Buna tuturor!Astazi am auzit ceva foarte ciudat pentru mine;prietena unui coleg de al meu a fost operata ieri de apendicita.Astazi colegul meu a fost trimis la casa de sanatate pentru a i se parafa de acolo adeverinta prin care se dovedeste faptul ca este angajata.Acolo surpriza: i s-a cerut suma de aprox 900 Ron pentru faptul ca fata avea o intrerupere in campul muncii de 2 ani si pentru faptul ca nu are continuitate in ultimii cinci ani in campul muncii.Vreau sa spun ca fata este angajata cu carte de munca de la 1 martie 2007.
Aveti idee despre ce e vorba ca eu chiar nu mai stiu,mai ales ca sunt gravida in luna a 6-a si n-as vrea sa mi se intampole si mie acelasi lucru.
Ma bag eu desi stiu tot din auzite...se pare ca e asa in cazul prezentat de tine. Dar pentru gravide nu se cere nimic (adica nasterea e "gratis"). Eu am avut o adeverinta de la serviciu si nu mi-a cerut-o nimeni cand am nascut (acum 3 luni)
Mamica de Iulia Eleni(06.02.2004) si Yannis Victor (09.04.2007)
Buna nicoled,
Eu m-am operat anul trecut in martie de apendicita si am fost nevoita sa-mi platesc asigurarea pentru ca din 2005 de cand terminasem facultatea pana in martie 2006, nu am lucrat cu carte de munca. Stiu ca la mine a fost suma mai mica, in jur de 150 ron, pentru ca, neavand pana atunci venit, s-a calculat la salariul minim pe economie si am platit pt vreo 9 luni.
Dar in cazul tau nu-ti fa probleme, nasterea se inscrie la gratuitati. Mie nu mi-au cerut nici o adeverinta de salariat cand am nascut.
Sarcina usoara in continuare.
Teodora Ana de Mihail Vladimir(15.05.2007)
www.dacmotors.ro/xoops/html/modules/myalbum/viewcat.php?cid=39" target="_blank">
Poze cu juniorul meu
la noi la internarea pentru nastere se cere adeverinta nu mai veche de 30 de zile care sa arate ca esti platitor de CAS (emisa de la locul de munca si vizata de cei de la CAS), dar nu a pomenit nimeni de o anumita vechime in munca...anul trecut m-am operat si eu la picior si nici acolo nu a fost nevoie decat tot de adeverinta de mai sus, fara alte precizari