Am o galeata de PIERSICI...

Am o galeata de PIERSICI... | Autor: claudia_a

Link direct la acest mesaj

M-am pricopsit cu o galeata de piersici, dupa ce saptaman trcuta am mai avut una ! Din cealalta am facut compot concentrat de piersici... si acum sunt in pana de idei... dulceata, gem nu servim...deci a ramas un nectar de piersici!
Numai ca nu stiu nici o reteta care sa fie incercata, verificata pana iarna... cum se face? ce trebuie pus sa nu fermenteze...???


Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns monica-elizabet spune:

nu-s convinsa dar mama parca punea aspirina... dar acum exista conservant pe piata(asta daca folosesti)
insa daca le fierbi in sticle "de sticla" inchise bine si puse intr-o oala cu apa la foc mic, mic de tot pe aragaz sau chiar in cuptor daca au loc si apoi le depozitezi la loc racoros nu cred ca trebuie sa pui nimik.


monica
mami de alex(7 iunie 2001)si ruxi(16 dec 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claudia_a spune:

Gata am facut nectarul de piersici...cineva mi-a spus ca se face ca...sucul de rosii!
Asa ca am purces la proces: spalat, curatat de samburi si dat la robot piersicile; le-am pus intr-o oala la fiert; la 8 litri de lichid am pus cam 700 gr zahar (si asa a iesit dulce)si am lasat cam o ora pe aragaz la foc mic... am sterilizat sticlele la cuptor si am turnat in ele fierbinti nectarul...le-am capsat si le-am pus in patura la ..nani!
Sa vedem daca vor tine sau nu... sper sa nu fi muncit degeaba!

Mami si www.babiesonline.com/babies/n/nasturica" target="_blank">Ioana nasturica
Niciodata nu trebuie sa plāngi dupa ceva care nu poate plānge dupa tine.

Mergi la inceput