Cum ii pregatim sufleteste pentru gradinita?

Cum ii pregatim sufleteste pentru gradinita? | Autor: ralucutza77

Link direct la acest mesaj

In toamna speram sa ajungem si noi la gradi. Fata mea o sa aiba 2 ani si 10 luni pe atunci. Tot incerc sa o pregatesc in vreun fel. Deja stie ca sunt multi copii la gradinita si multe jucarii (am fost o data cu ea si a stat vreo ora, sa vedem cum reactioneaza, dar era cam mica fata de restul copiilor si am hotarat sa mai amanam) si imi spune si ca vrea sa mergem si noi. E, problema e cand incerc sa-i explic ca la gradinita va trebui sa stea fara mami. Pentru ea ar fi perfect daca as stea si eu acolo cu ea (asa a facut si cand am mers la gradinita, ma tot lua de mana, sa ma duca in mijlocul copiilor). Se vede ca nu ii place deloc ideea, o da intr-un "nuuuuu" plin de jale si daca incerc sa insist, sa-i spun ca acolo e frumos, ca se joaca cu copiii si mami vine seara...etc da sa planga. Asa ca renunt. Ce ar trebui sa fac? Si voi cum ati facut in prima zi de gradinita? I-ati lasat mai putine ore? (vrem sa o dam la program lung), sau ati stat cu ei?

Fiecare zi are doza ei de amaraciune. Nu iti amari si mai tare ziua de azi, gandindu-te si la amaraciunea zilei de maine.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns liliana29s spune:

Eu am inceput sa-i spun povesti seara cu intimplari de la gradinita , povesti in care apare el si inca 3 prieteni buni si cum fac tot felul de nazbitii la gradinita.
Povestea incepe intodeauna cu :
Incepea o noua zi de gradinita. Dani se trezi se intinse si striga "Mama vreau la gradinita"... urmeaza programul zilnic presarat cu chestii dragute cu concursuri facute la gradinita ...
Poveste se incheie cu venirea mamei (a mea) la gradinita si dusul acasa.
E inebunit dupa povestile astea si-mi spune intruna ca vrea la gradi. A existat si o poveste cu prima zi de gradinita in care unii copii mai fricosi plingeau dar Dani i-a linistit si le-a explicat ca mama vine dupa ei intodeauna.
Acum nu stiu daca e rau sau bine dar el deja se si vizualizeaza la gradi si stie ca o sa aiba prieteni pe care poate sa-i invite acasa ...
Am inceput pe la 2ani jumate sa-i spun povestile si intodeauna e incintat chiar imi solicita povesti cu el la gradi.

Liliana si Dani cel viteaz (killer de balauri).
www.flickr.com/photos/liliana29s/sets/72157600354873761/" target="_blank">Dan Mihai 15Iunie2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

la noi nu a fost nevoie de pregatire alex isi dorea tare mult sa stea in compania copilashlor si din prima zi a fost totul ok.
incearca sa mergi acum pe timpul verii in parc sa se joace impreuna cu alte fetitze, baietei...si tu stai de-o parte pe banca, du-o la petreceri organizate in locuri speciale...
e adevarat noi l-am dus la gradi pe la 4 ani si atunci altfel intelege lucrurile
cea mica ar vrea si ea sa stea la gradinita(are 2 ani si 7 luni) insa mai astept...pe ea o duc in fiecare zi de la 11-12 la grupa la care merge alex si se joaca si ea pe-acolo si uita de tot de mine...sper ca nici cu ea sa nu avem probleme cand o sa ramana la gradi
numai bine

monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramonika spune:

lasa-i putina libertate, dar suprevegheaz-o de aproape fara ca ea sa isi dea seama.

Ramonika si pisicile Vladutz Bubulina Maritza Fulgushor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ingridnen spune:

He, he, anul trecut pe vremea asta duceam si eu munca de lamurire... chiar isi dorea cupilu sa mearga si gandeam ca nu vor fi probleme. L-am lasat bine acolo si l-am luat la ora 1 plangand... a doua zi la fel... a treia zi a inceput sa planga de acasa... i-am tot explicat ca vin sa-l iau, ca nu il parasesc acolo... si el imi spunea ca atunci cand ma vede ca plec "ii vin plansete". prima saptamana a fost mai 'jalnica" pe urma s-a obisnuit. Mai toti plangeau... cred ca au fost doar vreo 2-3 care nu au plans. Cristi avea 3 ani si 6 luni cand a "intrat" la gradi.

Ingrid si Cristi 4 ani si 4 luni

Mergi la inceput