cum scapam de molii?

cum scapam de molii? | Autor: laurabb

Link direct la acest mesaj

nu stiu exact unde pot posta acest subiect...
as vrea sa va intreb pe voi fetelor,ce anume pot sa fac ca sa scap de molii?
Nu aveam asa ceva,pana saptamana tercuta cand am vazut un fluturas,si am constatat ca in dulap,fularul de lana era ingaurit.
naftalina,stiu eu,altceva ce sa mai pun?
trebuie sa scot toate hainele afara,sa le scutur,sau e suficient s a pun naftalina?
va multumesc pt eventuale sugestii.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns laurabb spune:

scuze,ca din repezeala,am tastat si titlul gresit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abbi spune:

buna!intra pe forum, la CASA, DULCE CASA si vezi la INDEX.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns abbi spune:

cred ca nu am fost prea explicita.....scuze!
faci asa: in casuta „Meniu„, din partea sanga, sus, dai „clic„, pe „Toate forumurile„. apoi te duci cu sageata, in jos, pana la forumul „Timp liber pentru suflet, trup si ochi„. acolo gasesti ce am scris mai devreme.
imi pare rau ca nu stiu sa iti dau un link direct, dar la mine e....problema cu butonatul calc.
pupici!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ana68 spune:

Laura,bilutele de naftalina sunt foarte bune.In primul rand tot ce a fost atacat de molii trebuie curatat extrem de atent si de bine,ca sa nu ramana nici urma de vreun ou sau pui de molie.Sau,daca e imposibil de recuperat,aruncat pur si simplu la gunoi-eu asa am facut cu o plapuma de lana.Apoi tot ce crezi tu ca trebuie scuturat si aerisit scutura si aeriseste la greu,scutura bine si aeriseste vreo 3-4 zile de dimineata pana seara,la soare daca se poate....si dupa treaba asta le poti spala(daca se poate) si apoi sa le pui cu naftalina in dulap sau unde depozitezi lucrurile.Ai grija ca sa cureti foarte bine si locul unde au stat lucrurile atacate...In general este bine sa iei la mana cam tot ce ai in casa ce a putut fi atacat de molii,ca nu se stie cum si pe unde se ascund si te trezesti dupa o munca d-asta de sclav facuta in acasa ca iti apar iar te miri de pe unde...
Ce vroiam sa adaug:de la soacra mea(ca la ea am vazut) am aflat ca si tutunul este un remediu bun contra moliilor.Ea face in felul urmator:in primavara,cand renunta la laneturi si plapumi si toate alea...le ia,le scutura bine,le aeriseste cum ti-am scris mai sus,le impacheteaza punand la mijloc naftalina si tutun si le baga in saci de plastic.Ea cumpara tigari Carpati sau Marasesti,d-alea ordinare,cat mai ieftine...rupe tigaretele si imprastie tutunul pe suprafata lucrului pe care urmeaza sa-l impacheteze....Se scutura usor si se aerisesc lucrurile inainte de folosire.
Cam atat stiu eu sa te sfatuiesc.Sper sa iti fie de folos...

Ana-Maria,mami deAlex&Luana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

eu mai am putin si consult un psihiatru;dar noroc ca am gasit puterea sa arunc tot ce constituia cultura "pura" de molii;ce am facut pana acum am aruncat toate lucrurile care nu le-am folosit in ultimii 2 ani(saltele cu zeci de kile de lana,pulovere,perne,plapumi),dar mai departe sunt ingrozita.accept toate sfaturile eficiente cu multumiri anticipate si daca se poate(de ce nu!),actualizate.
sa nu uit, de disperata ce sunt,am citit ca le-ar face rau Eucalyptul si am dat la greu prin camere odata cu apa din aspirator.

Mergi la inceput