FIV 126
Raspunsuri - Pagina 8
puiramy spune:
MRLMulta bafta miercuri, astept vesti foarte bune.
Iti raspund mai greu ca am fost plecata in we si n-am avut net.Pentru urmatorul Fiv am o optiune de a merge in Franta, am niste rude acolo care deja mi-au prezentat toate analizele mele doctorilor.S-ar putea sa ma duc la o consultatie.Dar daca nu raman tot la Giulesti in septembrie cu dr Dracea.
kineta spune:
asa este CHIARA ,este revoltator ceea ce i-sa intamplat lui PSJ,si cine stie la cate alte fete,trebuie sa fim f atente,eu zic ca la primul semn de stimulare treb intrerupt tratam ,pt ca imposibil sa nu fie cativa foliculi pt aspiratie,mai problematic este daca hiperstimularea apare dupa punctie,sau et,ca atunci este voia sortii.FETELOR AM SI EU O ALTA INTREBARE: dintre cele care ati facut fiv ,ati luat in greutate dupa tratament,si sunt si fete mai plinute?PT ca eu am cateva kg in plus peste greutatea normala si mi-e ca ma fac de ....
diana_d spune:
Fetelor va rog mult sa ma ajutati cu experienta voastra.
Am facut un FIV la inceputul lui iunie cu dr Dracea - nereusit.
Imediat dupa, am inceput tratament cu AC (Marvelon).
Acum, la o luna de la inceperea AC, la un consult ecografic
am descoperit ca dupa FIV m-am cadorisit cu un chist
de aprox. 1/1 cm pe unul din ovare.
Urmeaza sa mai iau AC inca o luna iar apoi
sa ma pregatesc pt un nou FIV la inceputul lui septembrie.
Ce doresc sa va intreb:
1. Voi a-ti ramas cu chisturi dupa FIV?
Cum le-ati rezolvat? A-ti mai facut o noua stimulare avand chiste?
Daca da, a contat dimensiunea chistelor?
2. Din experienta voastra, (poate v-ati mai intalnit cu asa ceva),
in cazul in care acel chist nu imi dispare intr-o luna,
mai pot face stimulare in septembrie?
Problema e ca dupa aceasta data, nu imi mai pot permite sa lipsesc de la servici si sa fac FIV anul acesta.
Numai bine, va pup pe toate,
Pa, pa
marrina spune:
madalina28 Te dulce si-ti doresc sa fie totul bine la eco.
carry Si tie iti tin pumnii pentru vizita la Giuly.
lore76 Impreuna cu dr. Dracea veti stabili care e cea mai buna solutie pentru tine, de cand si cum vei incepe. Iti doresc sa fii cat mai curand!
Dariela Dupa ora 14 nici nu-mi mai face centralista legatura la madam Geta.
Eu am inteles de la Cocei ca tot departamentul FIv pleaca in concediu de prin 05.07 asa ca eu zic sa iei legatura cu Dracea ca sa stii daca reusiti sa faceti ET.
psj Si eu cred ca a fost o greseala injectia cu Pregnyl in cazul tau. Iti doresc din suflet sa gasesti puterea sa faci ET si sa fii cat mai curand.
cristal1995 Concediu placut! .
puiramy Mult succes la intalnirea cu dr. din Franta!
kineta Eu m-am ingrasat 3 kg dupa FIV dar mi-am revenit dupa aceea cu putina vointa.
diana d Nu cred ca vei face stimulare cu chisturi. Posibil ca dupa inca o luna de AC sa dispara sau poate fi punctionat inainte sa incepi stimularea. Deci daca e asa urgent discuta urgent cu dr. despre temerile tale si problema cu serviciul si sunt sigura ca veti ajunge la o concluzie pozitiva.
De ce cadem? Ca sa invatam sa ne ridicam!
marrina
psj spune:
la medsana se face punctia doar cand vin embriologii greci deci daca opreau stimularea in cazul meu cand deja erau foliculi+endometru suficient de mari nu avea cine sa recolteze ovocitele. am aflat prea tarziu ca asta e situatia la medsana.
si cu ET-ul la fel, nu se va stabili in functie de ciclul meu ci in functie de venirea grecilor pentru un alt lot fiv. atunci ma vor programa si pe mine pentru transfer.
rubia spune:
psj cand ai facut FIV-ul la Medsana?
ca eu am facut si urmeaza sa mai fac in oct tot acolo dar parca m-ai facut sa am indoieli,desi pe mine m-au tratat bine adika:
-mi s-au facut dozarile,monitorizarile la eco si nici n-am avut vreun semn de hiperstimulare
-si eu tot puregon am luat vreo 35 de fiole in total(aproximativ)
-ori am avut eu noroc pentru ca m-am inteles bine si cu Dl. Prof
Cat despre ET intr-adevar trebuie sincronizat cu venirea grecilor:la mine a durat vreo 5 luni sa ne sincronizam.(asta este un minus pentru ei , ar putea macar sa aibe si embriologi romani)
Dupa FIV+ET nereusite la Medsana m-am gandit sa ma indrept spre Giulesti dar apoi am mai zis sa dau o alta sansa Medsanei,daca nici de data asta nu merge urmatorul la Giuly este sigur.
psj spune:
la inceputul anului asta. si mie mi-au facut ecografiile, dozarile, dar sincer nu m-a incalzit cu nimic faptul ca stiam ca am zeci de foliculi endometru mare, si estrogenul pana la cer si ca nu s-a facut nimic.
mi se pare un mare minus ca toata lumea trebuie sincronizata pentru cele 3-4 zile cat vin grecii.
daca mai intarziau grecii cateva zile, eu ce faceam, pocneam?
MRL spune:
puiramy, te . Am crezut ca esti plecata in concediu. Este bine ca poti merge in Franta macar la consultatie sa vezi ce iti spun cei de acolo. Sa ne ti la curent cu noutatile. Te si poate ne vedem si in Bucuresti.
marrina, ai reusit sa iti faci programare pt vineri?
Aldolina spune:
Buna dimineata Fiv-oasele mele dragi!
Va citesc in fiecare zi insa nu scriu prea des pentru ca nu am noutati. Continui investigatiile (teste imunologice, analize genetice, endocrinologice) sa vedem daca gasim afurisitul ala de inexplicabil... In doua trei saptamani primesc toate rezultatele si dupa aceea ma voi hotara cand si unde voi face ultima incercare (a patra) de FIV. Pana atunci, ma bucur de vara asta fierbinte si de tot ce ma inconjoara.
Fetelor, in legatura cu intalnirea de pe 31 iulie, sunt doua propuneri privind locul de intalnire: terasa undeva in Herastrau sau la restaurantul lui Cris86 (cu terasa)- detalii pe PM. Voi ce parere aveti? Cine se inscrie?
Fac eu (si AndradaP cand se intoarce din concediu saptamana viitoare)lista si rezervarea.
Tuturor fetelor aflate in tratament sau in asteptare de rezultate, va doresc mult succes iar mamicilor fericite cu sau sau , multa sanatate si pe toate sa va ajute Dumnezeu in tot ceea ce faceti.
Pupicei si astept PM pentru intalnire.
Moniland spune:
Diana, din cate stiu eu nu se incepe stimularea cu chisturi. Eu am avut 2-3 chiste aparute dupa inhibare si ca sa nu pierd timpul mi le-a punctionat. A fost ca si la punctia ovariana de foliculi doar ca a durat mult mai putin. Trebuiau doar goliti cele 2-3 chiste. Oricum va decide dr. ce va face.
psj, cred ca dr. nu se astepta la o asa hiperstimulare puternica. Sunt forme usoare si mai grave. Zic ca ai avut ghinion sa dai peste un dr. sa nu se implice in cazul tau. Oricum eu ma bucur ca am oprit totul inainte de punctie. Dar dr. mi-a prezentat atunci toate riscurile si m-a lasat sa ma decid. Dar cred ca am fost influentata un pic si de el.
puiramy, si eu zic sa profiti de ocazia de a fi "vazuta" de dr. din Franta.
MRL, cum merge tratamentul? Tin pumnii maine
Monica