alt prag...40

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

eu am trecut pragul de 2 luni, si zau ca ma simt bine. La trup arat exact asa, ca la 18 ani, (exceptie ridurile, si firele albe) iar sufleteste ma simt total eliberata in urma divortului! Iar copiii mei imi dau o putere extraordinara si ma mentin mereu in forma:)

Gabi(ex- gabibarta)+Robert(20.05.1997)+Lili(17.05.2002)
poze

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Hei, eu cand am spus ca mamele de 40 de ani nu sunt tocmai batrane, m-am gandit la proaspete mame! Cu bebe!
Ce ziceti?
mai am vreo ssansa?

Doamne'ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Pai eu, Maru le de ce crezi ca am ?

Dar eu nu ma imbat cu apa rece... Nu mai arat ca la 20 ca nu se poate frate. Au trecut de atunci 20 de ani.
Trebuie sa ma obisbuiesc in postura asta, nu am ce face dar nici fericita nu sunt ca am 40 ani .

Si mai si actionez tare de tot.. Ce o fi in capul meu?!

Don't throw with stones if you live in a glass house.

corina mama Ralucai

http://community.webshots.com/user/corinaraluca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

quote:
Originally posted by Gabi_K

eu am trecut pragul de 2 luni, si zau ca ma simt bine. La trup arat exact asa, ca la 18 ani, (exceptie ridurile, si firele albe) iar sufleteste ma simt total eliberata in urma divortului! Iar copiii mei imi dau o putere extraordinara si ma mentin mereu in forma:)

poze

Totul despre alaptat!

Bravo Gabi K!

Succes fetelor care mai vor copii. Eu n-am chiar 40, dar sint pe aproape. Micuta mea are doi ani, eu de acum chiar nu ma mai vad cu inca un bebe...
In rest, fata de la 18 ani, am devenit un om si jumatate! Fizic ma refer...

The best thing you can do for your children is to love your wife.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mama lia spune:

am mai citit un articol care mi-a placut, de pe site-ul 121.ro. vi-l redau mai jos:

Balzac, recunoscut ca fiind un vesnic indragostit a scris un roman dedicat femeii la 30 ani. Despre femeia la 40 de ani, din cate stiu eu, niciun romancier celebru nu a scris ceva care sa poate fi considerat de referinta. Am insa motivele intemeiate sa cred ca decada care incepe cu 40 in viata unei femei este cea cu adevarat spectaculoasa.
de Otilia Ignat

Stiu femei care la 40 de ani sunt bunici, si din pacate se comporta ca atare, stiu insa si femei care la aceeasi varsta au copii de 2-3 ani, sau altele care au ca obiectiv imediat sa devina mame. Poate ca suna prea teoretic, dar cred cu tarie ca 40 de ani insemna in primul rand o stare de spirit, care se reflecta in exterior, in ceea ce esti, in felul cum arati, urmare a ceea ce simti.

Cum te simti la 40 de ani

In loc de argumente am sa va spun ca, nu eu, ci criticii si cei foarte specializati pe domeniu, admit ca de ceva vreme incoace filmul american, productiile hollywoodiene promoveaza diva de 40 de ani. Femeile mature fiind considerate acum cele mai sexy si cele mai de succes aparitii feminine pe marele ecran, in productiile cu mare priza la public. De exemplu: Halle Barry are 41 de ani, Julia Roberts are 40, Nicole Kidman tot 40, Catherine Zeta-Jones are 38, ca sa nu mai vorbim despre Jessica Lange care are deja 57 de ani, despre Melanie Griffith care a implinit 49, si despre Michelle Pfeiffer la deja 50 de ani.

Nu vreau sa fac o comparatie, pentru ca nu acesta este scopul meu, intre divele de mai sus si oricare dintre noi care implineste sau a implinit 40, sau 40 si ceva de ani, vreau doar sa va ofer un argument ca viata poate deveni din ce in ce mai interesanta odata cu cresterea numarului anilor. Merg pe principiul ca daca ele, cele de mai sus, se simt bine la varsta lor, de ce nu ne-am simti bine si noi, in pielea noastra.

Nu vreau sa continui acest material, povestindu-va despre diete, pre sau post menopauza (care, ne place sau nu, este asociata varstei de 40 de ani), nu vreau sa vorbesc despre kilograme in plus, despre par alb, despre riduri, despre osteoporoza, sau probleme cardiovasculare (ultimile doua aspecte, cel putin din punct de vedere statistic, incep sa bata la usa odata cu aniversarea a 40 de ani), nu vreau sa vorbesc despre ochelari si despre probleme articulare, despre riscurile de a dezvolta afectiuni de natura maligna la san sau la aparatul genital, nu, nu vreau sa vorbesc despre toate acestea, pentru ca subiectele sunt cunoscute oricarei femei care citeste un ziar si se uita la televizor.

Vreau sa va provoc si sa va ganditi la lipsa de inhibitii, la beneficiile partenerilor stabili, la bucuriile (si dificultatile de altfel inerente) vietii de familie, la fascinata lume a maternitatii (indiferent daca pruncul abia merge sau daca dati piept, impreuna cu el, cu primele emotii ale examenelor de capacitate sau bacalaureat). Vreau sa va rog, ca in preajma, sau dupa aniversarea de 40 de ani sa va ganditi la cat sunteti de multumite de cariera voastra, la timpul pe care ti-l poti dedica tie insati, la pasiuni, si la fascinata lume interioara a femeii la 40 de ani, trecuta deja prin toate aventurile, implinita, puternica si frumoasa.

Voi, cele de 40 de ani, cum va simtiti?

Echilibru

Cred ca frumusetea celor 40 de ani vine din echilibru. Si aici nu este vorba despre un echilibru pe care il gasesti in familie, la serviciu sau in cercul tau de amici si prieteni, ci intr-un mod esential, este vorba despre echilibru pe care TU il gasesti in TINE INSATI!

Eu cred ca asta este secretul. Sa te simti bine cu tine insati, sa ai incredere in tine si sa gasesti formula de echilibru intre ceea ce esti, intre varsta pe care o ai biologic, si varsta pe care o simti psihic. Spun asta pentru ca stiu femei de 40 de ani care sunt cu mult mai tinere decat pustoaicele de 20! Nu poti arata ca o fata de 20, si daca ai sa te gandesti putin ai sa ajungi la concluzia ca nici nu vrei. Te simti insa plina de energia de la 20 de ani, si ai in plus experienta de viata, calmul si intelepciunea de la 40. Daca la asta adaugi, grija pentru tine, un look placut, fara extravagante, care nu plac nici la 20, daramite la 40, o silueta feminina, si siguranta de sine, care vine doar din maturitate, vei fi, la 40 de ani, o femeie de nota 10!

Elefantul

Am sa va spun o poveste! Eefantul - cel mai mare mamifer terestru - nu poate sta, nu poate merge, decat daca se sustine concomitent pe trei, din cele patru picioare ale sale.

Imaginati-va ca elefantul sunteti voi insiva, cu toate ale voastre.

Si acum imaginati-va ca un picior reprezinta viata de familie, altul cariera, al treilea viata sociala, al patrulea viata interioara, adica tu cu tine insati. Elefantul isi poate pastra echilibrul daca se sustine pe cel putin trei picioare. Poate tine suspendat doar unul, oricare ar fi acesta, daca, dintr-un motiv sau altul ar ridica si un al doilea picior, ar cadea, s-ar prabusi… fara sa se mai poate ridica!

Intelegeti ce vreau sa spun? Trebuie sa va satisfaceti, sa va impliniti, concomitent, oricare trei din cele patru nevoi fundamentale. Ce rezulta este ECHILIBRU si din el izvoraste tot. Frumusete, sanatate, implinire, tihna… intr-un cuvant o viata care sa merite traita!

Prietenul cel mai bun

Nu pot incheia pledoaria mea inainte de a va enumera cateva principii fundamentale ale oricareia dintre noi, aflata de o parte sau de alta a pragului celor 40 de ani. 1.Mergeti la medic, constant, este prietenul vostru cel mai bun. Ginecologul, medicul de familie. Consultati-va periodic, ca sa puteti peveni sau trata in faze incipiente orice problema de sanatate.
2.Mancati echilibrat, beti apa, luati suplimente de minerale si vitamine.
3.Face-ti miscare.
4.Gasiti-va un hobby, oricare, face-ti constant ceva ce nu implica cariera, viata de familie – face-ti munca voluntara la o asociatie de caritate, de exemplu.
5.Preocupati-va de viitorul vostru – o asigurare de viata, pensie suplimentara, asigurari pentru copii – va vor oferi un gen de siguranta si incredere care sunt o sursa constanta pentru un tonus psihic bun.
6.Faceti dragoste!
7.Traiti fiecare clipa din plin.

In loc de final am sa va citez o fraza a unui scriitor roman, indragostit vesnic de femei.
“O femeie poate avea oricand orice isi doreste, indiferent de varsta, daca are maini si picioare nervoase, dinti frumosi si ochi inteligenti”. (Camil Petrescu – Patul lui Procust)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tlaura spune:

Si eu implinesc 40 pe 18 noiembrie! (Lemoni tu in ce zi esti nascuta?) si astept cu interes sa vad daca ma voi simti la fel de bine ca si voi (psihic vorbind)! Eu nu gasesc absolut nimic incantator la aceasta cifra, mai mult gandindu-ma ca incepe intr-adevar declinul! Nu, orice mi-ati spune, nu ma pot impaca cu aceasta varsta si pace! E urata si urmeaza altele si mai urate; tot ce a fost frumos s-a dus, a trecut si nimic bun nu ne mai asteapta!
Ca sunt mai desteapta, mai inteleapta, mai profunda,mai...etc! So what? Cui ii pasa? sau mai bine spus la ce mai imi foloseste acum?
hai ca nu vreau sa va intristez prea mult, dar ma cam irita putin chestia asta cu "mama ce bine e la 40 de ani/ sau 50/ sau 60)! ba eu as vrea sa mai am 20 -chiar si 30, dar nu peste!
Eu sunt suparata, nu vreau 40!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabi_K spune:

Lia, pe vremea lui Balzac varsta de 30 de ani era la fel ca si acum cea de 40. Femeile de 30 aveau copii adolescenti sau in prag de adolescenta, si erau cam la fel de "uzate" ca si femeile de 40 din zilele noastre. Cel putin asa am vazut in poze si in filme de pe vremuri.

poze

Totul despre alaptat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marimar spune:

Laura,
totul depinde de cum privesti sau alegi sa privesti lucrurile . Eu ti-am vazut cindva, undeva niste poze si am remarcat ce tinara esti
Eu aleg sa ma simt hot, aleg sa fiu, arat si sa ma port tinereste.
Mai am 3 ani pina atunci si mai vreau un copil, copiii ma intineresc si ma fac fericita
40 de ani nu ma sperie, nu ma ingrijoreaza, chiar daca am inceput sa am fire albe, astea se rezolva...Sint fericita si nu conteaza ce virsta am, ma simt bine, am realizat o gramada si mai am o gramada pt viitor !

Totul tine de atitudine!

-------
Alaptati cit de mult, incepeti diversificarea de la 6 luni si mare atentie la ce alimente dati copilului!
Nu va jucati, repercursiunile in timp pot sa fie iremediabile !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adrianaa spune:

Of, ce subiect... Prag? Ultimul prag de tipul acesta l_am avut la 25 de ani, pe cel de 30 l-am sarit cu brio, pentru ca eram foarte ocupata cu copiii, nici nu aveam timp sa ma gandesc la mine, nici nu l-am simtit.
Acum, la 40, s-ar putea sa fie un prag, sper sa nu. Ma gandesc cum vedeam eu aceasta varsta acum 20 de ani , acum nici nu-mi vine sa cred - ca atat de repede - am ajuns aici.

http://www.trilulilu.ro/miha17/5ea563eba74c9b

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lemoni spune:

Laura eu schimb prefixul inaintea ta pe 12 noiembrie, deja visez la o vacantza frumoasa cu cei trei printisori ai mei sa ne sarbatorim pe cinste (si al meu face inaintea mea cu 2 spatamini tot 40 iar de ziua mea cu 19 ani in urma mi-am facut cadou un sot bun si" gorgeos " asa ca inca un motiv in plus ,sa vezi ce baiarame bagam. Sa speram ca ne ies planurile ).
Dar sincer nu imi este frica de varsta asta deloc, la 30 de ani recunosc ca ma simteam aiurea nu vroiam sa schimb prefixul de la 20-30 mi se parea ca sunt batrina daca spun 30 nici nu am vrut sa sarbatoresc.
Dar 40 parca suna altfel .Ori sunt eu mai inteleapta.

Mergi la inceput