vaccinul ROTATEQ

vaccinul ROTATEQ | Autor: lalilu

Link direct la acest mesaj

Fetelo, stiti ceva de vaccinul ROTATEQ? Este impotriva rotavirusurilor care dau diarei severe , mai ales la copiii sub 5 ani. Se gaseste in RO? Astept raspuns si de la fetele de afara, vaccinul este comercializat de Compania MERCK.
Uitati ce am gasit.

Un nou vaccin anti-Rotavirus a intrat in calendarul de vaccinari

Agentia federala care stabileste recomandarile pentru calendarul de vaccinare a copiilor a propus incepand cu 23 februarie 2006 un nou vaccin impotriva infectiei cu Rotavirus, o boala frecventa care afecteaza aproape toti copiii de pe glob.

Trei cercetatori in asociere cu The Children's Hospital of Philadelphia si The Wistar Institute sunt inventatorii acestui vaccin bazat pe cercetari datand inca din 1980. Steven M. Altschuler, M.D., President and CEO al The Children's Hospital of Philadelphia, afirma: “Acest vaccin impotriva unei boli care a ucis multi copii pana acum va avea un impact important in viata copiilor de pretutindeni. Adaugarea acestui vaccin la calendarul de vaccinare este rezultatul unei decade de munca si reprezinta un pas important in sanatatea publica. Acest vaccin ne aduce cu un pas mai aproape de eliminarea bolilor copilariei”.

Acest nou vaccin a fost inventat de H. Fred Clark, D.V.M., Ph.D.; Paul A. Offit, M.D. si Stanley A. Plotkin, M.D. care au condus studiile la The Children's Hospital of Philadelphia si The Wistar Institute intre 1980 si 1991. Din 1991, vaccinul a fost dezvoltat in forma comerciala de Compania Merck, care a condus studiile clinice.

Fiecare copil sufera de infectii cu Rotavirus sub forma gastroenteritelor. In SUA, copiii sub 5 ani prezinta aproximativ 2,7 milioane de episoade de gastroenterita cu Rotavirus in fiecare an, care se traduc prin 250.000 de prezentari la camera de garda si peste 70.000 de internari. In tarile dezvoltate, unde sunt disponibile date medicale, infectia cu Rotavirus ucide aproximativ 600.000 de copii in fiecare an. In prezent, este singurul vaccin disponibil in SUA care previne gastroenteritele cu Rotavirus, va fi administrat pe cale orala in trei doze, la 2, 4 si respectiv 6 luni.

Compania Merck si-a exprimat dorinta de a face vaccinul RotaTeq disponibil in toata lumea. Merck a condus studii clinice ale RotaTeq care au cuprins peste 70.000 de copii in peste 11 tari - cel mai mare studiu facut de o companie farmaceutica. Datele obtinute au aratat ca vaccinul previne 98% dintre cazurile severe de gastroenterita cu Rotavirus si 74% dintre cazurile obisnuite, comparativ cu placebo. Totodata, studiul a aratat ca nu creste riscul de invaginatie care era asociat cu precedentul vaccin produs de o alta firma in anii 1990. (www.medicalnewstoday.com)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamitzica spune:

Eu citisem pe undeva ca se face la copii sub un an si se indica la cei care merg in colectivitate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lalilu spune:

Si eu am inteles ca se face copiilor sub un an, baiatul meu face un an pe 17 luna asta, dar cred ca , asa cum se fac vaccinurile obligatorii si mai tarziu-dc copilul e bolnav-, cred ca si pe asta l am putea face, problema e ca nu stiu dc se gaseste si in ro.Vreau sa i l fac pt ca a facut cateva diarei repetate, care au fost virale(rotavirus). Am dat sfar n tara pe la cateva farmacii, si urmeaza sa vad si ce zice pediatrul, maine vb cu el si va tin la curent.In Olanda -tara in care a fost fab- a intrat in schema obligatorii de vaccinare la copii. N or fi chiar idioti, nu? In cond in care Olanda e cu mult avansata noua.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns principe spune:

in majoritatea cazurilor diarea este produsa de un rotavirus.
mondial se prezinta anual 125 milioane de cazuri de inf cu rotavirus din care 440 de mii de cazuri sunt mortale.
inf cu rotavirus se manifesta prin febra,diaree ,vomit,decompensare rapida prin deshidratare,dezechilibru electrolitic.

vaccinul ROTATEQ este un vccin viu atenuat pentavalent umano -bovin se administreaza oral in3 doze:prima doza se administreaza la 2 luni ,a doua la 4 si a treia la 6luni .pina la 32 de saptamini infantul este bine sa fie imunizat.nu se administreaza la copii cu probleme alergice gravea sau alergici la componentele vaccinului.
nu este demonstrata inca eficacitatea vaccinului aplicat la copiii mai mari de 1 an.

ROTARIX,este un vaccin monovalent uman ,viu atenuat,se administreaza in doua doze oral:prima doza la virste cuprinse intre6-14 saptamini iar a doua 14-24,cu interval de nu mai putin de 4 saptaminiintre doze.

deasemenea s-a demonstrat ca imunitatea pasiva proportionata de laptele matern shi transferul transplacentar de anticorpi ,este involucrata in lupta impotriva inf cu rotavirusuri la copii mici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Lalilu, eu am acceptat vaccinul pentru fetita mea, maine face a treia doza.

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monica-Elena spune:

eu nu am auzit ca in Romania sa fie pe lista vaccinurilor oblogatorii

Mergi la inceput

CONCHITA, cat are fata ta? Cum se cheama in SUA? Cat costa la voi?

Monica, in ro nu este pe lista vacc oblig, dar este in Olanda(tara care l a fab) si probabil ca si in alte tari.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Lalilu, fetita mea face 6 luni lunea viitoare, in SUA vaccinul se cheama tot Rotateq, cat costa trebuie sa verific cu asigurarea, ca ei platesc, da-mi nitel timp si iti spun. in principiu, un vaccin aici poate sa fie si gratis, daca veniturile parintilor sunt sub o anumita cifra sau $10 bucata - nu prea stiu in ce conditii, ca am citit azi in cabinet un afis despre asta, dar n-am citit cu atentie.

Ajutati-o pe Diana
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Alaptatul Help-Line
mami de Sonia Marie (23 ianuarie 2007)

Mergi la inceput

Se pare in in ro acest vaccin nu a intrat, nici Rotateq nici Rotarix-ul. E si f greu sa l aduci de afara, lasand la o parte cond de transp( Temp de 4-8 grade). Dar fiind virus atenuat, e considerat proba biologica sau cam asa ceva, si nefiind omologat in ro, nu treci de vama, ba poate fi considerata o infractiune daca nu l declari si ti l descopera. singura varianta ramane sa incerc sa iau leg cu firma care l produce si care are filiala si in ro si sa l aduca ei pe protocol. Daca vor, binenteles. Va tin la curent.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgya3 spune:

I Canada vaccinul Rotatek inca nu e pus pe lista de gratuitati!

pediatrul meu a zis ca de la anul va fi gratuit! Ca sa il dea lui bebe am platit in primavara 210 Cad pentru 3 doze de vaccin administrate la 2 , 4 si 6 saptamani!

Citat:
citat din mesajul lui lalilu

Fetelo, stiti ceva de vaccinul ROTATEQ? Este impotriva rotavirusurilor care dau diarei severe , mai ales la copiii sub 5 ani. Se gaseste in RO? Astept raspuns si de la fetele de afara, vaccinul este comercializat de Compania MERCK.
Uitati ce am gasit.

Un nou vaccin anti-Rotavirus a intrat in calendarul de vaccinari

Agentia federala care stabileste recomandarile pentru calendarul de vaccinare a copiilor a propus incepand cu 23 februarie 2006 un nou vaccin impotriva infectiei cu Rotavirus, o boala frecventa care afecteaza aproape toti copiii de pe glob.

Trei cercetatori in asociere cu The Children's Hospital of Philadelphia si The Wistar Institute sunt inventatorii acestui vaccin bazat pe cercetari datand inca din 1980. Steven M. Altschuler, M.D., President and CEO al The Children's Hospital of Philadelphia, afirma: “Acest vaccin impotriva unei boli care a ucis multi copii pana acum va avea un impact important in viata copiilor de pretutindeni. Adaugarea acestui vaccin la calendarul de vaccinare este rezultatul unei decade de munca si reprezinta un pas important in sanatatea publica. Acest vaccin ne aduce cu un pas mai aproape de eliminarea bolilor copilariei”.

Acest nou vaccin a fost inventat de H. Fred Clark, D.V.M., Ph.D.; Paul A. Offit, M.D. si Stanley A. Plotkin, M.D. care au condus studiile la The Children's Hospital of Philadelphia si The Wistar Institute intre 1980 si 1991. Din 1991, vaccinul a fost dezvoltat in forma comerciala de Compania Merck, care a condus studiile clinice.

Fiecare copil sufera de infectii cu Rotavirus sub forma gastroenteritelor. In SUA, copiii sub 5 ani prezinta aproximativ 2,7 milioane de episoade de gastroenterita cu Rotavirus in fiecare an, care se traduc prin 250.000 de prezentari la camera de garda si peste 70.000 de internari. In tarile dezvoltate, unde sunt disponibile date medicale, infectia cu Rotavirus ucide aproximativ 600.000 de copii in fiecare an. In prezent, este singurul vaccin disponibil in SUA care previne gastroenteritele cu Rotavirus, va fi administrat pe cale orala in trei doze, la 2, 4 si respectiv 6 luni.

Compania Merck si-a exprimat dorinta de a face vaccinul RotaTeq disponibil in toata lumea. Merck a condus studii clinice ale RotaTeq care au cuprins peste 70.000 de copii in peste 11 tari - cel mai mare studiu facut de o companie farmaceutica. Datele obtinute au aratat ca vaccinul previne 98% dintre cazurile severe de gastroenterita cu Rotavirus si 74% dintre cazurile obisnuite, comparativ cu placebo. Totodata, studiul a aratat ca nu creste riscul de invaginatie care era asociat cu precedentul vaccin produs de o alta firma in anii 1990. (www.medicalnewstoday.com)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Claudi@ spune:

A intrat si la noi vaccinul, dar nu este obligatoriu. Casele de asigurari nu-l platesc, doar unele si doar dupa ce faci cerere extra si bla bla.
Noi nu l-am facut, m-am interesat de el si cica nu ar acoperi toate tulpinele bolii. Aici costa 180 euro.

Mergi la inceput