asigurare medicala in strainatate

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Stefana spune:

De interesat, nu ii mai intereseaza de mult la granita, ca nu mai e obligatoriu, insa ii va interesa pe medici, daca Doamne-fereste aveti nevoie de ei. Fara asigurare, platiti onorariile.

Poze
It's nice to be important, but it's more important to be nice

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

quote:
Originally posted by mandyksch

Aceeasi intrebare am pus-o si eu azi dimineata la " Vacante...".
Noi plecam azi in Ungaria si am vrut sa ne facem asigurare medicala. Ni s-a spus ca nu mai este nevoie pentru ca exista o conventie intre cele doua tari referitoare la serviciile medicale. Nici eu nu sunt prea lamurita.

Mandy si Krisztián (23.10.2005)



Pt Ungaria nu a trebuit niciodata asigurare medicala, nu numai acum ca suntem un UE.E la fel pt toate tarile limitrofe.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns banatboy spune:

Lucrez la o societate de asigurari asa ca sunt la curent cu privire la asigurarile medicale de calatorie in strainatate. Intr-adevar la granita nu se mai cere dovada vre-unei asigurari medicale, deci daca doriti sa va riscati puteti merge fara asigurare afara, dar in cazul in care va imbolnaviti sau suferiti un accident trebuie sa platiti singuri totul( onorariile medicilor, tratament, spitalizare, ambulanta, etc ) ceea ce nu cred ca e foarte placut avand in vedere ca numai o zi de spitalizare va costa cateva sute de euro. Despre cardul european, da se poate face, dar nu prea ai unde sa il folosesti (pe langa multitudinea de acte care ti se cere pt intocmirea sa)deoarece este valabil numai in sistemul de stat (iar in strainatate a cam disparut - cauti o clinica de stat de ametesti).Asadar daca doresti sa stai linistit in concediu este bine sa mergeti la o societate de asigurai si sa incheiati asigurarea pe intraga perioada in care stati in strainatate, deoarece asigurarile incheiate de acestea au valabilitate atat in sistemul de stat cat si in cel privat. Un alt aspect ar fi suma asigurata, putand opta pentru mai multe planuri ( 5000 , 10000, 30000, 50000 etc. euro suma asigurata), dar sa intrebati ce acopera, deoarece cele cu acoperire pana la o valoare mai mica (cam pana la 5000 euro suma asigurata) exclud anumite riscuri. De asemenea unele societati pot introduce o fransiza pentru ca dumneavoastra sa platiti o suma mai mica pentru asigurarea respectiva( ceea ce nu este placut pentru dumneavoastra deoarece presupune ca pana la o anumita valoare asigurarile sa nu va despagubeasca, deci dumneavoastra sa suportati o parte din cheltuieli). In general pe carnetul de asigurare este specificat un numar de telefon unde se poate suna in caz de urgente. Este bine sa sunati la acel numar( care de obicei e cu taxa inversa, fara a trebui sa platiti dvs) si sa dati informatii despre ce ati patit si la ce unitate medicala va aflati pentru a evita sa platiti dumneavoastra acolo cheltuielile si sa vi se restituie banii acasa cand mergeti cu actele de le medic la societatea de asigurari, deoarece daca dvs contactati societatea atunci ea va lua legatura cu unitatea unde va aflati si va vira banii direct acolo fara a mai trebui sa platiti dvs.

Mergi la inceput