Transformare teren extravilan in intravilan

Transformare teren extravilan in intravilan | Autor: rhodos

Link direct la acest mesaj

As vrea sa aflu si eu daca se poate de la cei care mai stiu care sunt pasi care trebuie facuti pentru a transforma un teren extravilan in intravilan , preturi etc.... daca se poate transforma doar o parte din respectivul pamant etc. Multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheritra spune:

Este f complexa toata procedura.
Se cauta de obicei un architect/cabinet proiectare cu experienta in asa ceva, dupa prêt si timpul necesar trecerii in intravilan (in functie de durata mai mare de sase luni sau mai mica pretul poate fi chiar dublu).
Se face un proiect super complet de catre arhitect, se depune o cerere la primarie pt acordul de principiu, dupa o sedinta care are loc intr-o luna-doua cu hartiuta si dosarul aritectul bate la o gramada de usi (daca e pe Ilfov toata povestea se desfasoara la Consiliul Judetului Ilfov) pt obtinerea Avizului tehnic consultativ.
El va reglementa drumurile, accesul, distante, trotuare, spatii verzi, pot-ul, cut-ul, si avizele pe care trebuie sa le obtii (mediu si apele te sparg, cer enorm de multe amanunte si modificari, iti ciuntesc terenul de mai ramai cu o palma din el)).
Cu toate aceste modificari si avize iar astepti o sedinta, iar daca rezultatul e satisfacator, obtii aviz tehnic definitiv.
Cu el si trei exemplare din dosarul aprobat te intorci la primarie, alta sedinta, alt accept, alti timpi morti.
Cu nepretuitul accept si cu alte trei dosare te prezinti la Oficiul de cadastru national, unde sunt cozi imense si o debandada de neinchipuit, pt a obtine scoaterea din circuit.
In functie de suprafata ai nevoie si de acordul Ministerului.
Ehe, si mai sunt pasi, daca e acceptat treci la dezmembrari de teren, apoi cu hartiutele de la cadastru iar la primarie, depui cerere sa treci terenul din agrar in construibil, si in sfarsit gata !
Arhitectii costa destul de mult in functie daca faci o parte din lucrare cu ei doar (plansele si dosarele) iar in rest tu alergi dupa avize, primarii etc, si te duce la aprox 1.5 ani daca dai bice, sau sa faci cap-coada cu firma, dureaza pana in 6 luni, pretul pe masura in functie de suprafata.
Eu pt 5.000 mp m-a fi costat 4-5.000 euro cu firma, am ales cu 1.200 euro cu un arh individul, care mi-a mancat 2 ani din viata virtiuala, si 1.5 ani concreti de alergaturi/nervi/etc.
Suplimentar suporti toate costurile pt div institutii/avize/alte taxe, care te duc spre 2.000 euro fara spagi.
Bafta!

Shery 24+ Alesia

my precious
eco-uri
burticuticuta

Mergi la inceput