nu stiu daca are sens sa mai continuam discutia pe tema asta, sau oricum eu nu o sa mai comentez nimic pentru ca nu cred ca sunt cea mai in masura sa fac asta. Eu nu pot decat sa redau o discutie inceputa fara ca macar eu sa intreb ceva si nu cred ca asta are vreo relevanta.

Si eu la prima sarcina am mai facut 2 ecografii de capul meu (el mi-a recomandat sa fac doar trei, cat una pe trimestru, da' cum eu muream de curiozitate sa vad ce se mai intampla, am facut vreo 6 in total) insa nu mi s-a parut ca doctorul nu-si da interesul, ci am fost convinsa ca's eu mai panicoasa si mai bine sa fie in plus decat sa ma trezesc cu probleme dupa. Tensiunea nu mi-a luat-o niciodata si nici inima bebelusului nu mi-a ascultat-o la vreo consultatie, in schimb cand am avut probleme, reale (criza de colica renala) sau imaginare (ameteli puternice) niciodata nu mi-a spus ca e normal in sarcina si sa stau linistita, fie m-a trimis la neurolog pentru consultatii (cand ma plangeam de ameteli) fie la ecograf si la camera de garda pentru mai multe investigatii. Nu cred ca am fost o pacienta "preferentiala", am citit una alta despre el pe forum, mi-a fost recomandat de doctorita de familie asa ca am zis hai sa incerc. Asa ca am mers la primul consult, mi-a placut si am rams in continuare pe mana lui. La prima sarcina eram una din zecile de gravide, dar atunci cand ajungeam la control ma recunostea si-si mai aduce aminte una alta din problemele mele.
Acum probabil ma stie de oaie breaza pentru ca nu cu mult timp in urma (vreo 2 luni) ma smiorcaiam pe la usa cabinetului lui pentru ca nu eram in stare sa fac avort. Tocmai de asta am fost uimita atunci cand a inceput sa-mi povesteasca despre cazul tau, relatia mea cu el a fost strict doctor-pacient, o singura data am mai divagat pe alte teme (la primul control de la cea de-a doua sarcina cand nu stiam daca o sa pastrez sau nu bebelusul, cand in locul unei discutii tehnice despre ce-nseamna intreruperea de sarcina am avut parte mai mult de o discutie amicala despre cum e sa cresti 2 copii de varste atat de mici si altele de genul).

Oricum, larisa ai toata admiratia mea .


Mickyyy si Malina Ioana (31.03.2004)


Mergi la inceput