Informatii utile Constanta (10)
Raspunsuri - Pagina 5
Yannia spune:
Buna, fetelor! Am o mare rugaminte la voi, sa ma lamuriti si pe mine.Ultimul CM a fost pe 3 iulie iar pe 5 iul am facut analizele hormonale care mi-au iesit bine (Estradiol:141.9, FSH:5.63, LH:7.37, Prolactina:227.8. Astazi, ziua 21, am fost sa-mi fac Progesteronul. Problema e ca de vreo 2 zile am sanii durerosi si o stare continua de rau si ma gandesc daca nu cumva am ramas insarcinata. Dar totusi, se poate sa apara simptome atat de repede? Nu cred ca e vorba de autosugestie, starea asta de rau am avut-o si la sarcinile trecute dar mai tarziu, de prin sapt.5. Daca as fi insarcinata, valoarea progesteronului ar trebui sa fie un pic marita, asa e?
ina78 spune:
Buna ziua la toata lumea si bine v-am gasit.
Ma primiti si pe mine in clubul aspirantelor? Sint o "tinara" aspiranta, de 29 ani care "spera" la un bebe.
Am mers la doamna Doctor Daduianu la control, se pare ca e totul in regula insa mi-a dat sa fac o analiza: Progesteronul seric. Intrebarea mea... daca cumva nu fac exact in ziua 21 este o problema?
O alta intrebare: recomandati vre-un laborator pentru analize? Fara cozi? Mai trebuie sa fac si Papanicolau. Imi puteti spune av rog ce reprezinta aceste analize? )Papanicolau stiu insa ... progesteronul nu... spre rusinea mea).
Va multumesc in avans.
"O viata fara dragoste este asemenea unui an fara primavara."
lulu77 spune:
Alina (ina78) bine ai venit si sedere cat mai putina ,sa treci repede la mamici.
Analize gratuite ( pe baza de trimitere) si fara cozi poti face la IDS ,eu acolo le fac mereu la Delfinariu ,fara programare ,recoltari dimineatza intre 7.30-10.30 (parca ,poti suna sa verifici).
Noi suntem ok ,rezistam ,stam sechestrati in casa .
Bebe ma cam chinuie ,ma suteaza rau de tot ,uneori imi dau lacrimile de durere ,dar asta este .....
35+ cu LUCA GABRIEL chirias
"Nu exista funie sau lant care sa lege mai strans si mai iute decat itele dragostei!"
dear_bambie spune:
Bine ai venit, Ina 78
Acest test este facut pentru a determina nivelul progesteronului in singe.
Progesteronul este un hormon steroid care este facut, si transmis din, corpul luteal,placenta si glanda adrenala.
La femei, progesteronul pregateste uterul pentru sarcina si sinii pentru productia de lapte. Dupa ovulatie, progesteronul blocheaza proliferarea endometrului si stimuleaza uterul pentru implantul de ovule fertile. Nivelul progesteronului este crescut in primul trimestru al sarcinii.
Mai multe informatii iti pot da si .
toate fetele
"Nu rupe firul unei prietenii, caci chiar daca il legi din nou, nodul ramane..."
ina78 spune:
Lulu saru-mina. Cresteti... mai ai putin si chiriasul prinde glas, ca forte aud ca are daca te loveste cu spor. Cred insa ca suporti, nu? Si cu ce placere
A dat Domnu` si ne-am decis is noi ... sa va urmam. Dar de bine ce m-am dus la dr., am descoperit o raceala si mi s-au dat analize.
Dear_bambie multumesc mult de tot, nu stiam ce rol are si ce reprezinta.
Nu cred ca pot merge sa fac analiza gratuit in baza trimiterii - ca e scrisa pe o hirrtie. Pe viitor am sa fiu mai atenta... probabil trebuia sa-mi dea o trimitere, nu?
Stiu unde este laboratorul de la Delfinariu. Am sa incerc sa ajung, saptamina viitoare... desi nu e chiar in drumul meu.
Va mai cu o intrebare: are ceva daca nu fac exact in ziua 21? Ca drept sa zic, nu prea stiu cind e ...
AngeliquedeS spune:
Yannia se poate sa fie simptome de sarcina chiar daca aparent e foarte devreme. In cazul meu au aparut durerile de sani la o saptamana dupa ovulatie si a fost sarcina. In plus ii simteam foarte umflati si tensionati, nici nu puteam sa ii ating. Oricum la vremea respectiva eu credeam ca aceste dureri prevestesc ciclul, pentru ca inainte de ciclu uneori aveam dureri (rar) de cele mai multe ori nu. Dar de data aceea a fost sa fie cu ochisori!!! Intr/adevar, in sarcina valoarea progesteronului creste.
Ina, progesteronul trebuie facut cu 7 zile inainte de ziua in care vine ciclul. Daca ai ciclu regulat de 28 de zile, trebuie sa il faci neaparat in ziua 21 altfel nu mai este ilustrativ. Bine ai veni printre noi si sa ajungi repede la mamici!!!
Pupici,
Angelique 17+
noi 2, poze, povestea nuntii, luni de miere..., bebe, cum creste
Mare, Munte, Flori
Yannia spune:
Multumesc frumos,Cristina, pentru raspuns!
Am vrut sa-mi fac si bHCG ieri, daca tot mi-a luat sange, dar d-ra de la receptie a zis ca-l fac degeaba ca nu are relevanta intr-un stadiu incipient (3 sapt. de la ultimul CM). Cred ca era mai bine daca il faceam.
ina78 spune:
quote:
Originally posted by AngeliquedeS
Ina, progesteronul trebuie facut cu 7 zile inainte de ziua in care vine ciclul. Daca ai ciclu regulat de 28 de zile, trebuie sa il faci neaparat in ziua 21 altfel nu mai este ilustrativ. Bine ai veni printre noi si sa ajungi repede la mamici!!!
Multumesc mult.
Si daca nu m cum sa determin exact ziua 21?
Inteleg ca rolul ei e evidentiat daca se face in ziua 21, deci ar fi mai bine sa astept pina la urmatoarea menstruatie si sa fac apoi analiza, exact in ziua 21?? (Asta ptr. ca din cauza racelii luna aceasta a fost un adevarat .... talmes - balmes ... )
ina78 spune:
Si vreau sa mai vin cu o intrebare: cind e mai bine sa nasti? Iarna sau vara?