Romanii din Marea Britanie (14)
Raspunsuri - Pagina 9
Dianaa77 spune:
quote:
Originally posted by Letitia1
Letitia, uneori nu ai ce face si mai recurgi si la zboruri cu companii ieftine, indiferent de standardele pe care le ai in restul timpului
Ella 64, eu nu m-am referit la una din acele situatii extreme in care vrei sa ajungi cu orice pret in Romania si dupa ce ai cautat bilete la companiile serioase si n-ai gasit la nici una recurgi la un low cost (desi sint sigura ca pina la urma tot as gasi un zbor cu escala facut de o companie de Doamne ajuta). M-am referit la o situatie normala in care ti-ai planificat o vacanta in Romania cu citeva luni inainte,de aia nu vad ce m-ar face sa recurg la asemenea zboruri.
Motanik, bine ai venit. Ai "pierdut" doar 2 emisiuni, deci nu mare lucru. Da, e simbata seara pe la 7.40. Am citit ca Leona o sa lanseze in sfirsit albumul de debut in noiembrie!
Luna, felicitari!
Salutare tuturor!
Am descoperit site-ul cu forumurile cu pricina pe care postez si eu, de aproape o luna. Am pus si eu niste intrebari pe aici, dar ori ca la intoarcere fetele din UK sunt inca nerabdatoare sa isi impartaseasca povestiile din concediu, ori ca nu s-a bagat de seama ca am pus si cu cateva replici mai in urma niste intrebari, se pare ca totusi ca am fost ignorata.
Am mai intrat sa verific daca mi-a raspuns cineva si asa am citit parerile despre companiile astea low cost. Imi permit sa imi dau si eu cu parerea avand in vedere ca, fara sa imi fie jena, calatoresc cu acest gen de companii.
Probabil ca Letitia o fi trait experienta, ca mult altii de altfel, de a avea surprize neplacute cu vreo companie aeriana de genul acesta (desi din cate am inteles eu, si-a transportat parintii cu Tarom-ul) de spune ca nici un caine nu l-ar trimite cu asemenea servicii. Sincera sa fiu, eu nu am avut surprize mai neplacute decat ale altora, dar ma si asteptam la o calitate inferioara a serviciilor. Si de ce totusi merg cu ei? Cred ca e retorica intrebarea...insa am impresia ca pe forumul asta nu, asa ca ii dau eu glas (in scris): deoarece chiar si daca iti planifici cu cateva luni inainte intoarcerea in Romania, chiar si cu escala, tot nu ajungi la costuri mici la transportul cu avionul, si asa...recurgi la aceste company low cost! Si totul datorita costurilor exagerate la bilete. Asa ca Letitia...poate imi spui si mie ce tarife "acceptabile" ai intalnit tu, deoarece eu pentru a ajunge la Timisoara platesc la Malev in jur de €500 de fiecare data, si iti dai seama ca nu merg singura, deci dintr-un foc ajungi la sume considerabile pentru un singur drum de mers acasa. Si povestea e aceeasi cu oricare alta companie aeriana...asa ca...bineinteles ca aleg low costul, cu toate ca are intarziere(desi si cu Malev-ul cu escala tot atata fac),dar macar platesc cu €100 sau €200 sau €300 mai putin, bani care pot mai bine sa ii dau parintilor.
Adevarat ca nu stau in Anglia, ci in Irlanda, dar am mai calatorit si eu din Ro in diferite directii cu companii low cost, pe langa uzualele drumuri din Ie in Ro, deci cred ca stiu despre ce vorbesc.
Sa nu fiu inteleasa gresit!Nu pledez pentru servicii proaste, insa mi se pare ciudat cand cineva se mira ca unii aleg si accepta genul asta de servicii la un moment dat, indiferent de standardele pe care le ai ca om!
Gabitza P. spune:
Buna, Diana! Eu nu scriu prea des pe forum dar stiu ca s-au mai discutat chestiile astea pe aici chiar recent spunea Motanikk ca s-a mutat, cat da, etc.
Sa spun cum platesc eu si in ce zona stau ca sa-ti faci o idee.
Avem un stuio flat in zona 2, 3(Willesden Green), mi-e frica sa ies noaptea pe strada ,dam 650 de lire chirie, o mie si putin Concil Tax pe an, deci in total ne ajunge la 800/ luna. Cred ca un apartament cu doua camere ajunge la 1200 de lire lejer fara nimic platit in zona mea.
Ti-as spune sa stai departe de zona asta. Noi stam aici de trei ani si jumatate ca aici am aterizat si suntem legati de locul asta din cauza muncii, ca altfel.....Am auzit ca Golders Green ar fi dragut, dar nu prea pot sa-mi dau cu parerea despre alte zone, poate fetele-ti vor fi de mai mult ajutor cu chestia asta.
Si de munca ca si legal secretary sigur gasesti si aici. Dreptul sotului de munca cred s-ar putea sa fie valabil si daca veniti aici. A obtinut acel cetificat albastru? Aici se aplica aceleasi reguli:daca ai muncit legal 12 luni, aplici pentru blue card si ai drept de munca.
Legal
quote:
Originally posted by motanik
Da, am avut intarziere de o ora la dus, o ora la intors, aeroportul Baneasa e o autogara supra-aglomerata de 100m2, stewardesele vorbeau engleza cum vorbesc eu rusa, profesionalism lipsaaaa si ah, am uitat ce era mai important, tremurau avioanele ca varga la turbulente. No more Wizz for me!
--------------------
Andra
Motanik, ai avut o prima experienta foarte proasta inseamna! Noi cand am zburat prima data am fost super-multumiti, dar intr-adecar din 6 zboruri in total cu ei, doua au fost cu turbulente, dar ultima data stewardesele erau romance si vorbeau foarte frumos si engleza spre deosebire de unguroaicele de alta data
ella_64 spune:
Diana, In Marea Britanie in prezent, ai nevoie de permis de munca pentru a munci legal. De obicei, firma care te angajeaza face aplicatia pentru permisul de munca. Se asteapta pana la 3 luni si apoi primesti raspunsul, pozitiv sau negativ. In privinta aceasta, era cineva care a scris pe forum, chiar la subiectul nostru, despre faptul ca anul acesta Marea Britanie nu mai acorda permise de munca. Probabil vor sa impuna eliberarea unui anumit numar de permise de munca pe an, asa cum este in USA.
Un alt mod de a munci legal este acela ca self-employed sau ca student (20 de ore pe saptamana, adica part-time).
Daca unul din membrii familiei are un permis de munca, celalalt are automat dreptul de a munci pentru orice firma care il angajeaza, deci nu este restrictionat. Daca lucrezi un an de zile fara sa ai o pauza mai mare de 30 de zile ai dreptul sa aplici pentru blue certificate la sfarsitul acelui an.Acest certificat iti da libertatea de a lucra fara work permit. Daca ai viza de rezidenta, din nou nu mai ai nevoie de permis de munca pentru a lucra.
In ceea ce priveste conditiile din Londra, exista un site care se numeste UpMyStreet si care iti poate da o imagine aproximativ corecta pentru diferitele strazi de interes pentru voi. Eu nu stau in Londra asa incat nu te pot ajuta cu nici o informatie.
In privinta companiilor de zbor low-cost, ai dreptate, daca poti sa faci o reducere la tarifele de calatorie, de ce nu? Noi nu le putem folosi pentru ca sunt departe de zona in care locuim si atunci alegem KLM. Daca ne-am deplasa la aeroporturile unde aterizeaza companiile low-cost pretul calatoriei ar ajunge la acelasi tarif ca cel de la KLM. Sotul meu calatoreste frecvent si, in UK, firma la care lucreaza il trimite numai cu low-cost, daca zboara in locurile de interes pentru ei.
Dianaa77 spune:
Multumesc fetelor care mi-au raspuns. Chestia cu dreptul de munca il stiam, este la fel si in Irlanda, daca aveai work permit de cel putin 12 luni inainte de a intra Ro in UE, ai dreptul liber de munca, si la fel si sotia sau sotul. Ma interesa care zone din Londra sunt mai decente de locuit si cum e cu transportul in comun. Aici daca locuiesti intr-o suburbie e cam dificil si incomod. Busurile sunt foarte aglomerate si iarna cel putin sigur te imbolnavesti.Cu trenul e chiar nebunie, v-am mai spus ca l-au numit India Express, asa inghesuiala e. Cu masina faci si mai mult,e traficul groaznic de aglomerat. M-ar interesa daca stiti vreun site cu inchirieri de locuinte,cum e aici daft-ul,sa imi fac si eu o parere. Multumesc mult!
Letitia1 spune:
Da, am avut intarziere de o ora la dus, o ora la intors, aeroportul Baneasa e o autogara supra-aglomerata de 100m2, stewardesele vorbeau engleza cum vorbesc eu rusa, profesionalism lipsaaaa si ah, am uitat ce era mai important, tremurau avioanele ca varga la turbulente. No more Wizz for me!
Draga Motanik, cred ca ai avut noroc cu numai o ora intirziere. N-am fost niciodata la Baneasa, dar cum nici Otopeniul nu mi se pare fantastic, imi imaginez cum e Baneasa. Si mie imi place sa fac economie cu drumurile in Romania, dar decit sa stau cu orele prin aeroporturi, cu copilul dupa mine, sa mai si tremure avionul sub mine ca nebunul, mai bine lipsa.
motanik spune:
Ba eu n-am facut nici o economie, am dat 327 lire pe bilete pt 2 adulti, plus 44 lire trenul pana in Luton dus-intors.
Diana, eu am venit din .ro de cateva zile si am scris doar pe fuga, la fel cum am si citit.
Ai citit si postari ale capitolelor precedente? Eu am scris in mai multe randuri despre traiul de aici, salarii, preturi.
Cat despre job, eu sunt secretara intr-o firma de contabili, inteleg ca tu ai o pozitie asemanatoare. Daca vrei ne auzim si la un tel, da-mi un nr pe privat te rog.
--------------------
Andra
Dianaa77 spune:
Mai fetelor, eu nu mai inteleg nimic!Daca nu cumparati bilete ieftine la low cost,de ce mai circulati cu ei?Doar ca aveti curse directe de la voi spre Ro?
In privinta tremuratului avionului, eu am trait sentimentul asta cu Lufthansa, iar pilotul a facut o aterizare de toata jena, de am crezut ca o sa ma culeaga sotul de pe tavan. Si daca nici Lufthansa nu e companie buna...Pe cand cu low costul imi venea sa aplaud la ce aterizari fac,cel putin astia de la Ryan Air sau Blue Air. Iti dai seama Letitia ca daca tremuratul avionului se intampla cu low costul, nu ma mai interesa sa fac nici o economie la bilet, ca banii aia se duceau la ai mei,dar ca sa imi plateasca inmormantarea probabil! Hai ca am devenit macabra!
Monik,merci mult pentru oferta sa ma contactezi telefonic.Nr meu de mobil este 00353.86.326.17.50 iar cel de fix acasa 00353.1.658.83.22(poate iti e mai ieftin sa suni pe fix,dar trimite-mi un mesaj in prealabil sa fiu pe acasa). Eu m-am uitat si la capitolele anterioare dar nu am gasit info-urile despre care spui tu,sper ca nu la ce se poate vizita la Londra vorbesti.
ella_64 spune:
Diana, si noi am venit o data cu Lufthansa si am avut exact aceleasi senzatii neasteptate. Oare crezi ca am avut acelasi pilot ? Noi l-am aplaudat la sfarsit ca a reusit sa ne depuna intr-o singura bucata pe pista de aterizare. A fost ca in roller-coaster. Mi-a displacut total .
asiza spune:
quote:
Originally posted by Dianaa77
Multumesc fetelor care mi-au raspuns. Chestia cu dreptul de munca il stiam, este la fel si in Irlanda, daca aveai work permit de cel putin 12 luni inainte de a intra Ro in UE, ai dreptul liber de munca, si la fel si sotia sau sotul. Ma interesa care zone din Londra sunt mai decente de locuit si cum e cu transportul in comun. Aici daca locuiesti intr-o suburbie e cam dificil si incomod. Busurile sunt foarte aglomerate si iarna cel putin sigur te imbolnavesti.Cu trenul e chiar nebunie, v-am mai spus ca l-au numit India Express, asa inghesuiala e. Cu masina faci si mai mult,e traficul groaznic de aglomerat. M-ar interesa daca stiti vreun site cu inchirieri de locuinte,cum e aici daft-ul,sa imi fac si eu o parere. Multumesc mult!
Incearca www.loot.com
Oana cu Denis Cristian (19 decembrie 2006)
Slideshow Ingerasul nostru drag
www.youngnutrition.net/member/tickers/64637/ticker1.png" target="_blank">Varsta Denis