Mamici de noiembrie-decembrie (43)
Raspunsuri - Pagina 28
alfa_anca spune:
Dana BINE AI VENIT! Sarcina usoara in continuare si sa fie sanatoasa bebe Iris-Anamaria. Esti in listutza, dar ai putea sa ne mai dai si data nasterii tale si ultima menstruatie. Pupici.
Jasmineu am IR in artera ombilicala 0.80 si scrie ca e marita pt varsta sarcinii, de fapt a si crescut ca la 14 sapt aveam 0.78. Dar nu s-a alarmat Tutunaru prea mult, mi-a zis doar sa iau magneziu in continuare si Bio Marin Plus, despre care am citit de curand ca una dintre interactiuni este de a scadea tensiunea arteriala.
Anca 24+ Elena
poze
alfa_anca spune:
Burtici, eu ma pregatesc sa o tai acasa si we acesta voi fi plecata, asa ca va doresc de pe acuma un week-end placut si sa ne auzim cu bine luni dimineatza.
Pupici.
Anca 24+ Elena
poze
slimatei spune:
quote:
Originally posted by adinagquote:
Originally posted by slimatei
neata'
anca te cred si eu am aceeasi nerabdare doar ca eu tb sa mai astept 2 sapt....si asa abia am gasit sa ma prog.pt eco morf.aici, eu nu reusesc sa inteleg de ce adica astia fac eco morf. doar la spital si la particular nu....Multumesc lui Dumnezeu caci pana la urma am gasit un partic. care face , dar greu tare a tb sa caut mult....
In Austria e la fel, dar nu ma deranjeaza absolut deloc. In general la spitale au aparate muuult mai performante decat cele de la particulari, ca-s scumpe aparatele! In afara de asta ai ocazia sa iei deja legatura cu spitalul unde vei naste, te iau si ei in evidenta. EU de ex. deja am completat tot felul de formulare, incat sa stie deja totul despre mine (alergii etc.). Am avut si o convorbire cu o moasa, care mi-a dat sfaturi ff bune. Acolo am facut translucenta nucala, acolo voi face si morfo. Acolo se pot face si cursuri de gimnastica ptr gravidute, scoala parintilor etc. La 37 saptamani sunt chemata si acolo la un control, imi face un CTG si mai stiu eu ce. Daca ajung la termen merg chiar o data la doua zile la spital la control, examineaza colul, lichidul amniotic, mi se pare chiar un sistem foarte bun.
Tu de ce nu vrei sa mergi la spital?
Adina 16+
Adina & Jasmina (24 iulie 2003)
tocmai asta e ca nu reusesc sa ma decid si pt. ca ma decid asa de greu nu am gasit post la spital pt. eco. de 20 sapt.dar am reusit sa imi prog. cea de 32 sapt.pt oct. de pe acum...
cica pt. dr de spital tb sa ma inscriu pana la 4 luni(daca nu am inteles gresit)dar eu deja am trecut...cica e f. ocup.unul dintre cele mai aprope spitale din apropierea locuintei mele, caci n-am curaj sa merg la celelalte mai indepartate, daca nu ajung la timp ce fac? am la morcovi...imi lipsesc iepurii
oricum cand mi-a veni ceasul nu cred ca va vor lasa pe strada
eu sper sa nu patesc chiar asa si totusi sa gasesc undeva sa ma sistemez
Stefania18 Cred in puterea lui Dumnezeu! nu am de ce sa fiu stresata...
nu vreau sa stiu sexul lui bb, vreau doar sa stiu ca e bine
nu am fost niciodata un manechin& foto cu burtici
ralucis spune:
[quote]Originally posted by Jasmin012
Buna, dragutzelor, tocmai m-am intors acasa, am facut eco, Iosup a fost ok, nu a fost tacut, m-a intrebat daca i-am pregatit camera lui bebe, care e tot baiat, deci nu s-a razgindit in privinta asta si a hotarit sa ramina tot asa, iar ca dovada avem poza cu scrotul si cucul. Baietelul e sanatos tun, are 15 cm si 330 g, a zis ca e maricel pt virsta lui, iar eu i-am replicat ca taica-sau are 1,82 m; 150 batai pe minut; la mine colul are 40,8 mm, inchis, artera ombilicala 0,74, placenta gradul 2 de maturitate (ciudat este ca nu mi-a zis nici acum ca ar fi placenta imbatrinita si nici ca arat obosita sau sa ma hidratez), iar despre problema mea cea mare, IR-urile: dreapta=0,54, stinga=0,44!!!!!Deci am scapat de o grija !!!!!
jasmin, si eu acum am ajuns acasa, am fost la 12 la eco la Iosup si am mai zabovit pe urma prin oras. Toate bune si frumoase la mine, cu exceptia faptului ca mie mi-a gasit asa:
-valoare crescuta IR in artera uterina dreapta=0,55, stanga 0, 46, vad ca la tine e la dreapta 0,54 si sa inteleg ca e OK?,
-hipotonie pielocaliceala stanga la un rinichi, adica vezica ar fi plina si elimina urina mai greu, aici m-am cam speriat, dar am sunat-o pe dr mea si mi-a zis ca e normal la varsta asta de sarcina sa fie asa, rincichii fiind insuficient dezvoltati:
-placenta grad 2 cu o formatiune chistica cu diametrul 26/35 mm, si aici a zis si el si dr mea ca nu e nimic grav.
Oricum, acum imi pare bine ca am si o alta eco pe 1 august, sa vad inca o parere, sper sa nu fie intr-adevar nimic de care sa ma ingrijorez.
Iosup s-a cam panicat cand a auzit ca plec cu masina in concediu pana in Itaklia, i s-a parut muuuult prea muuult drum, dar dr meu m-a incurajat sa merg, ce-o fi, ca doar facem pauze dese, si nu mi se pare mai stresant sa stau cu piciaorele in sus in masina decat o zi strasnica de curatenie cum a m mai facut sau una de alergat dupa copil prin parc.
A, si mi s-a parut ca s-a uitat f atent la inima, cred ca stia el ceva.
Iar 20 de sapt bebele meu are 345 de gr.
slimatei spune:
quote:
Originally posted by adinag
pussi, vad ca avem gusturi asemenea la nume... si la Emily ne-am gandit, deci Emilia pe romaneste, care ne place la amandoi ffff mult, din pacate cunoastem de vreo 6 luni pe cineva cu numele asta, care ne intoarce la amandoi stomacul pe dos, si de asta am renuntat si la numele asta Mai bine n-o intalneam pe persoana respectiva! Imi strica ea bunatate de nume!
Adina 16+
din pacate si eu am avut aceeasi experienta ca si tine,cu tipa care poarta numele asta si e o scorpie dar poate e o simpa coincidenta...
va pot spune o povestioara...
sotul meu zice ca toti cei care cu numele Matei,Matteosunt niste copii obraznici si neascultatorisi de asta nu vrea ca fiu'meu sa poarte numele asta in caz ca va fi baiat , dar se pare ca un 25%sansa ca acei copilasi sa fie si buni.... atunci am decis ca o sa-i pun numele Ugo,asa ca se roaga sa fie fetita cica oricum ar fi Hidegard e mai frum decat Ugo
il mai tachinez si eu ce sa fac...
Stefania18 Cred in puterea lui Dumnezeu! nu am de ce sa fiu stresata...
nu vreau sa stiu sexul lui bb, vreau doar sa stiu ca e bine
nu am fost niciodata un manechin& foto cu burtici
adinag spune:
Stefania, nu-ti fa griji ca nu ajungi la spital... La prima sarcina si eu gandeam asa, dar... mi s-a rupt apa (dar nu de tot, numai un pic), dupa care au durat 26,5 ore pana s-a nascut Jasmina! In general la prima nastere merge mai incetucu. Sigur ca exista exceptii, dar de obicei se stie inca inainte ca e deja deschis colul etc. La verisoara mea amandoua nasterile au mers expres, dar tocmai ca avea colul deja deschis un pic! Si sa nu va doriti nici sa mearga prea repede, de obicei e mai dureros atunci si prietena mea, la care tot a mers fff repede (adica in 4-5 ore), si-a ruinat osul pubian (cred ca asa se cheama?), adica are niste crapaturi in el, are dureri, acum la a doua sarcina chiar maaari dureri, si probabil ca trebuie sa faca cezariana din cauza asta...
Iar cu numele.. sunt tare in ceata!
Adina 16+
ellis spune:
quote:
Originally posted by alfa_anca
Gata fetele, am venit de la dr (dar mai intai a tb sa recuperez ce ati scris). Bebelina mea e bine, sanatoasa si voioasa. Are 721gr (mai mare decat varsta ei), sta cu capul in dreapta, fundul in jos si picioarele in stanga si cu mainile la cap. CU dreapta statea ca si cum se scaprina la ceafa . Si din stanga tot gesticula ca de obicei, cred ca o sa vb mult fata asta ca mereu are ceva de spus cu mainile. Colul e luuuung si inchis si in rest nu avem pb. Mi-a dat o lista de analize cu care tb sa ma duc la 28 de sapt.
Ma bag si eu la intalnire cand ne hotaram.
Mirela si Jasmin, felicitari pt bebeii cei sanatosi.
Anca 24+ Elena
poze
ANCUTZA MAI FACEM SI ALTA ECO LA 28-32 SAPT, TI-A ZIS CEVA T? CAT A COSTAT ECOGRAFIA ASTA SI AI VAZUT SI 3D?
Ellis21+
darleena spune:
Se vede ca incepe week-endul. Toata lumea s-a zburatacit
Distractie placuta
23+ si baby Kara
Pana vine bubu
poze bubu mic