Sezatoarea canadiana (64)
Raspunsuri - Pagina 6
Lorelai spune:
quote:try, dulapuri pt bucatarie, pe comanda, la preturi rezonabile isi poate face la ikea. acolo gaseste si dulapuri pt hol si dormitor. o amica de-a mea si-a facut o bucatarie super la ikea cu $2500. eu zic ca nu e mult.
Tot legat de asta, stiti pe cineva care face dulapuri (pe comanda)? Vrea sa-si schimbe dulapurile de la buc si sa-si comande pt dormitoare (nu exista dulapuri acolo) si pe hol.
Lorelai si fetele - Livia si Maya (18 ianuarie 2005)
****pt. poze click pe casuta galbena de mai sus (pagina personala)****
Ira spune:
Roxana, pai si eu tot cu Sofie, numai cand am repetitie o trimit la oras, la Montreal, la gradi. Stau toata ziua si ma joc cu ea, o pun sa-mi gateasca, etc.
Vineri aveam programat village du père noël, dar s-a amanat pe motiv de ploaie, deci vom merge marti in concluzie.
Sambata o sa cantam in nord, la balene, la camping wawa, si sper sa-i conving si pe lenesii mei de acas' sa vina.
Dumnezeu sa-l ierte pe sotul Ioanei, uf ca tare greu o mai fi..Nici macar nu-mi pot imagina ce e in sufletul ei.
lorelaim spune:
Ira - am uitat sa-tzi spun data trecuta cat ma amuz citind cum te "ingrasi" tu :-) Tu esti "grasa ca biscuitu'n dunga" :-) (cel putzin in pozele pe care le pui asa se vede)- mai bine ai da "retzeta" ta de a "sta in forma" si ruicondelor (ca mine)!
Skansen http://www.skansen.se/pages/?ID=221 este un fel de parc-muzeu in aer liber - care combina atat ceva de genul "muzeul satului" (da's smecheri baietzii ca 90% dintre casele expuse sunt numa' de oameni ridicatzi care aveau o stare materiala f buna si aveau masuta/birouas de scris cu toate cele... casa omului "sarac" - da' care avea totusi o vaca si 3 capre - era in renovare :-)) . Skansen are si o micutza gradina zoo cu animale din Suedia (da' lupii, rasul, glutonul stateau ascunsi in tufisuri, iar renii disparusera complet), are de-asemenea si un micutz Aqvarium cu ceva reptile si pesti. E amenajat si un spatiu f mare de joaca pt prunci - cu tot felul de masinutze... unde cei mici au ocazia sa toace banii parintzilor! Apoi mai sunt si gradinile (trandafiri, ierburi aromate, etc) - pe care nu am apucat sa le vedem - desi am intrat in parc la 10:30am si am iesit la 5pm.
Kolmarden e zoo http://www.kolmarden.com/templates/otherlanguage.aspx?page_id=293 - la vreo 90min de mers cu masina de Stockholm. Noi am mers cu autocarul - intr-o excursie organizata de firma unde lucreaza omul meu. Din pacate - la cererea unor pers din grup - ne-am oprit pe drum la o "pauza de cafea" si am pierdut startul pt Safari (excursie in interiorul parcului, in masina, in zona cu girafe, lei, elefanti, etc) si n-am mai prins loc nici la show-ul cu delfini (pe care am reusit sa-l vedem anul trecut si a fost super-fain).
Weekend-urile care urmeaza am dori sa vizitam HagaParken (are un spatiu f mare acoperit de tip sera, cu fluturi)http://www.fjarilshuset.se/english/index.php?option=com_content&task=view&id=7&Itemid=8, Aqvarium (cu rechini, morune, etc) http://www.aquaria.se/eng/start.html, Gradina botanica (cu sere f frumoase) http://www.destination-stockholm.com/framesmaster.htm?http://www.destination-stockholm.com/sights/bergiusgarden.htm, etc. Anul acesta se celebreaza 300 de ani de la nasterea lui Carl Linaeus si au tot felul de expo ref la flora si fauna suedeza.
Dana (Podeanu) - multzam fain pt aprecierea pozelor :-) Sa stii ca si sotzul meu tot asta imi spune - ca mai bine ma faceam fotograf :-)
Roxana (Pitilache) - Gabisor s-a dezvoltat extraordinar in ultimul an - are acum la 3 ani: 18kg si 105cm - poarta hainutze pt 4-5ani! Acesta a fost inca un motiv pt care am zis ca n-ar fii rau sa mearga si la gradi - ca e zdravanutza (si infipta) si sper sa nu o "cafteasca" nimeni. Daca era firava si plapanda - sincer mi-ar fii fost teama sa nu o ia pe coaja sau sa nu fie busita la locurile de joaca. Pe moment vad ca nu a intrat in conflic cu nimeni si asta este fff bine. E zdravanutza, sigura pe picioarele ei(la tobogan, la leagane, pe bitza), stie ce vrea (cam capoasa si istericutza cand nu obtzine ceea ce vrea - dar o sa-i treaca... sper), nu e agresiva dar daca cineva vrea sa-i ia jucariile si ea nu e de acord, si le strange frumos, le pune in sacosica si se muta mai incolo. Nu prea e darnica (e f selectiva) - dar din tot ce am citit eu despre copii - se pare ca nu sunt la varsta cand vor sa imparta... Asta vine mai incolo... daca vine :-)
Magdone - ca tot pomenisi de "curatzenie mare"... He-he-he... sa nu vorbim de "funie la casa spanzuratului"! De-abia astept sa am si eu cateva ore dim singura singurica sa pot... SPALA GEAMURILE! Poate incolo - prin sept - cand prunca o fii la gradi... In legatura cu scoala Montessori (NU gradi) - stiu pe cineva din Montreal care a avut fetita acolo (pe Gouin - parca) si au fost f multzu. Daca doresti, cand se vor intoarce din vacantza, pot sa-i intreb mai multe. Acum copil lor e mare si e la Regina Assumpta (http://www.reginaassumpta.qc.ca/).
Multa sanatate si numai bine va doresc!
Lorelai
Gabisor face "salata", Gabisor in parc,
A inflorit iasomia, Alte albume foto
"Daca dragoste nu e... nimic nu e..."
Ira spune:
Lorelai, tare frumos in Suedia ! Cine este Carl Linaeus ?
Am fost si noi aici la safari, insa nu am fost f incantata, cred ca cel mai mult mi-ar place ma duc la unul adevarat, in Africa, in general imi place sa vad animalele la ele acasa, in mediul lor natal.
Asa ca nu stiu daca ai pierdut mare lucru.
Cat despre curatenie...pot sa spun ca ne-am mobilizat in primele 2 saptamani si am muncit ca nebunii, dar am avut noroc ca a avut Sibin concediu si asa ne-am putut ajuta unul pe celalalt. Acum nu ne-a mai ramas decat de schimbat o fereastra si curatenia zilnica, cu carpa si detergentul. Chiar am vrut sa intreb fetele (à propos de curatenie) pt cele ce au asa aspirator central acasa, eu am un unul eletrolux, stie cineva la cat timp se curata si cum anume ? Ca nu indraznesc sa-l desfac eu si fostii proprietari nu ne-au lasat instructiunile. In cel mai rau caz ii voi suna sa-i intreb.
Cat despre silueta mea de biscuit, nu-i chiar asa, stiu ca sunt slaba - cred ca am 53-54 acum (nu am cantar acasa) insa fiind o persoana f activa in timpul anului (am umblat pe autobuze, metro, aveam show-uri de mai multe ori pe saptamana cantat 3-4 ore in picioare, mers pe jos, la ore - plimbat in localul ala in toate directiile, cantat cu elevii vioara pian 5-6 ore pe zi) m-am trezit deodata la viata sedentara din vacanta - am 2 luni de stat si inca nu pot sa ma obisnuiesc cu asta - m-am mai si mutat la tara unde e aerul curat care-ti da pofta de mancare (tin minte ca mie-mi era scarba sa mananc vara de obicei, cu atatea calduri si poluare, iar aici, cand deschid geamul si-mi intra aerul rece ca de munte in plamani imi vine sa ma arunc in frigider). Basca ca sunt toata ziua afara sa ma joc cu Sofia si cand ne intoarcem...primul lucru e sa ne asezam la masa si sa prestam voiniceste.
In fine...astazi m-am decis sa alerg, sa-mi modelez frumos corpul, asa ca la 5 dimineata astazi cand am deschis geamul, am privit cu ochi cutezatori parcul din fata - am zis ca dau 10 ture (ma si gandeam ce jena o sa-mi fie cand o sa se uite vecinii la cat de buna si la cat de perseverenta sunt... sa nu ma opresc din alergat 30 de minute in sir), dupa ce mi-am pus adidasii am evaluat totusi mai obiectiv situatia si i-am comunicat lui Sibin sa ma admire, ca o sa fac 4-5 inconjururi de teren, cand am inceput sa alerg, in primele 10 secunde, am realizat totusi ca mai mult de 2 n-o sa fiu capabila si pe la jumatea primei runde am inceput totusi sa merg, ca nu ma mai lasa suflul, desi nu fumez. Am ajuns acasa in 4 labe, fara exagerare, m-am trantit lata in pat si mi-am pus laptopu pe burta, iata sportul la care-s cea mai tare din parcare, fi-mi-ar sa-mi fie. Acum astept sa se trezeasca Sofie sa ma ia si ea la ture.
Denisam spune:
Neatza- noi ne pregatim sa plecam la cabana pt 1 sapt, venim pe 27 ca pe 28 avem nunta si dimineatza vien si mobila pt camera emmei,o mutam in alta camera ca pe a ei sa o ia juniorul.
Magdone- pupicei si numai bine.
Lorelai-suna super fain acolo la voi, eu sper sa ajung la anul, in anglia si ceva scandinavia.
Ira- maine alergam impreuna, ce zici, de cand vreau sa fac chestia asta si sa am un partener-pupici!Vreau si eu 53-54 cat aveam inainte d enastere, acum is la 61 inca
Weekend placut!
Denisa 'de Emma Andreea (17 Ian.2006)si Mark Alex(5 Iulie 2007)
Magdone spune:
neatza!
Apropo de bucatarie, tot Ikea recomand si eu, acolo ne facem si noi bucataria, dar dureaza ca sunt f ocupati, dar pentru niste dulapuri cred ca rezolvi mai repede. Alte firme de facut mobila noua ne-au dat niste preturi de ne-am linistit
Lorelai, da as vrea sa-i intrebi pe prietenii tai de scoala cand se intorc, eu ma gandeam daca se merita sa-l dau la gradi acolo sau sa mai astept 2 ani pana incepe scoala propriu-zisa.
va pup
Magdone si Razvan (19.07.2003)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Llaura spune:
Ira, Carl Linne (sau ca mai sus in latina) e un nene care a inventat taxonomia, adica toate denumirile stiintifice, in loc sa zici musetel zici Chamomilla chamomilla.
Mie in Suedia nu mi-a placut deloc, dar de cand m-am mutat aici a inceput sa imi placa retroactiv, mi se pare ca vremea e cam la fel.
Foita urbei spune ca www.canada.com/edmontonjournal/news/story.html?id=0395816d-1952-47e1-8c57-c01e08d1737c&k=51131" target="_blank"> in curand sida o sa fie vindecabila
Ktrinel spune:
neatza...ce vreme....brrrr
denisa, distractie placuta la cabana. Mark e bine?
ira, hai ca ti-a zis-o Lorelai ...cu biscuitele ..
lorelai, ti-am admirat si eu fata...dar pe tine cand te vedem???
columbiana spune:
quote:
Originally posted by Ktrinel
neatza...ce vreme....brrrr
denisa, distractie placuta la cabana. Mark e bine?
ira, hai ca ti-a zis-o Lorelai ...cu biscuitele ..
lorelai, ti-am admirat si eu fata...dar pe tine cand te vedem???
Ktrinel si Ana Julia (24.11.2006)
Ktrinel, te roade invidia ai
http://www.floriinro.ro/
Ira spune:
Va pup pe toate, astazi am reusit sa mananc doar o juma de pui cu masline si rosii (bizara combinatie, yes, I know) si o stacana de café si espresso pe deasupra.
Laura, merci de info,
Denisa, distractie mare la chalet,
Ktrinel, dar tu de Julia ce mai zici ? O poza, o maslina, ceva?
Intrasem sa va intreb si de parchet, voi cu ce spalati parchetul, cu ceva special ? Pe mine nu ma lasa inima sa continui cu detergent din asta normal, parca l-as proteja un pic. Trebuie sa fac si niste mici reparatii in casa, eu singura, ca iubirea mea e plecata toata ziulica. Tre sa umplu un spatiu dintre cada si gresie cu un gel, sa schimb un geam spart (asta nu sytiu cum se face), sa revopsesc mici portiuni, etc.
Dupa aceea, am intr-un interior de sertar o portiune de placaj din aceea rupta, oare cum dumnezeu sa o repar ? Pe deasupra dulapul e de stejar, oare si interiorul tot asa o fi ? Cred ca cel mai bine iau notite si ma duc la RONA, uh ce drag de treaba ma lua asa deodata.
Sau mai bine ma culc, ca tot ploua.
Bingo!
Stop joc, Ana, tu ce mai faci ? Care invidie, ce, cine cum, cand, de ce ?
Laura, am uitat sa-ti spun ca eu nu am sida, dar daca tot e vindecabila, mai ca m-ar tenta oleaca, imi place sa experimentez sporturi din astea extreme din cand in cand.