Coacerea vinetelor

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

conchita iar ma bagi in ceatza :-)

io nu scot semintzele iar dupa ce le las la scurs nu le mai bag in apa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamaria spune:

iaca te bag eu in ceata de tot - o sa scriu si varianta mea, tu cred ca poti s aincerci mai multe si alegi ce iti place sau faci o combinatie...

acasa:
- le coc pe flacara, la ochiul de aragaz, cu folie de aluminiu + frecat bine de tot apoi totul... asa ca varianta asta e pt cazul ca am exces de zel intr-ale curateniei, deci cam 1 data pe an, asa...
- le coc la cuptor, intepate si puse frumusel in tava - mizerie tot se face! din acelasi motiv de mai sus, nu prea fac nici asa
- la cuptorul cu microunde: curat vinetele, le tai cuburi (cam ca pe cartofii natur), le dau un pic de sare si le pun intr-un castron acoperit cu folie de plastic. le pun la microunde 10-20 min in functie de cate sunt, sunt gata cand intra furculita in ele...

in toate cazurile, le curat cand s-au mai racit - nu chiar fierbinti, nu le dau cu jet de apa pt ca asa zicea mama (cica apa le ia gustul bun de fript) - doar imi moi degetele in apa rece, ca sa se ia de pe ele coaja aia lipicioasa.
le las la scurs pe un fund de lemn inclinat, pe marginea chiuvetei.
apoi le bag la robot cu sare, ceapa, ulei si smantana sau lapte praf - asta le face albe; maioneza nu ii place la barbat...

ca sa zic despre cat de gustoase mi se par, variantele de mai sus sunt in ordinea bunatatii: cel mai bun pe flacara, mai putin bun la microunde (dar in cazul asta mizeria e minima, asa ca asta-i reteta preferata! )

si oricum, cele mai bune sunt cele coapte pe gratarul de lemne, la tara... unde mai pui ca le coace barbatu' sau socroshenia, mizerie nu e deloc, doar la curatat mai intru si eu in actiune....

_
ANAMARIA, o mami ca in filme:

Nascut pe 4 iulie (2000) si

Vineri, 13 (iunie, 2003)

poze cu frumosii mei (si nu numai )
************************
DRAGOSTEA NU INSEAMNA DOI OAMENI CARE SE PRIVESC UNUL PE ALTUL, CI DOI OAMENI CARE PRIVESC IN ACEEASI DIRECTIE ! Antoine de Saint-Exupery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

eu ultima data le-am facut in oala zepter ! super ok !! incercati !!
D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danyce spune:

Cea mai simpla si igienica metoda de pana acum mi s-a parut utilizarea grillului de aragaz in combinatie cu placa teflonata cu gaurele. Se fac rapid, nu se face mizerie (se pune apa in partea inferioara a grillului), au acelasi gust ca atunci cand ar fi coapte pe plita.
Se mai pot face pe gratar in curte.
Spor la prajit vinete!!! Si eu trebuie sa mai iau in weekend ca nu am mai facut de multisor salata sau alte bunatati cu vinete.

Daniela Veuger si Alma Bianca 21 octombrie 2004
Alma,poze noi,si mai noi,cele mai noi,nou-noute,
poze yahoo


www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=43451" target="_blank">Povestea Almei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns april spune:

Iesi in fata blocului, faci un foc de tabara, coci si vinete, bei si o bere cu vecinii si toata lumea e fericita...si aragazul curat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Adela, eu procedez asa cu vinetele ca sa elimin parte din toxine si din gustul ala iute. daca las semintele si nu le scurg+tin in apa, dupa aia ma doare ficatul cand le mananc. :-(



Ajutati-o pe Diana
************
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
************
Alaptatul Help-Line
************
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viorela hoff spune:

eu le coc in cuptor, intepate cu furculita, pun o folie de aluminiu pe gratar sau in tava si nu se face mizerie deloc.
dupa aceea le las la scurs in chiuveta, sa se raceasca putin si dupa aceea scot interiorul.
le toc, le frec cu ulei, sare si putin piper, usturoi, ceapa si la urma mayo.
lucrez numai cu lingura de lemn pt. ca vinetele oxideaza rpd.
Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns onyxg1998 spune:

Si eu am plita electrica si uneori le pun direct pe plita, sau le bag in cuptor, dar fara sa le intep, la 200ș C si se fac foarte frumos, si mai ales, mie nu mi-au explodat niciodata . Le pun dupa aceea in apa rece sa se poata desface mai repede coaja si le las la scurs intr-o sita, apoi le toc, le frec cu ulei si ceapa taiata marunt, le pun sare si le las putin la frigider. Imi plac mai mult reci decat caldute, si le mai servesc si cu putina branza de vaca, sau cu salata de rosii.

Pupik de la Onyx si Vlad

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brendamitran spune:

No,am receptionat toate mesajele,deci tot pe flacara de la aragaz le pun,ca la cuptor se innegresc....nush de gust,nu mi s-a parut schimbat,da' ies negre rau.
La salata pun doar un glabenus de ou si le frec cu mixerul,xu ulei de masline,se fac ca o spuma.
Semintele nu le scot,ca au si alea contributia lor....

Si hai sa va imbolnavesc: serile trecute am participat la un gratar maaaaare,facut numai cu lemne k lumea(acasa nu se poa',ca stau la bloc).Am pus niste vinete direct pe jar,dupa care ne-am luat fiecare cate una-doua in farfurie,le-am taiat,le-am disecat,am pus mujdei si sare deasupra,si sa te tii nenicule!
Ce salata de vinete? Ce galbenus? Ce ulei? Nu-ti mai trebuie nimic.....poate doar o bere rece!

Pofta buna!






BRENDA
FOREVER YOUNG



Sa avem grija de viitorul copiilor nostri
COPIII SUNT MAINILE CU CARE NE PRINDEM DE RAI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by danita

eu ultima data le-am facut in oala zepter ! super ok !! incercati !!
D

BeBelusca





Danita, te rog, la ce oala Zepter le faci si cum!?!

-------------------------
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil ! ! !
-------------------------
Maamiii, îmi place pielea ta. E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput