alt prag...40
pentru cele dintre noi care se apropie sau au trecut de pragul celor 40 de ani, redau citeva rinduri scrise de o femeie extraordinara :
Astazi este ultima zi in care fac parte din categoria oamenilor in their thirties. Maine schimb prefixul!
Cand am implinit 30 de ani am avut o criza personala. Mi-am luat liber, m-am imbracat lejer, de vara, am plecat la cumparaturi. M-am oprit la 3 magazine in care mi-am cumparat o rochie [portocalie, cu flori mari albe si mov, o nebunie de rochie pe care ori de cate ori o port ma gandesc la ziua aceea], pantofi si geanta. Am mancat de pranz la o terasa, rasfoind o revista si am hoinarit toata ziua.
Acum se ingroasa gluma, ca sa spun asa. Deja treaba devine serioasa, nu?!
Nu trec printr-o criza psihologica, ma simt mai bine ca la 30. Fizic vorbind, nu reusesc sa scad sub XX kilograme Am invatat insa sa accept lucrurile si apoi sa merg mai departe. Asta nu inseamna ca mi-a crescut gradul de nesimtire, ci doar ca stiu ca daca accepti lucrurile asa cum sunt, e mai usor sa mergi mai departe, lucrurile curg firesc, nu mai este atata lupta!
Ce alte diferente mai simt intre 30 si 40:
- ma plac mai mult pe mine;
- stiu sa ma iubesc si sa-i iubesc pe cei din jur mai profund;
- mi-am simplificat viata si continui sa o fac, never ending process;
- nu imi mai plac lucrurile banale, de la haine, la ceea ce mananc si la cum imi petrec timpul si unde, life is too short;
- am prieteni senzationali, pozitivi si care ma inspira;
- ma enerveaza sa imi pierd vremea cu lucruri care nu duc nicaieri;
- am toleranta zero la smecheri si mincinosi;
- nu mai am rabdare sa acord the second chance oamenilor care nu stiu ce vor;
- imi respect mai des masa de pranz si ziua libera, doar pentru mine si explorarile mele personale; aici mai am inca de lucru, dar invat sa fiu “egoista”.
Unele sunt plusuri, altele minusuri, dar este fascinant sa imi fac o retrospectiva. Multa lume spune “Fugi de aici, ca nu-i arati!” Eu nu ii simt, ceea ce e si mai bine!
Daca descoperi cum sa iti pastrezi sufletul tanar si savurezi ficare clipa, totul devine real simple & sexy life.
Traieste fara reserve, ca sa nu ai regrete! Fii si naughty cateodata, fii si sexy, dar intotdeauna naturala si autentica tie si valorilor in care crezi! Tot ce e fake miroase de la o posta!!!!!!
Raspunsuri
mama lia spune:
eu am trecut de acest prag si recunosc ca nu mi-a placut cum suna cifra, dar m-am obisnuit repede!!!
in rest......ma regasesc cu cele scrise acolo si spun cu mina pe inima ca imi place virsta mea!!!!
Ana68 spune:
UPS...deja ma simt dinozaur....si mai am doar 1 an si jumate pana la 40....![]()
Ana-Maria,mami deAlex&Luana
Ana68 spune:
Pai ce sa fac,mama lia?Asa ma simt eu...
Si asta mi-a fost feelingul de cand am schimbat prefixul cu 3...![]()
mama lia spune:
tz...tz...tz.....pai nu e bine deloc!!!
nu stii ca cel mai important e cum te simti???
io una ma simt super si de cind fata mea e domnisoara in toata firea ma face sa ma simt si eu de virsta ei de cele mai multe ori!!!
sa ne traisca copiii!!!
anaisanais spune:
Eu am trecut de 2 ani de acest prag psihologic, care, pentru mine, nu a insemnat chiar un prag, pentru ca :1. imi place cum suna( cind pronunti, sunetul este rotund: patruzeci si... de ani);
2. pentru ca imi da liberatatea de a spune ceea ce gindesc despre situatii care ma deranjeaza sau despre semeni de-ai mei care-mi creeaza o stare de disconfort;
3. pentru ca imi permite sa mai maninc din cind in cind cite o prajitura, fara sa ma mai gindesc: vai, s-a produs o tragedie, am ''luat'' 500 de grame!;
4. pentru ca acum pot sa nu mai rostesc o suma de lucruri, dar pot sa ma uit intr-un fel anume, si sa transmit acelasi mesaj;
5. pentru ca am invatat sa accept oamenii asa cum sint, si sa nu mai incerc sa-i schimb ''dupa chipul si asemanarea''mea;
6. pentru ca nu-mi mai este rusine cind primesc complimente din partea semenilor de ''nationalitate'' masculina;
7. pentru ca sint mai detasata in gindire si reactii, fara sa fiu indiferenta
si, nu in ultimul rind,
8. pentru ca am capatat mai multa rabdare si intelegere pentru lumea din jur si pentru mine.
Asa ca, daca ma intrebati pe mine: E bine sa ai patruzeci de ani! Ce ziceti?![]()

wonderful spune:
Daca la 40 de ani te simti ca un dinozaur,ce facem cu femeile de 50,60,etc?lLe scoatem din circulatie?Le punem sa treaca strada pe rosu?Stiti ceva?Decat sa-mi scrie pe cruce o varsta tanara,mai bine sa ma bucur de fiecare.dar absolut fiecare an care trece.Traiasca viata lunga!

Ana68 spune:
No,dragelor....eu cred ca am fost destul de sincera si chiar nu stiu ce am putea face cu femeile de 50,60 de ani....si...sincer si fara suparare,chiar nu ma intereseaza...Am spus numai cum ma simt eu...Am cunoscut o persoana de 74 de ani care era foarte deschisa la minte si ca atitudine si miscare se simtea cu 20-25 de ani mai tanara....am admirat-o si o admir si acum din plin...
wonderful spune:
Nu ne ramane decat sa speram ca vom ajunge ca acea doamna.Dar asta depinde in mare masura de noi.
iuliana_2007 spune:
Eu mai am destulpana ajung la 40 de ani dar ma gandesc ca atunci o sa am fetita de 18 ani,e nascuta exact in aceeazi luna cu mine.
Eu sper sa imi pastrez mintea limpede si ma bucur de fiecare moment.
Textul mi-a dat optimism.
Scuza-ti daca m-am bagat si eu aici in vorba.![]()
"Oamenii nu pot fi judecati dupa ceea ce spun altii despre ei, dar iti poti face o parere destul de corecta despre ei daca ii asculti ce spun ei despre altii."