Amenoreea-piedica in conceptie?

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns peachy spune:

Tocmai am venit de la doctor...
Din pacate nu am bebe...nici nu as fi avut cum , din moment ce am ovare micropolichistice...
Mi-a recomanda sa fac tratament cu Metformin, timp de 3 luni(apropo..stie cineva ceva despre medcamentul asta?Se pare ca nu pot gasi mare lucru pe net...sau nu caut cum trebuie..ori unde trebuie), si mi-a spus ca peste trei luni(cel putin, si daca totul decurge perfect cu tratamentul), voi putea ramane insarcinata...
E...sunt un pic dezamagita..dar o sa fiu bine...Abia astept sa incep tratamentul, si sa pot sa devin mamica...
pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns L5845 spune:

Buna peachy,am gasit niste articole cu statistici privind administrarea Metforminului, in tratamentul ovarelor micropolichistice www.dermato.ro/article--x-Varia-Metforminul_sau_antiandrogenii_in_tratamentul_hirsutismului_din_sindromul_ovarelor--293.html" target="_blank">asta,www.evz.ro/article.php?artid=294875 " target="_blank">asta si www.presspro-gineco.ro/article--x-Actualitate-Clomifenul_si_Metforminul,_pentru_infertilitate_in_sindromul_ovarelor_polichistice--2217.html" target="_blank">asta, sper sa te ajute. si sa auzim curand de tine ca esti .

Va doresc si voua ce-mi doresc mie: sanatate si mult doritul BEBE!
Hai bebe, vino la mami !
Lau-Meli si
Trebuie sa renasti din cenusa, ca si pasarea Phoenix si niciodata sa nu spui "Niciodata"!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns peachy spune:

Buna...multumesc frumos...am citit articolele...Sper sa fie bine...
Eu am si spondiloza cervicala, si medicul mi-a recomandat sa iau antiinflamatorii, pentru durere.Problema este ca am tot citi pe net, si am descoperit ca apar interactiuni intre metformin, si antiinflamatoriile pe baza de nimesulida(cum este Aulin, sau Nimesil -exact ce iau eu).
Asa ca o sa ma apuc de fizioterapie...
mmm..sper din tot sufletul sa fie bine...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gudinde spune:

peachy,

Imi pare rau ca acesta este rezultatul dar ... asta e viata uneori e dura. macar ai ajuns la dr si acum stii cu ce te lupti.

Daca ti-a prescris Metformin inseamna din pacate ca ai mai mult decat ovare polichistice, ci ai Sindromul Ovarelor Polichistice (se mai numeste Sindromul Stein-Leventhal sau PCOS = Polichistic Ovary Syndrom).
Este un sindrom tare perfid cu care va trebui sa te lupti, va trebui sa te apuci sa inveti mult, foarte mult despre ce este, ce inseamna etc. Iti spun aceste lucruri, din pacate din proprie experienta.

Un prim pas foarte bun ar fi sa incepi sa citesti lucrurile pe care noi le-am postat la topicul de PCOS aici: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=94783

Inca ceva metforminul este substanta activa. denumiri comerciale exista mai multe in functie de firma producatoare: Siofor, Glucophage etc. Vezi ca exista mai multe concentratii. Ce concentratie ti-a dat dr.? Si ti-a facut niste analize hormonale corespunzatoare pt stabilirea diagnosticului? Sper ca ti-a prescris si utrogestan pt insuficienta progesteronica asociata sindromului. Metforminul este un anidiabetic oral care se foloseste in PCOS datorita faptului ca la baza PCOS sta o disfunctie a secretiei de insulina. Nu stiu daca se poate lua cu antiinflamatoare - ai intrebat medicul?

Mergi la inceput